Cornucopia?

Aktuellt

Hur ska man investera för obligationsbubblans centralbankskrasch?

Låt oss anta att den centralbanksdrivna obligationsbubblan av någon anledning kraschar, utan att centralbankerna kan stoppa det hela. Hur sk...

2020-03-30 07:26

Börsveckan öppnar nedåt i Asien

På de asiatiska tidszonernas börser är det mestadels nedåt under morgonen, undantaget Australien. Bloggen kan sammantaget med S&P-500-terminen inte avgöra vart de europeiska börserna ska ta vägen på morgonen.
Dagschart Nikkei 225
SSE Composite går -1.40%, Hang Seng -1.19%, Nikkei 225 -3.40% och Straits Times -3.91% i skrivande stund. Australiens ASX 200 går åt andra hållet med +4.28%, och brukar ofta visa riktningen för Europa.

Den amerikanska S&P-500-terminen ger dock inte något stöd för någon större rörelse när de europeiska börserna öppnar, så idag går det faktiskt inte att just nu avgöra vart börsen tar vägen vid öppning.

Annars ser tjurfällan fortsatt tydlig ut. Men vi får se varthän det tar vägen.

ABB vinstvarnar på morgonen och ser negativ påverkan över alla verksamheter. Kanske inte direkt överraskande för marknaden dock.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Nu har ju centralbankerna lovat att som goda alkemister skapa allt de värde som företagen inte längre kan skapa. Börserna borde jubla.

  April borde bli en skakig månad. Intressant att se var värderingarna hittar fast mark när allt har rasat klart. Förra gången var det runt DOW 5000 om jag minns rätt. Inte otroligt att det kommer gälla även denna gång.

  SvaraRadera
 2. Coronasiffrorna i Australien har visat på en starkt minskande tillväxt i nya fall, håller det i sig så är det troligt att dom om några veckor är på det torra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Australien får gärna visa vägen. Kan bara fler länder visa liknande så kommer vi få ett uppsving på börsen ut av dess like!

   Radera
 3. Passar på att köper lite mer olje aktier nu när priset dalar. IPC borde vara billigt på lite sikt. Tror att bråket mellan Saudi och Ryssland, priskrig snart är över. Pressen ökar på dem.

  SvaraRadera