Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-01-29 16:37

Nu fungerar det att kommentera med Safari igen - om du stänger av spårningsskyddet

Apple har rullat ut en ny uppdatering 10.15.3 macOS Catalina till Mac-datorer, och med den nya versionen av Safari 13.0.5 (15608.5.11) går det återigen att kommentera på bloggen. Detta förutsätter dock att man stängt av Safaris spårningsskydd, om än tillfälligt.
Inställningar i Safari. Prevent cross-site tracking (eller vad det nu heter på svenska) ska ej vara ikryssad om du vill kommentera på bloggen.
Apples spårningsblockerande AI i Safari - som saknar centralt register och alltså inte läcker någon information om vad du surfar till - hindrar möjligheten att kommentera på bloggen. Bloggen kör Google Blogger och konton för att kommentera är Google- eller Bloggerkonton, vilket kräver användning av cookies för andra webplatser. Har man påslaget spårningsblockeringen går det därmed inte att kommentera.

En bugg i förra versionen av Safari på macOS gjorde att det inte gick oavsett, men ordningen är nu återställd. Kryssa ur prevent cross-site tracking så kan du kommentera. Det samma gäller via iPhone eller iPad på iOS och ipadOS. Du kan sedan kryssa för detta igen när du kommenterat, eller låta den vara urkryssad.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

  1. Den heter "Förhindra spårning mellan webbplatser" på svenska om någon mot förmodan skulle ha problem att hitta den.

    SvaraRadera