Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2020-03-14 19:10

Foton: Coronovering

Dagen har ägnats åt coronovering av maskinhallen på ladan. Således har det inte blivit så mycket bloggande, eftersom det typ bara är idag det skulle vara sol och icke regn den närmaste veckan.
Takpapp på.

Coronovering är när man på grund av coronaviruset stannar hemma och renoverar istället för att idka sociala kontakter. Sagt och gjort gjorde vi klart taket på maskinhallen idag, i strålande solsken, sjöutsikt och fågelsång.
Ströläkt och bärläkt efter takpapp. 
Kamp mot klockan och solen. Blev rätt kallt när det väl blev skugga - i natt var det som kallast -5.5 grader och det lär bli kallt även i natt. Passande nog har även uppfarten nyligen skottfältsröjts, vilket ju är praktiskt eftersom jag idag mottagit hot från en vit kränkt man. Svårare att närma sig osedd nu.
Takplåten börjar komma på plats medan solen börjar försvinna.
Och klart efter solnedgång. Eller nästan. Plåten ska på vindskivorna, men sedan är taket klart.
Vi hann i alla fall med att lägga papp, ströläkt, bärläkt, plåt och fixa vindskivorna. Återstår bara plåten till vindskivorna nu.

Vad har du själv ägnat dagen åt?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

47 kommentarer:

 1. Tycker mig skymta en AEG kvalitetsdragare på en av bilderna. Själv kör jag Kinesiskt, Ryobi. Kör du skruv på allt? Själv lyckades jag bygga en vinterbonad friggebod av lösvirke där endast takpappen spikades, allt annat skruvades. Att spika är bara så gammalmodigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjaoo, men en kontorsstolsittarmaskin typ 2kg o lågt moment, så inte författarhandleden blir förstörd.
   Hårda tuffa grapparna kör 4-5Ah batterier med inbyggd fläkt för arbetstempot, ?? själv ?? Meec 18*1,5 , 'kan man få en kopp kaffe'.

   Radera
  2. Nåja, engångsverktyg skall inte underskattas i en marknadsekonomi. De fyller definitivt en funktion.

   Radera
  3. Skruvade du även råsponten?

   Radera
 2. Läste att vissa amerikanska experter föreslagit att ge medborgarna pengar rakt i fickan, i praktiken tidsbegränsad medborgarlön, för att kompensera för att folk är hemma istället för att jobba och därmed inte har pengar att konsumera för.

  Tänk, coronaviruset kanske blir en bidragande faktor till om vi får medborgarlön på permanent basis i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För övrigt är det bara en tidsfråga innan Sverige, precis som Norge, kallar in hemvärnet så passa på att coronevera ni som är krigsplacerade.

   Radera
  2. Mer sjukt att de inte gjort det redan. Men å andra sidan ska alla papper vändas, och man kan inte vända fler än 42 papper om dagen. Att försöka vända fler är meningslöst.

   Radera
 3. Jobbar som sjuksköterska på större sjukhus i Stockholm på psykiatrisk avdelning. Inga fall än så länge, haft misstänkta fall som var falska. Det spritas hela tiden och tvättas händer som aldrig förr. Inte så mycket frågor från patienterna faktiskt. Få patienter har kommit hit, märkt det förut vid större händelser så håller sig patienterna härifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir lite förundrad när jag hör om hur sjukvårdspersonal plötlsligt blir medvetna om att det är viktigt att tvätta händerna? Är inte det moment 1A i grundkursen?

   Radera
  2. Såklart vi sköter basala hygienrutiner i vanliga fall men har de skruvats upp x 10. Du kan ju anmäla dig som frivillig om två veckor på valfritt sjukhus, det lär behövas..

   Radera
 4. Hängde framför TVn i morse nån timme. Sen fick vi igång sonen och hela familjen tog en 8km promenad.
  Därefter gjorde sonen och jag iordning frugans bil för försäljning på måndag.
  Å så har vi inventerat förråden. Imorn skall vi försöka komplettera med det vi saknar.

  SvaraRadera
 5. Skottfältsröja är ju nödvändigt ibland. Trist bara att en av anledningarna är hot från idioter. Får innerligt hoppas att hotet är i stundens affekt och aldrig tänktes genomföras.

  SvaraRadera
 6. Hiking i sköna Haverdalsreservatet med pitchstop för frasiga pannkakor och varm choklad på Trangia. Drillar döttrarna (5 & 8) i att hänga i naturen, finna tjärved och allmänt trivas. Grymt impad av hur yngsta ändå kämpade på de 6 km nör distraktioner, som tex släpa på en gren, uppkom. Trevlig helg på er.

  SvaraRadera
 7. Trevligt bygge... Borde åkt till stugan och skottat taket men det får bli nästa helg annars stekt älgkött, laddat lite nia, varit förbi affären och kompletterade lite, rastat ungarna i pulkbacken etc..

  SvaraRadera
 8. Körde högtryckstvätt på bägge bilarna. Tyvärr hade vattnet i slangen frusit så det tog en stund innan jag kom igång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joggade 4km. Kör kort distans lite snabbare och ofta, typ varannan dag.

   Radera
  2. Förlåt på förhand: påminns om vpl som läst lite matte och valde att vända madrassen ett helt varv var fjortonde dag i stället för ett halvt varv varje vecka, för att spara lite möda.

