Cornucopia?

Aktuellt

Anmäl dig till Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen . Om du mailar [email protected] och uppger CORNU eller anger CORNU i kontak...

2020-03-16 07:40

Börskrasch i Australien - trots ny paniksänkning av amerikanska räntan och trots börsrusning i USA

Börserna faller i de asiatiska tidszonerna under morgonen, trots en ny paniksänkning av styrräntan från amerikanska Federal Reserve, och trots en enorm börsrusning i USA i fredags. I Australien kraschar börsen och ASX-200 stängde på -9.70%.
Morgon i Melbourne, Australien.
I fredags rusade de amerikanska börserna extremt i vad som ser ut att varit ännu en tjurfälla. S&P-500 steg +9.29%. Detta borde dragit upp de asiatiska börserna under måndagmorgonen, särskilt som den amerikanska centralbanken Federal Reserve nu paniksänkte sin styrränta med 0.75 procentenheter till noll procent. Det är den andra sänkningen under coronakrisen, och räntan var tidigare 1.75%. Förra sänkningen hjälpte inte heller. Man sjösätter även ett låneprogram till företag på 700 miljarder USD, för de som vill komma ur krisen skuldsatta. Exakt hur lån till företag ska dra igång någon efterfrågan lämnas väl som en övning åt den reala ekonomin. Coronaviruset bryr sig liksom inte om några lån.

Rasen fortsatte ändå i Asien.

Shanghais SSE Composite går -2.64%, Hong Kongs Hang Seng -3.56%, japanska Nikke 225 -2.46% och Singapores Straits Times -3.76%.
Dagschart ASX 200.
Och i Australien kraschar indexet helt. ASX 200 går -9.70% och är det index som bäst förutsatt hur det kommer se ut i Europa under den inledande börshandeln. För Australien är det den största nedgången hittills under coronakrisen. Under torsdagens krasch föll Australien bara 7.33%.

Det ser således lite halvtrist ut inför de europeiska börsernas öppning. Vi kan få en Black Monday.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Always look of the bright side of life! Nu får vi tid över att tillbringa tid men nära och kära.

  SvaraRadera
 2. Hm, trots eller på grund av..

  SvaraRadera
 3. På pokermaner behöver en vecka erbjuda _flush_ i svart för att vi skall finna lugn på börsen.

  SvaraRadera
 4. Bloggaren är citerad i Språktidningen redan för 8 år sedan, se denna icke-länk:
  https://spraktidningen.se/artiklar/2012/02/tjurfalla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kanske har en tjurfälla i likvida medel :)

   Radera
 5. Skulderna är ju redan groteska, räntan kom aldrig upp. "Kris" hela tiden nu i 15-30 år.
  Kan inte se att denna 1,5 triljard dollars ska betyda ngt större illavarslande så.

  SvaraRadera