Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-02-22 12:38

Mest extrema uppgången i Nasdaq-100 någonsin - värre än IT-bubblan

SentimentTrader rapporterar på Twitter att den tekniktunga Nasdaq-börsens Nasdaq 100-index nu visar upp den mest extrema uppgången i historien, värre än under IT-bubblan och värre än innan finanskrisen. Denna typ av uppgångar har alltid följts av en kraftig nedgång.
Bullen.

Gildande 20-dagars medelvärde för Nasdaq-100 har nu stigit 88 handelsdagar på raken, vilket är den mest extrema uppgången någonsin.

Historiskt har det alltid kommit en kraftig korrigering inom den närmaste månaden uppger SentimentTrader. 

Tror man på detta är det således hög tid att säkra vinsterna inom techsektorn, inklusive i svenska bolag som hängt på den extrema rörelsen på Nasdaqbörsen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

27 kommentarer:

 1. Inte ett ord om lågränteträsket som vi är fast i? Är ju den stora skillnaden mot tidigare krascher.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behöver ju inte oroa dig, du sålde ju alla dina aktier i augusti och har stått vid sidan om uppgången.

   Radera
  2. Nej, oroar mej inte. Men varför nämner du inte den låga räntan?

   Radera
  3. Det borde väl finnas en gräns hur länge man kan driva börserna trots mantrat av låg ränta och inga andra alternativ som ger avkastning? Hur menar man annars.

   Radera
  4. Imperfect, Varför är du så säker på att vi kommer sitta fast i ett lågränteträsk?

   Utan produktionen i Kina tror jag att vi ganska snart se brist på varor med höjda priser som följd.

   Vissa varor kommer väl få ersättas av motsvarande varor tillverkad i väst till ett mycket högre pris.

   Iofs kanske KPI-index då ändå kan definieras ha låg inflation med argumentet kvalitetshöjning.

   Radera
  5. Det är annorlunda den här gången.

   Radera
  6. Tycker framtiden ser ljus ut. Alla mina investeringar bara går upp, upp, upp. Frågan är väl när man skall kliva av. Det är som de där trappstegen på gröna lund i lustiga huset.

   Radera
  7. @Mr Perfect, ja det kan man fråga sig. Alla experter är ense om lågränteträsket, varför de långa räntorna är så låga. Cornu borde uppdatera experterna om denna annalkande kraftiga börs
   nedgång som borde ha hänt för länge sedan enligt honom. Men jag är faktiskt orolig för Corona, och dess effekter.

   Radera
 2. Är det pengar som annars skulle investerats i bl a Sydostasien som rusat till att investera i Nordamerika i brist på annat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marknaden ser INGEN trovärdig utmanare till Trump i höstens val - man tar alltså ut ytterligare fyra år av deregulations i förväg.

   Radera
  2. Pete Buttigieg.....

   Radera
  3. Och vad bittra Europas politiker ska vara med Trump vald och själv står man med nästan obefintlig tillväxt samt stora krav om mer skattepengar till Europas föråldrade jordbruk och ett meningslöst Paris avtal som inte lär bidra till tillväxt.

   Radera
  4. Buttigieg skulle krossa Trump i debatterna, men han måste vinna nomineringen först. Sanders verkar ha medvind just nu.

   Dessutom är frågan hur väl en homosexuell presidentkandidat skulle tas emot av den USAiska väljarkåren. Toleransen för sexuella avvikelser från "normen" varierar.

   Men utan tvivel skulle Buttigieg vara en mycket bättre president än Donald Trump. Både för USA och resten av världen.

   Radera
  5. Håller med om att Buttigieg är ett utropstecken i den mycket svaga demokratiska debatten. Warren, Sanders och Bloomberg är av olika anledningar helt hopplös som presidentkandidat.

   Radera
  6. Sanders kommer garanterat förlora mot Trump. Bara för att olika långt ut till vänster gått med i Demokraterna för att kunna rösta in Sanders som kandidat så betyder det inte att demokraternas faktiska väljare kommer rösta på honom. Kommer bli rekordlågt valdeltagande i så fall.

   Radera
  7. Lars.
   Det är egentligen en struntsak men de heter Sentimentrader för ordningens skull.

   Radera
  8. På Twitter, ja, men inte på bloggen. Visste att någon skulle hugga på det, finns ju en del personer här.

   Radera
  9. De heter Sentimentrader oavsett blogg eller Twitter.
   Inte meningen att hugga, bara ett konstaterande.

   Radera
 3. Det är en intressant tid vi lever i. Den stora tillgången på pengar motverkar i viss mån att det blir större sättningar.

  Däremot har vi den svarta svanen i form av Covid-19 som spökar. Jag ser att som bloggarn varit inne på tidigare så är dödligheten antagligen betydligt lägre än det man trodde innan. Smittbarheten och att inkubationstiden verkar vara upp till 27 dagar på vissa ger att den här pandemin inte längre går att smitta.
  Det kommer inte bli undergången på världen som vi känner den. Men att varuflödena och logistikkedjorna inom tillverkande bolag kommer störas under närmsta året gör att jag _tror_ att vi har en tillväxt som kommer ligga på som bäst noll.
  I kombination med en tillgångsstyrd ekonomi som har stor låneandel så är det inte en vaker prognos.

  Men. Som jag började, tillgången på pengar gör att vi inte vet om fallet blir stort. Eller om det blir en enklare sättning.

  jag gick in sent i rusningen i höst så har ingen väsentlig uppgång i procent. Däremot verkade jag pricka toppen exakt nu. Så en hemtagen vinst på 10% på 3 månader är i mina ögon mer än godkänd.
  Pensionssparanden har hela högen lexat i aktieindexfonder men lades om till räntor i veckan med.
  Dock är det inget som säger att inte räntor kommer drabbas med. Något som jag räknar med kan "kompenseras" av en svag krona.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som gör mig bekymrad för att fallet blir stort är att marknaden har tolkat ALLT som bra.
   "Kinas ekonomi behöver stimulanser för en massa miljarder då alla är inlåsta": Börsen rusar
   "Företag är massivt övervärderade och total vinst och framgång är inprisad": Börsen rusar
   "inflationen går ner": börsen rusar
   "Inflationen går upp": börsen rusar

   Så känslan är att när det smäller är fallhöjden enorm.

   Eller så får de kapitalistiska staterna sätta kapitalismen ut spel för att rädda alla pengar som folk inte hade råd att förlora men som de ändå "spelat" med.

   Känns helt vansinnigt att man som land går in och dopar marknaderna på grund av de strukturella riskerna som byggs upp. Och ändå är det precis det som alla gör j utom möjlighetvis fattigare länder i afrika och sydostasien.

   Radera
 4. Uppgången kommer absolut fortsätta pga coronavisuset i Kina, västs produktion kommer absolut öka pga bortfallet i öst ända fram tills och om det blir en pandemi i väst och kanske även då. Coronautbrotet är Kinas svar på Tjernobylolyckan

  SvaraRadera
 5. Hur definieras "kapitalism" idag? Och vad är en "kapitalistisk stat" ?

  En genuin undran!

  jag tror mig veta hur jag definierar termerna, men jag misstänker att jag är något snäv/konservativ när jag gör min definition/bedömning...

  SvaraRadera
 6. "Hon tog tjänstledigt från sitt jobb som teamledare i kommunen för att jobba hemifrån – som swingtrader.
  Sofie, 43, har bara varit i gång drygt en månad, men affärerna har gått i raketfart."

  https://www.expressen.se/dinapengar/sofie-43-tog-tjanstledigt-swingtradar-pa-borsen/

  Nu blev till och med Apan orolig 😅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara dålig reklam för att få fler "premiumläsare" i den skitblaskan.

   Radera
  2. Jaja. Den kvinnan var iaf smartare än de 99.9% som tjatat om bostadsbubblan.

   Radera
 7. Denna bloggpost har verkligen åldrats väl. Dom som följde rådet att dra ned på risken kan idag vara tacksamma som kanske räddade en slant från en del av nedgången. Nu var det dock Corona som var orsaken men det spelar ingen roll för ens plånbok.

  SvaraRadera