Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-03-20 17:12

Fredagsmys: Så har jag fått Corona

Dags för lite härligt fredagsmys denna hektiska vecka. Det var förstås bara en tidsfråga, men nu har jag fått Corona av Lena. Kanske fungerar bra till kvällens försök till Skype-party.
Corona.
Nä, man kan ju inte bara sitta socialt isolerad, skriva blogginlägg och böcker, samt renovera ladan. Ibland behöver själen stärkas via externt socialt umgänge.

Således blir det ett Skype-party med en grupp goda vänner. Förvånansvärt många var faktiskt redan bjudna till andra dito, men det blir ett tiotal uppkopplingar och med partners kanske 20+ deltagare. Så får vi se hur det går. Extra Corona-kul är att många som tackat ja är geografiskt utmanade, som man alltså har svårt att träffa särskilt ofta.

Hur ser er fredagskväll ut?

Trevligt fredagmys, varthän på Internet ni tar vägen ikväll.

46 kommentarer:

 1. Ner på lokala och dricka bärs och ljuga med polarna och stötta lite ekonomiskt.

  SvaraRadera
 2. Får hoppas bilden åldras väl, och inte väl ala svårslagen morbid humor.

  Eftersom Skype fB online är deprecated (för att inte nämna den värsta produkten som någonsin existerat) är "Skype party" något man annars bara har vid jobb oss statliga myndigheter med ett gammalt Skype fB on prem. Alltså ett ironiskt sådant.

  Teams-partyn blir det dock alltid många, och extra många i coronatider. Vi har fått inse att även vår kickoff kommer omvandlas till ett Teams-party.

  Idag blir det även någon klunk sprit, antagligen utblandat i något. Jag dricker i princip aldrig sprit, men det var en tanke som slog mig i veckan. Dagar som dessa ska man väl ha en flaska sprit hemma.

  SvaraRadera
 3. Hustrun och jag drack Corona Extra förra veckan, upprepade gånger, i USA. Måste ha fungerat som motgift - ännu (peppar, peppar, ta i trä) har vi inga symptom efter en knapp veckas hemmavaro i frivillig karantän ute på landet. I kväll blir det Dry Martini, havskräftor och ett torrt vitt vin. Sedan försjunker hustrun i det högintellektuella TV-programmet "Let's Dance" medan jag rensar i bildskörden från t ex Ft. Sumter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skall vara glad om du slipper mästerkocken , bonde söker fru, och farmen. Ser det lite som passiv rökning, nästan omöjligt att undvika om den ena är utövare.

   Radera
 4. Lite humor är alltid välkommet i dessa bistra tider nådens år 2020

  SvaraRadera
 5. Grattis, nu immun o kan ta ett glas vin med en svart, falsk svan i otanke! Ha det bra "and keep going with Corona".

  SvaraRadera
 6. Fixa iordning sommardäcken som ska på i helgen.

  SvaraRadera
 7. Du tänker väl inte dricka det där? Hellre tungkyssar jag en coronasmittad än det ödet.

  SvaraRadera
 8. Det går precis lika bra med Sofiero klass III Starköl. Kvinnor föredrar flasköl framför burk då det ser mindre "arbetarklass" ut. Smaken är mindre viktig. Corona är en fulöl. För all del även Sofiero. Du som är Champagne conneseur borde viss insikt om vad pris och kvalitet innebär. En bra öl börjar med en Leffe Blonde och slutar------ vet inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Millennium den episka silverburken

   Radera
  2. Slotts guldburk smuggel.

   Radera
 9. Tycker corona har lite dåligt sting och bouqet, lite som Budweisers färgade vatten. Föredrar ofiltrerad dubbel-IPA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Likt Budweiser fungerar den också i Californien med 30 graders värme, med inte i Sverige med -2. Här dricker man jägermeister.

   Radera
  2. Ja, Corona är en ganska bra sommarläsk. Igår blev det Bocanegra istället. Helt OK till kryddstark mat.

   Radera
 10. Krya på dig i förskott. Baksmälla imorrn ;)

  SvaraRadera
 11. Är Scotch -Disco band, Dj Kool -Let me clear my throat, Black Sabbath - Sweet leaf med på partyts spellista?

  SvaraRadera
 12. Hela familjen i återhämtning från olika grad av luftvägsproblem med tryck över bröstet, med matthet, lite feber och lite rethosta.

  Ca 30-40% av kidsen i den yngstas högstadieklass har samma, även lärare. Signifikant antal av arbetskollegor, grannar och kompisar har liknande. Om det är Corona? Vi vet inte eftersom vi inte får kolla. Det kan ju potentiellt vara något annat med samma symptom. Det finns konstaterade fall i grannskapet och från dess skolor. Vad det nu är så är det samhällsspridning av detta.

  Hälsningar från Gbgs södra förorter längs Norra Hallands kust.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man hoppas ju för din skull att det är Corona, så har ni haft det och det blir förhoppningsvis inte värre än så.
   Själv är jag i samma läge, men har haft samma symptom (minus febern under större delen av tiden) sedan början av februari. Så antagligen har jag inte Covid-19 utan ett annat efterhängset as till virus och kommer att få blanda denna fina giftcocktail med lite go Corooooona också. Intensiven nästa. Intensiven full. Död. ;)

   Radera
  2. Man vet ju inte, hade torrhosta i tre dagar med lätt frossa, sedan ovanlig trötthet i hela kroppen i en vecka vilket var jättebra mot min insomnia och gav mig 8 timmars sömn flera nätter i rad, men ingen feber eller annan symtom. Tyvärr verkar det ha gått över nu och jag är åter tillbaka på 4-5 timmars sömn per natt. Corona, kanske, vem vet. Inget man sjukskriver sig för. Har man tur så är man en av de 50% som får nästan inga symtom alls.

