Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-03-21 19:51

Bara för att man är i isolering måste man inte ha tråkigt

Så vad har ni gjort idag i isoleringen?
Jag filmade, Lena satt bakom ratten på Honda-rishögen (15 år, 34000 mil, värdet lägre än summan av däcken och bilstereon)

Hur har du själv tillbringat isoleringen?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

34 kommentarer:

 1. Har jobbat en hel vecka hemifrån, och börjar få kläm på det nu. Är faktiskt inte så problematiskt. Man stiger upp samma tid varje dag och gör sitt jobb i ca 8 timmar. Ibland blir det längre när man har något knivigt problem att lösa. Man kan ta igen det nästa dag med att sluta lite tidigare. Men överlag så funkar det bra och man håller arbetstiden. Vi kör Teams som funkar bättre än Lync.

  Idag Lördag är vilodag, liksom i morgon Söndag. Sen återgår det till det nya normala utan problem.

  Bara för att man jobbar hemifrån försvinner inte kraven på att producera, det är samma som vanligt, ingen dans på rosor.
  En massa möten och diskussioner för att komma vidare. Releaser och deadlines att hålla, precis som vanligt. Många är beroende i sin planering att man levererar på utsatt tid, precis som vanligt. Man jobbar precis som vanligt, minus resor till jobbet och den trevliga samvaron med sina arbetskamrater.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som vanligt i den globala världen är mötena oftast över flera länder. Senaste mötet hade deltagare från Hongkong, Italien och Sverige (annorstädes än hufvudstaden). Så att mötena går via nätet på svenglish är numera standardförfarande, så att göra det hemifrån är ingen skillnad alls mot att göra det från sin andra arbetsplats. Kan säga att Kineser är väldigt dåliga på svenglish.

   Radera
  2. Visst ja, glömde Indien, icke att förglömma.

   Radera
  3. Existerar ens Lync fortfarande? Det är många år sedan Lync / Skype ens var ett val, och även då ett fruktansvärt sådant.

   Detta är vad jag menar med den positiva biten av detta, det tvingar in företag dit de borde hamnat för många år sedan. SfB online är deprecated och snart borta, ändå känner jag till flera stora organisationer som knappt börjat migreringen mot Teams. Det är en sak att sitta och latja med Teams / Skype i Island mode om man är 50 anställda - en helt annan om man är 20 000.

   Du kommer märka närmaste månaderna vilka otroliga möjligheter det finns att arbeta digitalt sömlöst idag; konceptet geografi förvinner (åtminstone om vi tänker oss normering kring UTC).

   Likt mig och de flesta andra kommer du dock säkert även märka att man blir dum i huvudet av att *bara* arbeta fysiskt ensam. Nästan alla jag möter har samma grej, men lite olika gränser. Jag gillar att utveckla saker, så för mig är det inga problem att borra ned mig vid datorn i två långa dagar. Dag tre? Sämre. Dag fyra? Apatisk. Dag 5? Funderar på varför jag ens bygger saker.

   Så det här med 100% fysisk isolering är ändå inte kul. Jag tänker att vår generation aldrig riktigt kommer anpassa oss till det, men för en framtida är det kanske standard.

   Radera
  4. Det mesta jag saknar är gemenskapen där man på ett kollegialt sätt verkligen kan skoja till det.

   Naturligtvis kommer den sociala distansering bara att försiggå så länge det fungerar bra. Vi är ju trots allt ett vinstdrivande företag. men inte ett där man drabbas direkt, men tids nog.

   Radera
 2. Lossa förtöjningen nästa gång.

  SvaraRadera
 3. Mina barn är sjuka, karantän i en vecka. Jag avskyr det, det känns som filmen the village typ. Vill göra nytta inte bara gå här. Kommer bli smalfet av allt fikabröd vi preppar dessutom.
  Dagens ”glaset är halvfullt”- inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, du alltid satsa på att komma med i "Biggest Looser" om du blir tillräckligt smällfet.

   Radera
  2. Jag jobbar hårt på det men jag väger 65 kg så det kanske tar ett tag. Din vecka lät betydligt mer produktiv.

   Radera
  3. Smalfet är ett uttryck för när man är smalt byggd egentligen men totalt otränad och med muffinsmage. Även vanligt hos it-killar :)

   Radera
  4. Mmm, Andromeda, hur lång är du?

   Radera
 4. Varför ska man isolera sig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undvika att döda andra medmänniskor är åtminstone en anledning.

   Radera
 5. Den var segare än när jag rev delar av min gamla ladugård. När jag sågat av takfotsstockarna så föll det som ett korthus. Behövdes ingen draghjälp där. Var inte ens ett renoveringsobjekt.

  SvaraRadera
 6. Har varit ute på Mälaren och fiskat gädda. Trivsamt vårnöje!

  SvaraRadera
 7. Huggit vindfällen, tvättat o städat bilen, putsat mässing och
  sedan facetimat med släkten i England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿.

  SvaraRadera
 8. In fear every day, every evening...

  SvaraRadera
 9. Lång promenad, netflix, sedan Doom Eternal när tjejen lagt sig (nu). Med en klunk sprit, så man vet att det är allvar och inte bara mys. Imorgon jobb.

  Egentligen inte några stora skillnader, förutom att jag blir apatisk av att arbeta 100% hemifrån. Jag brukar köra 10-50% hemifrån beroende på projekt. Mer än 50% är hemskt.

  Tråkigt också att det varit så kallt. Alla får göra sina val, men trånga klubbar, tbanor, köer eller överhuvudtaget inomhusaktiviteter tycker jag är direkt oansvarigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis var socialt distansierad på uteservering med flickvän och byggde immunförsvar av solens strålar i t-shirt. Varmt och härligt. Panikkänslor lär inte vara bra för immunförsvaret. Givetvis att handla mat i butik skulle aldrig falla mig in, inte heller att gå till jobbet.

   Radera
 10. Liksom många andra har jag arbetat hemma den här veckan. Inte hemifrån. Om jag hade varit hemifrån hade jag ju inte varit hemma.

  Lördag och söndag är/blir inte mycket annorlunda än tidigare. Tvätta, städa (lite), dry martini och en god middag.

  SvaraRadera
 11. Jag är i riskgruppen, 70 plus, och isolerar mig hemma i lägenheten. På tisdag har jag mitt sista (?) möte i bostadsrätten, sen ska jag flytta ut till torpet på skärgårdsön på obestämd tid. Det känns som att räkna dagarna till muck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en skön lösning.

   Radera
 12. Alla fritidsaktiviteter för barnen är inställda så vi bygger scoutkojor och grillar i skogen (med markägarens tillåtelse). Träffar vi några blir et helst promenad i natur. Annars är det jobb och skola precis som vanligt för familjen förutom att jag oftast kör bil. Känns för egen del som att alla mina åtgärder faller till föga när barnen går kvar på mellan och lågstadiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn tycks ju bli smittade i betydligt mindre grad än vuxna så jag tror inte att dina åtgärder är helt meningslösa.

   Radera
 13. Jag jobbar som medicinsk tekniker på sjukhus.
  Mentalt förbereder vi oss på att skjuta på semestern.
  Landstinget har inte sagt något än, men det säger sig självt att det blir så.

  Just nu förbereder jag så bra det går med stängsling och dyligt på min gård.

  SvaraRadera
 14. Här i förort till Stockholm är innebandyn helt inställd. Hockeyn har ställt in matcherna men inte träningarna. Det verkar vara lite blandat hur olika idrotter resonerar.

  SvaraRadera
 15. Pangade pistol med ett tiotal likasinnade. Vi skrattar döden i ansiktet.

  SvaraRadera
 16. Jobbar på som vanligt, befinner mig långt ifrån Svedala och där jag befinner mig är inte Corona ett problem......än.

  SvaraRadera
 17. Men jag ser ingen isolering här i Sthlm?

  SvaraRadera
 18. Kan inte jobba hemifrån. Har ett jobb med kundkontakt. Den här veckan 50% kundtapp och omsättning.

  SvaraRadera
 19. Eftersom jag jobbar hemma tänkte jag att kunde testa hur det var att jobba som i Mad Men, så jag drack lite whisky samtidigt som jag jobbade. Men så knackade Luther på min axel, så jag kände mig skyldig och slutade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade en sådan period i 25-års åldern. Lärde mig dock ganska snabbt varför trenden försvann - efter man tagit en whiskey är arbetet slut för dagen. Det första alkohol dödar är den lilla lilla ängeln av ansvar som gör att man sätter sig och gör klart saker på eftermiddagen, trots att man faktiskt inte måste.

   Radera
 20. Röjt sly och tagit ner träd, krattat löv som aldrig förr, luntat och smygstartat påsken med en riktig brasa. Tomten lär bli rekordfin denna säsongen om nu vi inte toppar året med extrem torka i sommar.

  SvaraRadera