Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-02-14 11:12

Lågt intresse av att köpa ett börsnoterat Geely/Volvo Car

Bloggens läsare är tämligen ointresserade av att köpa aktier i ett framtida börsnoterat Geely/Volvo Car. 77% uppger att de inte skulle köpa aktier i bolaget.
Resultatet.
Intresset är antagligen ännu lägre, då endast 746 bloggläsare ens brydde sig om att svara. Normalt burkar bloggens enkäter få cirka 2 000 svar, och frågor som engagerar upp över 3 000 svar.

Det känns inte som att en börsnotering av Geely/Volvo Car skulle bli en så kallad folkaktie. Däremot kommer förstås alla fonder att köpa, om inte annat för att bolaget tids nog kommer in i index.

7 kommentarer:

 1. Kanske hade varit värt att ha med kontrollfrågan, handlar du med aktier. Gör man inte det lär man inte vara intresserad per automatik? Men någon kommer säkert kommentera att alla som läser bloggen gör det och hade inte svarat på frågan annars. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jag skulle inte köpa någon aktie i bilindustrin. Med dagens uppblåsta balansräkningar och osäkerheten kring vilka som finns kvar när elbilsracet är över så finns där väldigt liten uppsida och påtaglig risk.

  SvaraRadera
 3. Jo, man får väl anta icke representativt urval respondenter. Annars skulle det väl snarare vara en folk aktie, är nog inte många som har uppåt 25% av svenskar som ägare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De mest spridda aktierna verkar ha runt 500k ägare.

   Radera
 4. Jag köper bara små förhoppningsbolag som gör ständiga nyemmisioner 🤔

  SvaraRadera
 5. if = risk att mina pengar vid inköp av Geely/Volvo Cars på något sätt skulle kunna göda den kinesiska staten

  then = no köp

  SvaraRadera
 6. Det är väl ingen direkt tillväxt i Volvobilar? Tesla-aktien lär däremot hitta över 1000$ per andel. När det händer svarar jag däremot inte på.

  SvaraRadera