Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-02-07 10:04

Huvudskuldran i Tesla inte fullbordad än

Som väntat blev det en upprekyl i Tesla-aktien helt enligt bubbelmodellen, för att aktien sedan skulle falla tillbaka igen. Huvudskuldran är dock inte fullbordad än.
60-minuterschart Tesla.
För att bubblan ska fullbordas så ska kursen ner under botten i den så kallade tjurfällan, men nedrekylen på upprekylen ovan nådde inte så långt igår.
Marknadsbubblans anatomi.
Bubbelfasonerna finns kvar, vilket syns på rörelserna. Tesla stängde på +1.94% mot +0.67% för Nasdaqbörsen. 

Nu kan förstås upprekylen fortsätta efter tjurfällan, kursen kan rent av nå nya rekord, men det är alltid kul att följa hur en psykologisk bubbla utspelar sig. Uppgången i aktien har varit så snabb, att 60-minuterscharten verkar vara rätt skala här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Att investera i aktier kräver mer än att stirra på ett streck och gissa var det ska ta vägen.

    SvaraRadera