Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-03-16 20:00

Hur är din arbetssituation just nu på grund av coronakrisen?

En kort liten enkät kan vara på sin plats, kring hur ditt arbete påverkats av coronakrisen. Svara på enkäten nedan eller kommentera.
Arrangerad bild.
För egen del är förstås påverkan minimal, eftersom jag jobbar hemifrån, men än så länge är tre föreläsningar inställda, inklusive högkvalificerade konferens- och företagsframträdanden, så det kommer märkas i plånboken. Mer tid att bygga på maskinhallen, där vi idag fick upp en av väggarna.

Men hur ser det ut för dig? Svara nedan eller kommentera.  Det är flervalsenkät, så du kan kryssa för flera av svaren. Det finns ett alternativ för att jobba på som vanligt också.

52 kommentarer:

 1. None of the above. Är krogare och kämpar för vårt liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lade till ett sista alternativ för dig.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Sverige har tillverkning av en av de MEST kritiska tekniska utrustningen för Corona smittade som intensiv vårdas!

   Regeringen måste SÄKRA tillgången för Svensk sjukvård gällande dessa och kräv kraftigt ökad produktion!

   Enligt läkare i Italien är det en av den viktigaste utrustning och avsaknaden av dessa får dödstalen att rusa i Italien när de blir tvungna att välja vilka de ska hjälpa och vilka endast får palliativ vård tills de dör.

   Här måste Svenska staten gå in och rekvirera de som finns tillgängligt om landet!

   https://www.expressen.se/dinapengar/aktier-och-bors/svenska-foretaget-som-rusar-i-hojden-under-coronakrisen/?fbclid=IwAR2yucX71wnKLufNiNf4U6SSYwb2nIUuitNvtqHvbxUioONslqBLCuBRTB4

   Radera
 2. Jobbar innom flyget på olika platser i europa, det känns ansträngt minst sagt.. Jobbar med frakt så förhoppningsvis ska vi kunna fortsätta som vanligt, frågan är väl bara om det går några kommersiella flyg så jag kan ta mig fram. Har iaf fått ett "licence to cross borders" så jag kan flyga från Kastrup om flyget går

  SvaraRadera
 3. Just nu frivilligt och uppmuntrat jobb hemifrån. Kontoret är fortfarande öppet och några, men inte många, är där.

  Sannolikt blir det snart permitteringar på hel eller deltid samt uppsägningar av flertalet konsulter så det kommer märkas i plånböcker här med, men det känns inte så viktigt just nu.

  Inte så mycket man kan hjälpa till med i en sån här situation men jag kan iallafall sitta på soffan. Så jag lever tills vidare enligt det här manifestet https://staythefuckhome.com

  SvaraRadera
 4. IT-konsult på plats hos kund i dagligvarubranschen. Jobbar på som vanligt så länge kunden inte inför nya riktlinjer. Beredskap att jobba hemifrån om så behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Är själv IT-konsult med uppdrag hos "stor aktör inom dagligvaror" och från och med igårkväll är den tidigare policyn "det är OK att jobba hemma om man kan" uppdaterad till "man SKA jobba hemma om man kan". Kontoret (är placerad på HK) är dock vad jag förstår fortsatt öppet för de som behöver vara där.

   Radera
 5. Jobbar hemma från imorgon. Tycker det är rätt tråkigt att sitta hemma men nu sa de ju att stockholmare som kan jobba hemma borde göra det... känner mest bara att om man väl börjat sitta hemma så blir man väl hemma till sommaren typ..

  Ser det som hyfsat sannolikt att jag gör något annat efter sommaren..

  SvaraRadera
 6. Inget passar perfekt, men en stark rekommendation att om möjligt jobba hemifrån. Så typ beordrat hemjobb.

  Blomstrande affärer för de som säljer/tillhandahåller vpn-lösningar!

  Bostadsmarknaden då, tvärstopp? Hälften av budgivarna sitter väl med eller potentiell svarte petter på hand...?

  SvaraRadera
 7. Jobbar hemifrån enl ök med jobbet sedan några dagar pga rethosta som inte påverkar kontorsjobbet men nog inte skulle uppskattas av kollegorna. Även fru och barn har lite halsont och jobbar hemma resp är hemma från skolan sedan mitten av förra veckan. Ingen har haft feber eller eller andra symptom, så tror mer på något säsongsvirus. Håller oss undan från folk för säkerhets skull.

  SvaraRadera
 8. Jobbar som vanligt, men riskpatienter uppmanas att skjuta på all icke akut behandling. Extra noga med hygienen och personal med minsta tecken på luftvägsinfektion skall stanna hemma. Verksamheten stänger om jag själv skulle få symtom. Blev förvånad att vi bara hade ett enda återbud idag, och alla andra som ringt har gjort det för att kolla att vi har öppet.

  SvaraRadera
 9. Större företag, hög utbildningsnivå. Tyvärr halvt panik. Det blev precis som väntat alltså. Snart är sjukvårdsapparaten mättat. Känns lite hopplöst, men själv är jag inte i någon riskgrupp men jag lider med de som är för det här blir inget bra. Skolboksexempel på en pandemi som sagt tidigare. Många kan skämmas för Internet glömmer inte. Nu är det lämpligt att jag är tyst, tycker inte om att ha rätt i dessa tråkigheter.

