Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-02-05 18:19

Foton: Dropkick Murphys och Frank Turner i Göteborg

Några foton från gårdagens konsert med Dropkick Murphys på Bananpiren i Göteborg, med Frank Turner som suveränt förband.
Dropkick Murphys.
Först lite uppmärksamhet för Frank Turner med band, som rockade loss fullständigt som förband, och bitvis överglänsde huvudakten. Det var stagediving, moshpits och Frank Turner crowdsurfade (och sjöng samtidigt) vid minst två tillfällen. 
Frank turner bjuder upp till dans.
Turner avslutade med att hoppa ner från scenen, på egen hand röja upp fritt utrymme och sjungande dansa med en tjej ur publiken.

Kanske det bästa förband jag sett, och bara det värt entrén.
Sång och dans.
Huvudnumret det amerikansk folkpunkbandet Dropkick Murphys (t ex Rose Tattoo, I'm Shipping up to Boston, Johnny, I Hardly Knew Ya mfl) kräver väl ingen särskild presentation som rutinerat liveband. Fyra stränginstrument på scen (ibland delvis utbytt mot t ex dragspel), och ett blåsinstrument (flöjt eller säckpipa oftast), trummis och de två sångarna.
Dropkick Murphys. 
Dragspel- och banjosolo. 
Dropkick Murphys.
Dropkick Murphys.
Bananpiren var kanske lite småsvalt på en av årets få kvällar med minusgrader, och har inte direkt världens bästa kollektivtrafik eller ens möjlighet att nås med taxi. Men få grannar kommer åtminstone störas särskilt mycket. Fungerar således utmärkt för sådana här tillställningar, men ska förstås rivas då Frihamnen naturligtvis ska bli ... bostäder istället. Får se om det blir någon kollektivtrafik dit då...
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

6 kommentarer:

 1. "Amerikansk/irländska folkpunkbandet". Nja, jag håller inte helt med om den beskrivningen. Folkpunk, visst (men med vissa inslag av vispop). Amerikanska är de också förvisso, då de kommer från Boston. Men varifrån får du "irländska"? Låter inte särskilt irländskt i mina öron.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag böjer mig, de kanske hade irländskt påbrå eller så är det bara Boston-dialekt.

   Radera
  2. De har irländsk nationalism som sin image och identifierar sig som Irländsk-amerikanska. Så beskrivningen är ju helt ok. Skulle varit kul att se dem. Har ju stulit de flesta av deras skivor på napster och DC+ i fornstora dar. Nu finns inget kvar av det och hade glömt bort dem tills nu.

   Radera
 2. Dropkick Murphys spelade på bananpiren under West Coast Riot 2010. Jag stod längst fram.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Tiden går, jag trodde först att jag döpt en strf 9040 efter en av deras låtar, men det var ett annat band.

  SvaraRadera