Aktuellt

Fem KTH-forskare: Höghastighetsbanorna kan inte motiveras av klimatskäl

Fem forskare från KTH skriver i en debattartikel att Miljöpartiets höghastighetsbanor inte kan motiveras av klimatskäl, då de "inte led...

2020-01-29 16:37

Nu fungerar det att kommentera med Safari igen - om du stänger av spårningsskyddet

Apple har rullat ut en ny uppdatering 10.15.3 macOS Catalina till Mac-datorer, och med den nya versionen av Safari 13.0.5 (15608.5.11) går det återigen att kommentera på bloggen. Detta förutsätter dock att man stängt av Safaris spårningsskydd, om än tillfälligt.
Inställningar i Safari. Prevent cross-site tracking (eller vad det nu heter på svenska) ska ej vara ikryssad om du vill kommentera på bloggen.
Apples spårningsblockerande AI i Safari - som saknar centralt register och alltså inte läcker någon information om vad du surfar till - hindrar möjligheten att kommentera på bloggen. Bloggen kör Google Blogger och konton för att kommentera är Google- eller Bloggerkonton, vilket kräver användning av cookies för andra webplatser. Har man påslaget spårningsblockeringen går det därmed inte att kommentera.

En bugg i förra versionen av Safari på macOS gjorde att det inte gick oavsett, men ordningen är nu återställd. Kryssa ur prevent cross-site tracking så kan du kommentera. Det samma gäller via iPhone eller iPad på iOS och ipadOS. Du kan sedan kryssa för detta igen när du kommenterat, eller låta den vara urkryssad.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

3 kommentarer:

  1. Den heter "Förhindra spårning mellan webbplatser" på svenska om någon mot förmodan skulle ha problem att hitta den.

    SvaraRadera