Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2020-02-14 11:12

Lågt intresse av att köpa ett börsnoterat Geely/Volvo Car

Bloggens läsare är tämligen ointresserade av att köpa aktier i ett framtida börsnoterat Geely/Volvo Car. 77% uppger att de inte skulle köpa aktier i bolaget.
Resultatet.
Intresset är antagligen ännu lägre, då endast 746 bloggläsare ens brydde sig om att svara. Normalt burkar bloggens enkäter få cirka 2 000 svar, och frågor som engagerar upp över 3 000 svar.

Det känns inte som att en börsnotering av Geely/Volvo Car skulle bli en så kallad folkaktie. Däremot kommer förstås alla fonder att köpa, om inte annat för att bolaget tids nog kommer in i index.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Kanske hade varit värt att ha med kontrollfrågan, handlar du med aktier. Gör man inte det lär man inte vara intresserad per automatik? Men någon kommer säkert kommentera att alla som läser bloggen gör det och hade inte svarat på frågan annars. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jag skulle inte köpa någon aktie i bilindustrin. Med dagens uppblåsta balansräkningar och osäkerheten kring vilka som finns kvar när elbilsracet är över så finns där väldigt liten uppsida och påtaglig risk.

  SvaraRadera
 3. Jo, man får väl anta icke representativt urval respondenter. Annars skulle det väl snarare vara en folk aktie, är nog inte många som har uppåt 25% av svenskar som ägare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De mest spridda aktierna verkar ha runt 500k ägare.

   Radera
 4. Jag köper bara små förhoppningsbolag som gör ständiga nyemmisioner 🤔

  SvaraRadera
 5. if = risk att mina pengar vid inköp av Geely/Volvo Cars på något sätt skulle kunna göda den kinesiska staten

  then = no köp

  SvaraRadera
 6. Det är väl ingen direkt tillväxt i Volvobilar? Tesla-aktien lär däremot hitta över 1000$ per andel. När det händer svarar jag däremot inte på.

  SvaraRadera