Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2020-02-19 06:33

Guldpriset över 500:- SEK per gram

För den som gillar siffermagi, så gick guldpriset över 500:- svenska kronor per gram igår kväll, och kostar just nu 503:82 SEK.
Guld.
Drivande var en hastig försvagning av svenska kronan mot USD, vilket drar upp guldpriset. Även guldpriset i sig steg kraftigt med +1.33%.
Guldpriset i SEK per gram senaste 12 månader. Återpublicerad med tillstånd från Liberty Silver.
Den svenska kronan föll även mot EUR, men var relativt stabil mot NOK och GBP.

Förenklat kan man säga att det var en kraftig rörelse mot världsvalutor och bort från småvalutorna. Med rörelsen i guld är det att betrakta som en flykt till trygghet, bort från risk. Oavsett vad man tycker om saken.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Dollarn är stark. Euro har fallit tungt mot Dollar sista tiden. Orostider och Dollar och Guld är trygga hamnar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka orostider? Det är ju risk on nu. Får se om börsen stiger med 30-40% i år. Blir kul. :)

   Radera
  2. Kan vara så. Lycka till. All in bara!

   Radera
  3. Jag kör inte all in. Hänger ju på denna bloggen med likasinnade pessimister.

   Radera
 2. När valutor ändå är mer eller mindre räntefria så är ju guld en attraktiv hamn i oro.

  Men vad är oro? Asien stiger igen nu på morgonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oron består ju inte i dagliga tendenser utan över tid. Där ex börsen är högt värderad och gått uppåt i många år är en faktor. Corona virus. Följderna av Brexit och många fler olika faktorer bidrar till högre oro bland många.

   Radera
 3. Guld passerade även 1600 USD/troy ounce under gårdagen. Ligger och flyter strax ovanför i nuläget.

  SvaraRadera
 4. Det är bara början på uppgången. Jämnför andra länders valuta mot guldpriset. Kollade precis 'minpension', 46% på Blackrock Gold!

  SvaraRadera