  SvaraRadera
 10. Kontoret stängt i förebyggande syfte. Alla jobbar hemifrån som vanligt utan problem. Jobbar inom IT. Vi har Slack och kör en Hangouts konstant. Du väljer själv hur hög "kontorsvolym" du vill ha med volymknappen. Jätteskönt och lugnt, ingen som kommer och knackar på axeln och frågar hur det går. Har fönstret lite öppet och kodar till fågelkvitter. Till och med mer produktivt än vanligt. Sitter på stort preppingförråd så jag kommer inte behöva gå utanför dörren på en månad.

  SvaraRadera
 11. På grund av yrket blir det inte tal om att jobba hemifrån. Dock haft kollegor med konstaterad corona. En dags jobbig feber sen klart. Förväntar mig att snart få det själv.

  SvaraRadera
 12. Förra veckan fick alla som kan sätta upp hemma-kontor. Dagligt informationsmöte. Om man är på plats och blir dålig följs man upp enligt 4 olika checklistor beroende på olika faktorer.

  SvaraRadera
 13. Arbetslös pga digitaliseringen. Jobbade på bank innan.

  SvaraRadera
 14. Järnvägen; godstrafik, så jobbar som vanligt och man träffar inte så mycket folk och det kommer rulla på som vanligt för godset måste fram.

  SvaraRadera
 15. Vi gör en prioritering bland projekten och har några som anses vara kritiska och där försöker vi säkra leverans.

  Än inga rekommenderationer, ska komma i morgon och reken blir nog att arbeta hemma om det är möjligt.

  Lunchrestaurangen hade nog 90% färre gäster.

  SvaraRadera
 16. Lärare, jobbar precis som vanligt, men väldigt många kollegor är hemma för säkerhets skull eftersom de är förkylda eller har andra symtom på ÖLI. Ansträngt på jobbet. Många elever hemma, men vi måste ro runt allt på halva personalstyrkan. Många trötta redan.

  SvaraRadera
 17. Man får väl börja bränna sprit hemma för utvärtes bruk så att man har sin handsprit säkrad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räcker alldeles utmärkt med tvål och vatten för oss som inte är inom sjukvården.

   Radera
 18. Varit sjuk, återställd nu symptomfri, tillbaka på jobbet.

  SvaraRadera
 19. Jobbar på som vanligt, men får fylla i ett hälsoformulär och mäta kroppstemperatur innan ankomst till vårt sydöstra grannland.

  Jag jobbar på ett större rederi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om fartyget tas ur trafik så kommer maskin och däck fortfarande behöva jobba med normalt underhåll. Jag jobbar i maskin.

   Det är flunkarna som drabbas om varken passagerare eller gods körs. De kör redan bemanning för max 300 pax vilket räcker för våra lastbilschaufförer.

   Men det är väldigt lugnt och skönt nu på jobbet måste jag medge.

   Radera
 20. Lunchrestaurangen har gått från 5-rätters buffé till "kött eller fisk på tallrik" från mattanterna, nej tack.

  Skämt åsido, gick hem innan det var comme if faut eftersom ungarnas skola fick viruset, är förlåten nu, alla i sthlm ska jobba hemifrån. Tjänstesektor förstås, vi är bortskämda som få.

  SvaraRadera
 21. Konstnär. Jobbar på som vanligt i studion. Avbokat några ickenödvändiga möten, begränsat rent sociala möten, pausat boxning & klättring (4 dagar i veckan annars). Börjar bli nipprig av att inte röra på mig men annars vanlig stämning. Ska bli intressant att se vad det innebär att vara konstnär i en recession.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga problem att röra sig utomhus vad jag förstår. Skog, parker, vid havet är bra ställen att promenera bort lappsjukan. Jobbar också med konst, illustration och så. Blir en ny upplevelse detta.

   Radera
 22. Var är alternativet jobbar inom sjukvården och tar hand om alla förkylda som tror de har Corona?

  SvaraRadera
 23. IT här också och folk har börjat jobba hemifrån så vi provar lite olika strategier för att hålla ihop teamet. T.ex an avslutande kort standup på e.m. för att avsluta dagen. Samt har börjat inventera tjänster och applikationer i molnet och reservmetoder om de skulle försvinna plötsligt, pga den ekonomiska händelseutvecklingen.

  SvaraRadera
 24. Jag trodde att de flesta bloggläsarna var pensionärer, precis som en annan. Tänk så fel en kan ha!

  SvaraRadera
 25. Räddningstjänsten i storstadsregion.
  Fram till härom dagen helt som vanligt.
  Men nu hårda restriktioner om tex fys förbud, inga onödiga möten osv.

  SvaraRadera
 26. IT-jobbar hemifrån tills vidare enligt arbetsgivarens önskemål.

