Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-03-30 07:26

Börsveckan öppnar nedåt i Asien

På de asiatiska tidszonernas börser är det mestadels nedåt under morgonen, undantaget Australien. Bloggen kan sammantaget med S&P-500-terminen inte avgöra vart de europeiska börserna ska ta vägen på morgonen.
Dagschart Nikkei 225
SSE Composite går -1.40%, Hang Seng -1.19%, Nikkei 225 -3.40% och Straits Times -3.91% i skrivande stund. Australiens ASX 200 går åt andra hållet med +4.28%, och brukar ofta visa riktningen för Europa.

Den amerikanska S&P-500-terminen ger dock inte något stöd för någon större rörelse när de europeiska börserna öppnar, så idag går det faktiskt inte att just nu avgöra vart börsen tar vägen vid öppning.

Annars ser tjurfällan fortsatt tydlig ut. Men vi får se varthän det tar vägen.

ABB vinstvarnar på morgonen och ser negativ påverkan över alla verksamheter. Kanske inte direkt överraskande för marknaden dock.

4 kommentarer:

 1. Nu har ju centralbankerna lovat att som goda alkemister skapa allt de värde som företagen inte längre kan skapa. Börserna borde jubla.

  April borde bli en skakig månad. Intressant att se var värderingarna hittar fast mark när allt har rasat klart. Förra gången var det runt DOW 5000 om jag minns rätt. Inte otroligt att det kommer gälla även denna gång.

  SvaraRadera
 2. Coronasiffrorna i Australien har visat på en starkt minskande tillväxt i nya fall, håller det i sig så är det troligt att dom om några veckor är på det torra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Australien får gärna visa vägen. Kan bara fler länder visa liknande så kommer vi få ett uppsving på börsen ut av dess like!

   Radera
 3. Passar på att köper lite mer olje aktier nu när priset dalar. IPC borde vara billigt på lite sikt. Tror att bråket mellan Saudi och Ryssland, priskrig snart är över. Pressen ökar på dem.

  SvaraRadera