Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2020-03-18 08:07

Fortsatt börsras i Asien trots uppgång i USA

Börserna steg i USA, men börsraset fortsätter i Asien och Europa lär hänga på. Något slut på nedgången går inte att skönja.
Melbourne, Australien.

I USA gick husse S&P-500 +6.00% och tog tillbaka lite mindre än hälften måndagens historiska krasch, men nedgångarna fortsätter i Asien.

Shanghais SSE Composite går -1.50%, Hong Kongs Hang Seng -3.63%, Japans Nikkei 225 -1.68% och Singapores Straits Times -0.34%. Sämst går dock Australiens ASX 200 med -6.43%, och det indexet har än så länge varit en mycket god indikator på vart de europeiska börserna tar vägen.

Något slut på nedgången går inte att skönja än, snarare verkar börspaniken sprida sig till obligationsmarknaderna och obligationsbubblan. Marknadsräntorna skjuter i höjden och bolag kan inte längre finansiera sig. Steget efter blir en finanskris när de som lånat ut pengarna till så kallat säkra investeringar får se sig dragna vid näsan. Mer om det i ett separat inlägg.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Terminerna pekar ner i USA också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är väl asiater och européer som står för den handeln den här tiden på dygnet.

   Radera
 2. Vilka obligationer och/eller räntor ska man hålla ögonen på att för att (kill)gissa bolåneräntorna?

  SvaraRadera
 3. Avanza:

  "Just nu har i problem med värdepappersdata." (Sic)

  Bra UI med mycket lullull..enda felet är att det inte går att handla..

  SvaraRadera