Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2020-02-19 08:33

Valueguard: Svag prisutveckling för både villor och lägenheter i Göteborg

Valueguards data visar på svag säsongsmässig utveckling för både villapriserna och lägenhetspriserna i Göteborg, som gick sämre än normalt för januari månad, som ska bjuda på årets största uppgångar.
En villa i Göteborg.
Lägenhetspriserna i Göteborg steg med +1.62% i januari rapporterar Valueguards statistik. Det är avsevärt svagare än normalt, då snittuppgången 2005 - 2020 har varit +2.82% för lägenheterna i januari i rikets näst största stad.
Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex lägenheter Göteborg.
För villor, som annars skulle gått starkt i januari, såg det inte bättre ut i Göteborg. Uppgången blev bara +1.95% mot normala +3.25% i januari.
Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex villor Göteborg.
Den som redan har en champagnehink kan förstås glädjas åt att det finns 84 lediga bostäder i det så kallade Karlatornet. En så kallad skylevel-lägenhet på 190 m2 kostar bara 21 250 000 SEK, eller om man så vill 106 783 stycken champagnehinkar för 199:- SEK.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Det vore intressant att se hur villapriserna i Haninge utvecklats de senaste veckorna - efter att det blivit känt hur drabbat området är av ungas rån av unga (inklusive den rikligt omrapporterade tillhörande förnedringen). Som medelklass villaspekulant är man nog inte så intresserad av just Haninge just nu ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inlägget handlar iofs om Göteborg. Ifall det säsongsmässiga mönstret ses ifrån 2005, d v s under en enorm uppgångsperiod. Det ju bra ifall priserna bara ökar 0-10% årligen, var den höga 10% ökningen sker är du inne på. Och följer ett väldigt förutsätt mönster.

   Bloggaren driver vidare sen tes, om att nu snart kommer den stora kraschen. Vad som är säkert är att hen kommer att få rätt, nån gång. Men timing är allt.

   Ifall man ska göra investeringsbeslut, så ska man inte påverkas för mycket här. Med tanke på bloggens usla trackrecord.

   Radera
  2. Var står det något om den stora kraschen?

   Radera
  3. Det gör det väl iofs inte mer än att inlägget har etiketten "Bostadsbubblan". Bubblor brukar spricka, men nu har det gått så lång tid så man undrar ifall det bara varit en justering till de räntor vi har och förväntas ha framöver.

   Radera
  4. Om det inte står så kanske du ska sluta fantisera om vad andra skriver.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera