Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Största prisraset för lägenheter i april någonsin

Valueguards kvalitetsjusterade prisstatistik för lägenheter visar på det största raset för lägenhetspriser någonsin, oavsett om det är lande...

2020-02-28 17:33

Fredagsmys: Rammstein bygger arena

Dags för lite fredagsmys, och vad är inte mysigare än ett litet arenabygge för Rammsteins konserter förra sommaren. I år kommer detta suveräna och bokstavligen heta spektakel till Nya Ullevi i Göteborg.
Stark rekommendation på den konserten alltså. Antagligen den bästa arenakonsert jag någonsin varit på.

Var bara inte rädd om dina ögonbryn om du står framför främsta staketet. De kan krulla sig lite grann, men jag kan intyga att de växer ut igen.

Ha ett fortsatt trevligt fredagsmys!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. På tal om fredag,
  Läppjar på en lagrad Riesling ännu en dag med en förlorad Tesla i depån.
  Det har varit för många fredagar med motsatsen för att vara riktigt ledsen, men ack så tråkigt.
  Snart sushi och det brinner bra i kakelugnarna, så det kunde vara sämre.
  Imorgon golvläggnkng av ask.
  Det kommer vara exotiskt golvvirke om 10-20 år, något att berätta för barnen om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och om det sen är kontantinsatsen till en modell 3 eller en cashad modell X lämnar jag osagt.

   Radera
 2. Säkert väldigt bra ifall man har inte är så musikaliskt begåvad. Det skär i min öron iaf. Och jag är inte särskilt musikalisk ändå, tonsäker och taktsäker förvisso.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha musiksmak har med begåvning att göra. Vad lyssnar ett geni som du på då om man får fråga som obegåvad.

   Radera
  2. Nu handlade det inte om musiksmak. Inte heller att man behöver vara obegåvad för att tycka om musikaliskt dålig musik. Begåvning är ett brett begrepp, någon är duktig på att lösa ravenmatriser, någon är musikalisk och en annan har bättre läsförståelse.

   Radera
 3. Du
  Du hast
  Du hast mich

  SvaraRadera
  Svar
  1. T o m texten är spännande/utmanande ;-). Som sagt skräp i mina öron.

   Radera
  2. Hast eller hasst? Tvetydigheten är snygg då det verkar handla om ett frieri med ett nekande svar. Och jakande.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Måste ju även ge bandet kred för sin riskmedvetenhet, skummkanon som motvikt till all eld.

  SvaraRadera
 6. Har plåtar till Nya Gamla Nya Gamla Nya Ullevi, men bestämde mig för att göra frugan på smällen istället med ETA två dagar efter konserten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas på riktigt att det blir uppskjutet pga coronaviruset.

   Radera
  2. Födseln? Det hoppas jag för din skull så du får se spelningen för den är sen nog som det är i min kalender.

   Radera
 7. Vad kostar inte detta spektakel? Jag tror väl ändå att den musik som presteras kan vara lika värdefull för de som gillar den även utan detta enorma bygge. Men det är ju klart så, att det finns privata såväl som företags intressen som innehar ett så stort intresse för detta så dom är beredda att betala för det. Både i fråga om biljetter som reklammöjligheter.
  Men det känns lite svårt att konstatera att ett så pass perifert intresse omsätter så stora pengar medan viss livsviktig forskning t ex har väldigt svårt att dra till sig motsvarande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela spektaklet kostar ungefär lika mycket som antal biljetter gånger dess individuella pris, minus vinstmarginal för alla inblandade. Vinsten för mig som besökare är att jag får se detta grymt bra band ännu en gång eftersom det är ett privat intresse. Vilken forskning som bedrivs med våra gemensamma skattemedel är inte relevant i sammanhanget.

   Radera
  2. Elle; Jag skiter i dig och dina sjukdomar, bara jag får se mitt runkobjekt på stor scen. Ta din cancer och stick!


   Radera
  3. Eller så har man så pass god ekonomi att man kan stötta både kultur och forskning... Frivilligt, för egna pengar...

   Radera
 8. OT: Vet inte om du läste mitt inlägg om att det är väldigt långt ifrån fri hyressättning för andrahandsbostäder i Sverige, dvs det där om "fri marknad" är en helt sjuk svensk idiocracy-myt.

  Jag tycker det finns mycket intressant och rent av ganska Sverige-unikt i den soppan, men du kanske åtminstone kan ta ett inlägg om det där med "par"? En term som används kvantitativt till och med i juridiska sammanhang, men som gemene svensk tror är någon slags diffus, ungefärlig siffra.

  SvaraRadera