  SvaraRadera
 27. Fibertekniker. Allt som vanligt, mest utomhus jobb så behöver inte träffa folk nu. Får se hur det blir framöver, men risken är nog liten att vi blir hemskickade då jag vet hur extremt frustrerad en människa blir som tappar sin uppkoppling.
  Problemet vi står för nu är vi måste göra hembesök för att byta ut trasiga fiberkonvertrar.

  SvaraRadera
 28. Nu tror jag vi med säkerhet kan säga att det kommer att ske en helomvändning för den "brittiska" linjen gällande hanteringen av covid-19. Alla åtgärder kommer att behöva sättas in för att förhindra att sjukvården kollapsar av patienttrycket, och upprätthållas till ett vaccin är tillgänligt vilket kan dröja upp till 18 månader eller mer.

  https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-College-COVID19-NPI-modelling-16-03-2020.pdf

  SvaraRadera
 29. Valde självmant att isolera mig socialt sedan början av förra veckan. Stockholm, tjänsteman, bransch helt opåverkad. Värre för frugan då de behöver NP3-masker och handsprit i sin dagliga verksamhet (ej sjukvård), de har haft enorma problem att hålla igång verksamheten pga de inte kan få tag i den skyddsutrustningen som krävs.

  SvaraRadera
 30. 3 veckan frivillig karantän nu. Börjar bli lite som han i The Shining trots många online-möten och chattande mm... Social kontakt är viktigare än vad man tror för människan...

  SvaraRadera
 31. Allt som vanligt endast lite diskussion om man skulle koppla bort alkomätaren på nyckelskåpet då alla ska hålla i samma handenhet dock med eget munstycke, känns som en onödig smittorisk men leverantören säger att den är "säker".
  Känns som ett onödigt orosmoment i detta läge.

  SvaraRadera
 32. Inget minsta tal om ledighet. Skojade lite med en styrelseledamot som allvarligt påpekade att vi inte lämnar förrens apokalypsen är ett obestridligt faktum.
  Världen behöver således utveckla automatiseringen vidare.
  Såg några fina dagar i skogen framför mig, liksom några regniga dagar för sortering och städning.

  SvaraRadera
 33. Bolaget tog beslut i torsdags att skicka hem alla som kan skickas hem för arbete hemma, det var dock inte ett enhälligt beslut i ledningsgruppen.

  SvaraRadera
 34. Jobbat hemifrån sen 5 Mars. En vecka senare blev jag också beordrad att göra det.

  SvaraRadera
 35. Försöker jobba hemifrån. Är ung men i riskgruppen. Folk fattar inta att det finns unga i riskgruppen.
  En våning av 7 har fått hemkarantän pga misstänkt fall (Dom testar ju inte längre).

  SvaraRadera
 36. Jag är pensionär men håller mig hemma och cyklar när jag är ute. Jag lider av att inte veta hur smittläget är. Kanske är det först om tre-fyra veckor som smittan tar fart. Anställda på mitt systembolag i centrala Stockholm står i sina kassor som vanligt. Ingen vet smittläget.

  SvaraRadera
 37. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 38. Jobbar hemma sedan några dagar - först var det frivilligt men OK om man ville, sedan igårkväll är policyn ändrad till SKA om man har möjlighet. Är IT-konsult (anställd i större bolag) med placering hos kund inom dagligvarubranschen.

  Intressant att notera är också det stora stresstest situationen utgör på nätlösningar som Microsoft Teams, där det igår märktes att "halva Europa" satt hemma och jobbade...

  SvaraRadera
 39. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 40. Kom hem i natt efter avbruten resa i USA och skall jobba hemma i måttlig omfattning. Går i självvald 14 dgr karantän.
  Litet OT: Resan var mycket intressant med inga egentliga kristecken då vi anlände 6/3 (enstaka munskydd, men inga orientaler). Sedan ökade munskydden efterhand, men t o m på ORD i förrgår var frekvensen bara ca 1/4 och allt förlöpte normalt. Även på LHR fanns inga kristecken, men munskydden hade blivit vanligare. Åtskilliga hade dragit ned skydden under hakan - det blev väl för besvärligt att andas genom dem i längden). Notering: När Trump meddelat inreseförbud för europeer blev både BA:s och AA:s hemsidor överbelastade, hängde sig eller fungerade erraktiskt.

  SvaraRadera
 41. Fått extremt starka rekommendationer om att jobba hemifrån och har gjort det sedan slutet av förra veckan. Inga större förändringar för det faktiska arbetet förutom en något minskad volym när de jag samarbetar med är upptagna av Corona. Stort bolag inom IT/konsulting.

  SvaraRadera
 42. Alla är vuxna på vår arbetsplats, så detta kan vi avgöra själv. Jag gick i semi-karantän (inget kontor, restaurant, bio osv..) för drygt två veckor sedan, lite före de flesta (som inte var högrisk-grupp).

  Med det sagt har intern kommunikation gått från "ni är vuxna, detta avgör ni själva" för några veckor sedan till "var inte på plats om ni inte behöver" nu.

  I vanlig ordning är jag stolt över min arbetsplats.

  SvaraRadera