   Radera
  3. Ignorerar insinuationen. Poängen med att jogga ofta och kort är förstås att få kroppen att gå igång och generera nyttiga kemikalier. 4km i snabb takt räcker gott och väl för att få de positiva effekterna utan att anstränga sig i onödan. Dessutom med åldern så tål inte kroppen för långa sträckor, och man får lätt ont i hälsenan eller något om man kör för långt.

   Radera
  4. Glad att du noterade min preemptive ursäkt.
   Stay calm and carry on.

   Radera
  5. Härligt! Då kan jag carry on och snurra sängkläder.

   Radera
 9. Kollade lite på TV innan vi drog till bryggan för ett dopp, sen tog vi med ved, barn, mat och dryck och cyklade till skogen och grillade. En trevlig stund med familjen och vänner. Fantastiskt väder.

  SvaraRadera
 10. Vackert! Trist med hot.

  Trevlig fortsatt helg!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 11. Inventerat och städat lägenheten. Tusen vad saker man glömt man har som ser dagens ljus när man går igenom skåp och lådor. Närmaste veckan eller två får bli att göra en riktig inventering och listor.

  SvaraRadera
 12. Fixat rör och lagt igen ett hål som togs upp förra helgen runt trekammarbrunnen för att fixa avloppet. Efter det slipat kedjor till motorsågen för lite planerad gran-massaker i morgon, stärkande skogspromenad och sedan avslutat med en sous-vide:ad hjortstek, parmesaninbakad blomkål och en fin Penfolds Bin 28 på det.

  SvaraRadera
 13. Kört hem 2 lass ved från skogen, sedan är lammningen i full gång så det tar resten av tiden.

  SvaraRadera
 14. Jobbar hela dygnet.
  Hoppas på en lungn natt

  SvaraRadera
 15. Bra jobbat!

  Rännor är bra. Brukar bli rätt mycket vatten först från det stora taket ner på det lilla taket.

  Har liknande och får som diken där vattnet träffar backen med ständigt blött virke nertill på konstruktionen. Kommer själv i vår gräva några sjunkgropar fem tio meter från huset och koppla stuprören till. Och så blir man av med massa stenelände i sjunkgropen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, blir ränna och ner i tunna för minskad arbetsbelastning bevattning av djur och växter. Med ovanliggande tak på huvuddelen av ladan ca 100 m2 uppsamlingsuta. 1 mm regn blir således tio liter vatten till tunnan.

   Radera
 16. Fy sjutton vad nöjd man blir när man har lagt färdigt ett tak och man ser regnmolnen komma över sockengränsen, det är som ett halvt...... Efter det kan man gå in och ta en pilsner och lyssna på regnet som trummar mot taket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur.

   Ska komma 5.1 mm i morgon...

   Radera
 17. Funderat över kopplingen mellan uppmaningen att tvätta händerna noga och den globala hamstringen av toapapper, vad är Illuminatis plan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://uk.pcmag.com/web-sites/125222/pornhub-is-giving-italians-free-premium-access-during-coronavirus-quarantine?fbclid=IwAR0Wg2dKeVTyT8FdyyE62Tsk_1x2dE66mAfTw9FnkNQ8MS4bS_aKDvaM7s0

   Radera
  2. Ja alltså, ett bra immunförsvar skyddar ju.
   https://bigthink.com/sex-relationships/health-benefits-of-masturbation?rebelltitem=3&fbclid=IwAR3PyKtNe6PTvzGnjH_ZCssDywv0RlVC7EdJ-9CyEhA1LBaM_hyUEv-CAEw#rebelltitem3

   Radera
  3. Tror att folk inte vill få det som i Venezuela där presidenten får ta krafttag för att säkra tillgången på toapapper.

   Radera
  4. Jag vet varför folk hamstrar toa-papper.
   När 1 nyser skiter 100 i byxorna.

   Radera
  5. Ahh, äntligen en vetenskaplig förklaring!

   Radera
  6. Haha, så klart. Men det lär väl bli en riktig global babyboom av detta när så många stannar hemma .

   Radera
  7. Exakt, nu kommer folk att umgås igen, boomers!

   Radera
 18. Promenad och grillkorv i vinterviken. Solsken och fint och som du säger, svinkallt i skuggan. Mycket folk.

  Stannade man en aning upp blev det direkt surrealistiskt hur mycket det påminde om en norditaliensk skidby för ett par veckor sedan.

  SvaraRadera
 19. Vad skönt att läsa ett icke-pandemirelaterat inlägg på Coronacopia?. Fler sådana! Och bra jobbat med taket!

  SvaraRadera
 20. Det kommer bli mycket renoverat och gissningsvis en babyboom efter detta i länderna som stänger ner.

  SvaraRadera
 21. Jag hade picknick med mina barn lägnst stranden. Vi bor i Lomma och massor av folk njöt av solen. Uteserveringarna var fulla av folk samt kö till glasskiosken. Skönt att man kan leva normalt i dessa tider.

  SvaraRadera
 22. Maskinhall?
  Har författaren möjligtvis en traktor? Blir ju lite nyfiken då det är ett annat stort intresse hos mig så man undrar vad det kan vara för modell.

  SvaraRadera