   Radera
  3. Jag håller tummarna för din och er skull Svinto! God helg önskas från Kungälv.

   Radera
  4. Tjock i halsen 5-6 dagar, men inga luftrörsbesvär. Förspel, eller nån vanlig förkylning bara? Who knows. bakade egen pizza, slut på jäst i affärn, tur man är "prepper" = "vanlig hemmafru" så jag hade ju torrjäst hemma redan.

   Radera
 13. Käka margarita och dricka margaritas kan också funka. Receptet just provtryckt... #onykter

  SvaraRadera
 14. Idag håller ICA stängt på grund av skadedjur.
  Flera tusen hamstrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 15. Lars, om jag och sambon råkar duka under i Covid-19 så kanske du och Lena kan ta hand om våra barn? Vi har alla era barn (böcker) så det vore logiskt om ni hade alla våra.. ;)
  Hus i Spanien & Storgöteborg och en halvhyfsad båt ingår i dealen om det gör skillnad!

  SvaraRadera
 16. Marschträning med stridspackning. Tillbringar natten i hemmet. Beordrad skarp uppgift i morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr i tiden tog jägarmarschen 5 dygn eller så genom oländig terräng med 30kg ryggsäck och vapen, utan möjlighet till vederkvickande vila i hemmet, eller vila alls. Men det är ju nya tider nu som måste anpassas till upplevelseförväntningarna hos den nyaste generationen.

   Men det var ännu värre längre tillbaka. Min morbror fick åka 17mil på skidor med övernattning i -30C med övernattning i skogen. Förfrös stämbanden och fick en konstig röst efter det. Strumporna frös fast på fötterna.

   Radera
  2. Allt var inte bättre förr, eller ju förr ju bättre ;)

   Radera
  3. Nej det var mycket sämre förr, betydligt mycket sämre. Det har aldrig tidigare i Sverige varit bättre än nu. Det är därför vi kan ägna energi åt struntsaker med den mest allvarliga minen vi kan fejka.

   Radera
  4. Och det är därför som vi fortfarande tror att vi kan hjälpa andra genom att skjuta oss i coronafoten.

   Om några veckor eller så kommer sans att lägra sig över det politiska etablisemanganget i världen. Man kommer att inse att man inte kan stänga ner marknaden utan än värre konsekvenser. Marknaden producerar vårt välstånd, och möjlighet att agera mot viruset, och stryper man grunden för det hela så skiter det sig rejält.

   Tidigare problem inträffade innan världen blev global. Nu är allt inflätat i varandra i ett globalt fisknät där ingen kommer undan.

   Radera
  5. Det kan vara försent när man upptäcker det..

   Radera
  6. Svinto, jägarmarschen finns kvar. Marschträning är marschträning p.s.s. som att jogga inte betyder att man springer ett maraton varje gång, eller var det 4 km som var den perfekta distansen ;)
   Förresten kan jag säga att det inte var 30 kg packning, det var grundpackning, sedan tillkom diverse gruppmateriel, minor, ammunition och annat tjafs.

   Radera
  7. Det var några år sedan, men som jag kommer ihåg det var det standrdpackning plus en massa mat som man tyckte sig behöva. Oklart hur mycket det vägde, men 30kg helt säkert. Vi preppade redan då. För vem vill leva på frystorkat i en vecka.

   Radera
  8. Och kanske lite sprit också.

   Radera
  9. Mycket var bättre förr men det kommer nog att bli svårt att berätta det för människan.
   Ett exempel är ju vilka länder som är gladast, det är fattiga lantinamerikanska länder
   Här får vi nöja oss med bidrag som ska skapa lycka, ungefär.

   Radera
 17. ... till slut! Ha det bra o lycka till. Koep lite koep po nedrekyl!

  SvaraRadera
 18. Humor ska man ha, men det var nästan lite osmakligt med tanke på vad som väntar.

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Grattis Lars!
  Till alla domedagsprofeter här inne:

  ”Amundi tror inte heller att nedgångsfasen kommer att vara lika lång som under finanskrisen 2008-2009.

  Vi vidhåller att den senare delen av året kommer att präglas av en stark återhämtning på finansmarknaderna och förbättrad ekonomi”, skriver Amundi.”

  https://www.privataaffarer.se/amundi-for-sent-att-salja-och-for-tidigt-att-kopa/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu råder uppenbarligen gissarnas marknad. Så låt mig gissa framtiden. Två veckor från nu börjar man använda en redan godkänd medicin mot virus med viss framgång. veckan efter kommer nästa, etc. Till sommaren är det värsta över. Innan jul finns flera marknadsmässiga vaccin att välja på. Nästa år, livet går vidare med en bra story att berätta för barnen. Farfar var med under den stora paniken.

   USA kommer initialt att förorsaka stora problem, men som det storartade land det är även lösa det hela. Om ett år sitter du och undrar vad hela paniken handlade om.

   Radera
  2. "Nu har morfar druckit för mycket snaps och tjatar om corona igen, det var typ 100 år sedan, snälla mamma kan du inte säga till honom."

   Radera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 22. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera