Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-02-05 18:19

Foton: Dropkick Murphys och Frank Turner i Göteborg

Några foton från gårdagens konsert med Dropkick Murphys på Bananpiren i Göteborg, med Frank Turner som suveränt förband.
Dropkick Murphys.
Först lite uppmärksamhet för Frank Turner med band, som rockade loss fullständigt som förband, och bitvis överglänsde huvudakten. Det var stagediving, moshpits och Frank Turner crowdsurfade (och sjöng samtidigt) vid minst två tillfällen. 
Frank turner bjuder upp till dans.
Turner avslutade med att hoppa ner från scenen, på egen hand röja upp fritt utrymme och sjungande dansa med en tjej ur publiken.

Kanske det bästa förband jag sett, och bara det värt entrén.
Sång och dans.
Huvudnumret det amerikansk folkpunkbandet Dropkick Murphys (t ex Rose Tattoo, I'm Shipping up to Boston, Johnny, I Hardly Knew Ya mfl) kräver väl ingen särskild presentation som rutinerat liveband. Fyra stränginstrument på scen (ibland delvis utbytt mot t ex dragspel), och ett blåsinstrument (flöjt eller säckpipa oftast), trummis och de två sångarna.
Dropkick Murphys. 
Dragspel- och banjosolo. 
Dropkick Murphys.
Dropkick Murphys.
Bananpiren var kanske lite småsvalt på en av årets få kvällar med minusgrader, och har inte direkt världens bästa kollektivtrafik eller ens möjlighet att nås med taxi. Men få grannar kommer åtminstone störas särskilt mycket. Fungerar således utmärkt för sådana här tillställningar, men ska förstås rivas då Frihamnen naturligtvis ska bli ... bostäder istället. Får se om det blir någon kollektivtrafik dit då...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. "Amerikansk/irländska folkpunkbandet". Nja, jag håller inte helt med om den beskrivningen. Folkpunk, visst (men med vissa inslag av vispop). Amerikanska är de också förvisso, då de kommer från Boston. Men varifrån får du "irländska"? Låter inte särskilt irländskt i mina öron.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag böjer mig, de kanske hade irländskt påbrå eller så är det bara Boston-dialekt.

   Radera
  2. De har irländsk nationalism som sin image och identifierar sig som Irländsk-amerikanska. Så beskrivningen är ju helt ok. Skulle varit kul att se dem. Har ju stulit de flesta av deras skivor på napster och DC+ i fornstora dar. Nu finns inget kvar av det och hade glömt bort dem tills nu.

   Radera
 2. Dropkick Murphys spelade på bananpiren under West Coast Riot 2010. Jag stod längst fram.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Tiden går, jag trodde först att jag döpt en strf 9040 efter en av deras låtar, men det var ett annat band.

  SvaraRadera