Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-02-08 17:04

Lördagsbloppis: Diverse (nytt) datorskrot

Tydligen kallas det bloppis när man lägger ut gamla grejer till salu på en blogg. Nedan hittas mestadels relativt ny överbliven datorutrustning, som kan glädja någon. Samt några gamla godingar.
Avyttras.
Utstädningen av kontoret/bibliotteket fortsätter nu när Redovisningsavdelning Marviken är färdig. Finns en hel del gammalt i hyllorna som behöver bort för att ge plats för främst böcker.

Vad vi hittar här uppifrån till vänster och framåt är 

- En Pure stilmässigt designad mycket trevlig DAB- och FM-radio
- Två Apple Airport Extreme - elsladdar finnes, men är inte med på bild SÅLDA
- En jättekänslig Blue Yeti USB-mikrofon.
Netgear WGR614 och D-link DSL-modem
- En Netgear WGR614 wifi-router SÅLD
- Ett D-Link DSL 320B xDSL-modem. Nätaggregat saknas
Netgear FS608
 - En Netgear FS608 100 Mbit switch
 - Fyra stycken 2GB minnesmoduler till gamla MacBook Pro. Det står 4GB på, men dessa har installerats i sina datorer och de gamla 2GB minnesmodulerna hittas här
- 2 stycken gamla PCMCIA/PCCARD Xircom RealPort CardBus Ethernet 10/100+ Modem 56, något för den som har riktigt gamla bärbara datorer och vill ha ethernet
Dockor.
Slutligen riktigt nya grejer (nåja)

- En Elgato Thunderbolt 2 Dock. Inga Thunderbolt-kablar ingår.
- En Belkin Thunderbolt 3 Express Dock, i princip oanvänd, nypris ca 3000 - 3500:- SEK. Ingen Thunderbolt 3-kabel ingår. SÅLD

Allt säljes i befintligt begagnat skick, mot momskvitto. Några pappersmanualer finnes ej, utan de får ni googla fram på nätet. Distansavtalslagen gäller med 14 dagars ångerrätt, köparen betalar returkostnaderna. Det som inte säljs går till råvaruåtervinning (undantaget dockningsstationerna) nästa helg.

Enklast är att lägga bud via e-post till [email protected]. Det vore trevligt med bud som åtminstone täcker fraktkostnaden, vilket landar på 63:- SEK för mindre grejer och 95:- SEK för större som en Airport Extreme.

I kommande bloppisar blir det äldre grejer och lite udda krafs. Samt även tvättbara nya mikrolokalt avlade lammskinn i mängder.

2 kommentarer:

  1. Migrering från 802.11ac till 802.11ax på gång? Jag är hyfsat nöjd med mina AirPort Extremes även om de börjar bli till åren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, bytte till Unifi typ 2017-2018 någon gång.

      Radera