Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-03-18 08:07

Fortsatt börsras i Asien trots uppgång i USA

Börserna steg i USA, men börsraset fortsätter i Asien och Europa lär hänga på. Något slut på nedgången går inte att skönja.
Melbourne, Australien.

I USA gick husse S&P-500 +6.00% och tog tillbaka lite mindre än hälften måndagens historiska krasch, men nedgångarna fortsätter i Asien.

Shanghais SSE Composite går -1.50%, Hong Kongs Hang Seng -3.63%, Japans Nikkei 225 -1.68% och Singapores Straits Times -0.34%. Sämst går dock Australiens ASX 200 med -6.43%, och det indexet har än så länge varit en mycket god indikator på vart de europeiska börserna tar vägen.

Något slut på nedgången går inte att skönja än, snarare verkar börspaniken sprida sig till obligationsmarknaderna och obligationsbubblan. Marknadsräntorna skjuter i höjden och bolag kan inte längre finansiera sig. Steget efter blir en finanskris när de som lånat ut pengarna till så kallat säkra investeringar får se sig dragna vid näsan. Mer om det i ett separat inlägg.

4 kommentarer:

 1. Terminerna pekar ner i USA också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är väl asiater och européer som står för den handeln den här tiden på dygnet.

   Radera
 2. Vilka obligationer och/eller räntor ska man hålla ögonen på att för att (kill)gissa bolåneräntorna?

  SvaraRadera
 3. Avanza:

  "Just nu har i problem med värdepappersdata." (Sic)

  Bra UI med mycket lullull..enda felet är att det inte går att handla..

  SvaraRadera