Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-03-04 08:45

Begick krönika i Försvarets Forum

Jag blev tidigare i år tillfrågad av Försvarsmaktens personaltidning om jag ville skriva en åsiktskrönika till tidningen. Sagt och gjort finns den nu publicerad i senaste numret av Försvarets Forum (PDF, sidan 52). Ämnet kan kanske intressera bloggens läsare.
Ja, vad handlade krönikan om?
Ämnet som berörs är totalförsvaret, värnplikten och rikets oljeförsörjning, och inlägget handlar om flottans betydelse för ett svenskt totalförsvar i händelse av höjd beredskap eller ofred.

Ni kan själva läsa PDF:en på sidan 52.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Hur skyddar man vår energiförsörjning från luftangrepp?

    SvaraRadera
  2. Med en stor flotta som har många luftvärdsrobotar. :-)

    Wilderängs poäng är nog att vi inte kan låta oss bli satta i blockad och då behövs (bl.a.) en stark flotta.

    SvaraRadera