Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-02-19 08:33

Valueguard: Svag prisutveckling för både villor och lägenheter i Göteborg

Valueguards data visar på svag säsongsmässig utveckling för både villapriserna och lägenhetspriserna i Göteborg, som gick sämre än normalt för januari månad, som ska bjuda på årets största uppgångar.
En villa i Göteborg.
Lägenhetspriserna i Göteborg steg med +1.62% i januari rapporterar Valueguards statistik. Det är avsevärt svagare än normalt, då snittuppgången 2005 - 2020 har varit +2.82% för lägenheterna i januari i rikets näst största stad.
Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex lägenheter Göteborg.
För villor, som annars skulle gått starkt i januari, såg det inte bättre ut i Göteborg. Uppgången blev bara +1.95% mot normala +3.25% i januari.
Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex villor Göteborg.
Den som redan har en champagnehink kan förstås glädjas åt att det finns 84 lediga bostäder i det så kallade Karlatornet. En så kallad skylevel-lägenhet på 190 m2 kostar bara 21 250 000 SEK, eller om man så vill 106 783 stycken champagnehinkar för 199:- SEK.

6 kommentarer:

 1. Det vore intressant att se hur villapriserna i Haninge utvecklats de senaste veckorna - efter att det blivit känt hur drabbat området är av ungas rån av unga (inklusive den rikligt omrapporterade tillhörande förnedringen). Som medelklass villaspekulant är man nog inte så intresserad av just Haninge just nu ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inlägget handlar iofs om Göteborg. Ifall det säsongsmässiga mönstret ses ifrån 2005, d v s under en enorm uppgångsperiod. Det ju bra ifall priserna bara ökar 0-10% årligen, var den höga 10% ökningen sker är du inne på. Och följer ett väldigt förutsätt mönster.

   Bloggaren driver vidare sen tes, om att nu snart kommer den stora kraschen. Vad som är säkert är att hen kommer att få rätt, nån gång. Men timing är allt.

   Ifall man ska göra investeringsbeslut, så ska man inte påverkas för mycket här. Med tanke på bloggens usla trackrecord.

   Radera
  2. Var står det något om den stora kraschen?

   Radera
  3. Det gör det väl iofs inte mer än att inlägget har etiketten "Bostadsbubblan". Bubblor brukar spricka, men nu har det gått så lång tid så man undrar ifall det bara varit en justering till de räntor vi har och förväntas ha framöver.

   Radera
  4. Om det inte står så kanske du ska sluta fantisera om vad andra skriver.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera