Åhlens säljer champagnekylningshinkar för sex flaskor, för endast 619:- SEK just nu rapporterar Aftonbladet i en skamlös produktplacering.
Inte så mycket att orda om det annat än skynda fynda. 619:- SEK med plats för sex flaskor är ju ett helt okej pris. En hink för en flaska brukar ju gå på runt 200:- SEK, så hink för drygt 100:- SEK per flaska är ju prisvärt, nästan snålt.
"Det är då champagnehinken, fyra flaskor ekologisk Prosecco och två flaskor André Clouet dukas fram. 619 kronor är nästan ett kap."Men vi måste tala om det där med prosecco.
Seriöst, Lotta och Aftonbladet. Man dricker inte prosecco. Alls. Möjligen kan man mixa så kallad mimosa på den, men smaken tränger tyvärr igenom den suraste apelsinjuice, så det räcker inte.
Men framför allt så kan man ju inte blanda och dricka både prosecco och champagne som André Clouet. Snälla någon, ni har ju själva publicerat artiklar på Aftonbladet om att det är dags att föra in champagnen i vardagslivet och till vardagsmaten (all mat blir ju bättre med champagne).
![]() |
Åhlens på Drottninggatan i Stockholm. Som att champagnehinkar är det största problemet vad gäller meddelklassens välstånd. |
Jag har inget problem med att bjuda på tjampanjskaja om det är tematiskt med syftet, som en bokrelease, men annars kan jag stå för prisvärd cremant eller australiska och nyazeeländska bubbel. Men aldrig prosecco. Vad kommer härnäst - ska Aftonbladet föreslå spumante på ledarplats?
Tvi.
Jag är kränkt. Och hånad.
![]() |
Har man inte en champangehink så går det lika bra med ett badkar. Dock inte champagne på fotot, utan cremant, dvs franskt bubbel från annan region än Champagne. |
![]() |
Champagne i korrekta champagneglas tillsammans med champagnehink i självaste Champagne (se cykelsemester i Champagne) |
Nej, det handlar helt enkelt om att Aftonbladet vill höja skatten och sänka skatteintäkterna, för att bevara misären i Sverige. Den är trots allt en förutsättning för att någon alls ska kunna rösta socialdemokratiskt.
För det är vad socialdemokrater fruktar mest - att folk ska få det så bra att de har råd med champagne, och därmed sluta rösta på socialdemokraterna.
Publicerat klockan 13:37. Förstås.
Vad an denna aversion mot italienska viner med bubbel? :-) I övrigt klockrent - som oftast!
SvaraRaderaLafferkurvan?
SvaraRaderaAldrig förstått storheten med bubbliga viner mer än som groggvirke när man vill ha lite extra pang. Avslaget vin smakat alltid mer. Däremot kan jag uppskatta lite frissighet i en alsace.
SvaraRaderaSkumpakylare med plats för 6 flaskor, kan/får man återanvända kylaren?
SvaraRaderaEller ska ny köpas?
Brukar sätta flaskan utanför dörren i skuggan så håller den sig bra, men med ett allt varmare klimat får man väl införskaffa denna helt nödvändiga produkt, det duger inte att servera fisljummen bubbel.
SvaraRaderaDekadens.
SvaraRaderaHaha omeh, du får nästan skylla dig själv när du läser sidor som Aftonbladet! :P
SvaraRadera/Stefan @ http://ihallandeinvest.se/
Frun kom hemdragandes med prosecco för ett tag sedan. Vi var ju tvungna att prova detta, då alla skrev om det. Frun lovade efter det, att det aldrig kommer hända igen. Det var bland det jävligaste jag druckit. Men jag borde kanske haft en skål rönnbär som tilltugg, för att kunna bryta av med något som var lite sötare :-/
SvaraRaderaDet du säger är sanningen.
RaderaSanningen är väl fullt subjektiv i detta fall?
RaderaFniss. Det är väl inget fel på Prozaco (som Nigella Lawson kallar det). Vi dricker det istf Pommac, blandar drinkar med det, häller det i juicen mm. Vid speciella tillfällen som bröllopsdagar, visit av bästa väninnan osv blir det dock Bolly eller Gula Änkan. Brukar följa upp med André Clouet. Cremant har jag inte testat. Tar tacksamt emot tips.
SvaraRaderaDet enda som är totalförbjudet i huset är Asti Spumante. Det jolmigaste j*vla skit jag någonsin druckit.
Väl hemma kommer en bra italiensk prosecco/spumante att korkas upp och avnjutas
SvaraRaderajag är anti-pasta och pro-secco
SvaraRaderaVill slå ett slag för de goda drycker man relativt enkelt kan göra själv i Sverige. Mousserande mjöd på honung samt egen äpplecider som med champagnejäst liknar cider av fransk karaktär.
SvaraRaderaMed enkel utrustning kan man med egen kraft och egen skörd eller köpt honung framställa riktigt välsmakande drycker.
Formligen älskar procecco! Förmodligen är det lite barnsligare smak än champagne. Om jag förstår det rätt så är det kolsyrat vitt vin dvs inte som champagne där bubblorna kommer från fermenteringen. Ett av mina fina minnen var en processo i ishink vid en solig vägg i italienska alperna, efter en fin skiddag.
SvaraRaderaHåller med prosecco som är så gott, eller varför inte Cava. Ett blindtest med finsmakare, skulle antagligen vara genant. Precis som det vid liknande tillställningar varit med olika viner.
RaderaInga optimala glas för seriöst champagneprovande, behöver smalna av mer upptill för att koncentrera doften. Skulle också säga att bra champagne gör sig bäst utan mat. I övrigt håller jag med.
SvaraRaderaHehe, anar ett utkast till en ny livsstrategi här. En s.k. "omvänd cornu".
SvaraRaderaFörkasta konjunkturcykelmodellen - tro starkt på börsen med ett regelbundet månadssparande.
Förneka bostadsbubbla - gå all-in och köp och maxa sitt lånelöfte och belåna sig över taknocken.
Och framför allt - njut och drick litervis med prosecco! :-)
Någon som antar utmaningen? Om 10 år kan vi summera.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaNär vårat champagnesällskaps äldste herre fyllde 28 så FYLLDE vi hans badkar med is. Ett suveränt roligt sätt att kyla champagne.
SvaraRaderaDagen efter ringde han och berättade att han hade 5°C i badrummet.... 😁
Över ett decennium sedan.
Håller mig till en god Chablis, vid en dålig dag på börsen späker jag mig med en petig Chablis.
SvaraRaderaProsecco är ju spumante, vad är problemet?
SvaraRaderaVinsnobb!
SvaraRaderaEn champagnehink skall vara av silver, inte någon billighetsvariant som reas ut. Och ffa inte på Åhlens. Där kan ju vem som helst köpa en. Fi donc..
SvaraRaderakränkt, hånad och... okunnig. har ibland undrat vad du har emot Italien, egentligen?
SvaraRadera