Cornucopia?

Aktuellt

Upp till 900 MSEK om året i nytt dolt presstöd via hushållens sopavgifter

För att rädda journalisternas jobb på papperstidningarna ska producentansvaret för återvinningen av tidningspapper upphöra och överföras til...

2020-02-24 07:35

Varierande nedåt på börserna i Asien - guldpriset upp

Börserna går i varierande grad nedåt i Asien under morgonen, medan guldpriset stiger, och i svenska kronor slår nytt rekord. Öppningen i Europa är osäker, men det kan förstås bli coronapanik på marknaderna.
-2.25%
Shanghais SSE Composite går -0.22%, japanska Nikkei -0.39%, Singapores Straits Times -1.00%, Hong-Kongs Hang Seng-index -1.55% och Australiens ASX-200 är absolut värst med ett ras på -2.25%. Spridda skurar således, men inte justerat för valutarörelser.

Guldpriset är upp i dollar och i skrivande stund +1.02%. I svenska kronor är uppgången +1.31% och ett nytt prisrekord hittas nu över 524:35 SEK per gram.

Berättelsen är att de europeiska börserna ska öppna nedåt, eventuellt drivet av coronapanik på grund av Italien, eller bara för att hänga på USA efter den europeiska stängningen i fredags eller Asien nu på morgonen. Om utbrottet i Italien räknas som en spridning över världen, dvs till flera världsdelar, kan Covid-19 klassas upp till en pandemi.

Börsen ned, guldet upp tyder annars på så kallad riskaversion på marknaden.

Dagens Nyheter ska just anlänt med några hundra svenskar på tåg till Italien, för att göra ett inlägg i klimatdebatten. Vi får se hur det blir med återresan, då Österrike tillfälligt stängde tågförbindelserna mot Italien efter misstänkta fall av coronavirus på ett tåg. Men det finns ju alltid flyg om man behöver hem igen. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. https://www.worldometers.info/coronavirus/

  Tips på enkel bra sida som samlar all info lättöverskådligt.

  Planerar själv att antagligen göra exit på börsen idag runt lunch när öppningens volatilitet lagt sig. Gjort en jäkligt fin höst/vinter där jag lyckades pricka stora poster i både sca och swedbank när de var riktigt låga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna är också bra:

   https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

   Radera
  2. Tim: Attans, OMXS 30 ligger på -3.0 i skrivande stund.

   Radera
  3. Hann ur på -1.5% cirka, det rasslade på snabbare än vad jag trodde (trodde öppning på minus sen lite uppåt, nu öppnade det nedåt sen fortsatte) , ådran i pannan expanderade när SHBs app kraschade på öppning men funkade via hemsidan :)

   Radera
  4. Tim: Skönt. Då kan du vara nöjd.
   Känner igen det där, inte bra för hjärtat heller lol.
   Sålt allt?

   Radera
  5. Läste nu längre om räntefonderna...

   Radera
  6. Om man kliver och det rasar 4-5% är det givet återköp, eller?

   Försöker sätta mig in i hur aktie-grinders resonerar och om jag håller med eller inte. Om det är återköp vid -5% är jag helt med, om inte förstår jag inte alls vad som är förhoppningen med att sälja på kortsiktig fundamenta.

   Radera
 2. Sålde en hel del i fredags när nya uppgifter om Italien och Sydkorea kom. Bra vinst men möjligen för tidig försäljning. Beredd både sälja och köpa mer.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som du kortsiktigt gjorde rätt iallafall.

   Radera
  2. Kommer det inte vara verkningslöst att sälja aktier/fonder utan att investera dem i guld? Faller hela marknaden så faller väl även kronan och därmed värdet på de kronor man fick från försäljningen?

   Radera
  3. Bytte hela mitt aktieinnehav till räntefonder i dollar.

   Radera
  4. Schack, Centralbankerna pumpar nog ut ganska mycket pengar just nu så ja, guld är nog svaret.
   Det finns nog inga andra alternativ om man vill ligga utanför börsen i tider när penningmängderna ökas markant.

   Radera
  5. Sålde lite till vid öppningen. Kommer köpa åter med den då lite lägre värda kronan.

   Fick samtal från en person som sa att nu hade brevlådan svämmat över av glada meddelande från Kina att produktionen åter var igång. Hörde också att regeringen idag har förklarat att vår beredskap är god när det gäller viruset.

   Ska nu ut på utflykt i det strålande solskenet med delar av familjen.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 3. Blir den här listan uppdaterad imorgon kanske?
  https://sv.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rsras

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar förstås ikväll efter kl 17:30.

   Radera
  2. Ja, nu är det tydligt slut på det roliga. Kraftig nedgång över hela linjen.

   Som av en händelse tycker jag att i år har antalet kollegor och bekanta som frågat om börstips ökat markant... Får se vad som händer nu när vi får första större rörelsen nedåt på länge.

   Radera
  3. J P: Instämmer. Även från de kvinnliga kollegorna, vilket känns ovanligt. Senast i fredags, idag är alla tysta, än så länge.

   Radera