Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2020-03-29 12:13

Är med i SVT Babel ikväll

Lena och jag är med i SVT:s litteraturprogram Babel ikväll. I och för sig inte första gången, men alltid kan det intressera någon. Intervjun är på grund av coronakrisen gjord över Skype och kompletterad av lite filmsnuttar utomhus, som vi själva spelade in eftersom SVT fick ställa in planerat eget besök på grund av pandemin.
Stillbild från inspelningstillfället.
Fokus ligger väl mest på prepping utifrån den aktuella situationen och intervjun. Det finns en artikel och videoteaser här.

Det är förvisso inte första gången vi är i Babel. 2017 gick vi förbi i bakgrunden vid en intervju på Bokmässan i Göteborg, och Lena har även 2012 stått fotomodell för På riktigt-reklamen för Babel.

Fast det här blir första intervjun. 

Vad exakt av intervju och egenfilmade filmsnuttar som Babel tar med och hur de klipps ihop vet jag ej. Filmsnuttar på bönor och chips i teasern är inte våra - vi har inte filmat något inomhus annat än intervjun.

Bildkvaliteten är förstås Skype-kvalitet, och utomhussekvenserna är filmande med en Sony A6400 utan extern mic och utan stabiliseringsrig. Då det blåste och inte fanns extern mick med strumpa så är det rejält med blåsljud i utomhusscenerna. Allt fick bli improviserat då besöket blev inställt på kort varsel, men Babel ville verkligen ha med oss ändå verkade det som.

Babel sänds 20:00 på SVT-linjärteve, och bör väl även dyka upp på SVT Play

Sedan kunde man förväntat sig bättre av SVT än att titulera Lena som min fru. Ålderdomligt beteende att definiera en kvinna utifrån relationsstatus till en man. Skärpning, SVT.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Håller med om den sista kommentaren!

  Såg svt-tragglern och blev som vanligt störd av onödigt hög pålagd musik, som gjorde det ännu svårare att uppfatta vad som sades. Ganska oproffsig teve tycker jag. Men praktikanten hade säkert kul som gjorde't. (Kanske är sambo med nån producent? ;-) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Musiken är nog för att dölja vindljudet.

   Radera
  2. Helt ok kvalitet med tanke på omständigheterna. Cnbc sänder numera hemifrån vilket ger en surrealistisk känsla av att 90-talet är åter.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Sätt en ren strumpa över micken, så försvinner blåsljuden. Lika necessary life skills som att veta vilka konserver man ska ha hemma. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dold mick i kameran, då får man sätta en strumpa över hela kameran.

   Radera
  2. Nätstrumpa? ;-)
   Behöver inte vara 5G tänker jag.

   Radera
 4. Kul inslag men komiskt dåligt ljud!

  SvaraRadera
 5. Vinreklam i SVT, otippat. :)

  SvaraRadera
 6. Vad är hon då? Är hon din "livspartner"? Eller är ni rätt och slätt "världsmedborgare" båda två?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äventyrare, upptäcktsresande, ensamseglare, författare, bloggare, medförfattare, delägare, champagneprovare ...
   uthusdemolatris icke att förglömma :D och säkert mycket mer.

   Inte enbart en bifigur, uppfattar jag.

   Slarvigt uttryckt var det, tycker jag med.

   Radera