Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-01-26 20:02

"Jag ser inte på teve" - vad är viktigast att prata om?

Dags för en söndagsenkät igen. Det finns ett antal ämnen som är väldigt viktiga att prata om, t ex att man inte ser på teve. Enkät nedan, om vad som är viktigast.
En så kallad box.
Det finns ju några ämnen som man bara måste prata om. Egentligen hela tiden, alla dagar, morgon, lunch, middag och kväll. Och fika.

Dessa varierar per person. Ibland kan det dock uppstå samvariation där en person omfattas av samtliga dessa.
Nä, det är inte en teve.
Då uppstår dilemmat vad är det viktigast att prata om? Att man inte ser på teve, att man tränar crossfit, att man är vegan, att man äter LCHF, att man har en elbil, att man kör hemautomatisering eller att man har barn.

Så vad är viktigast att ständigt prata om av dessa? Svara nedan.
Elbil
Skrivet av en som inte såg på teve före det var coolt och tog bort teveantennuttagen vid husrenoveringen 2006 och inte sett på teve sedan dess, har hemautomatisering via Home Assistant, slarvar med LCHF och 16-8-periodisk fasta, har elbil och ibland tränar crossfit, när det inte bara är gym eller löpning. Sade jag att jag inte ser på teve?

53 kommentarer:

 1. Det är bögarnas fel, saknas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är antagligen bögarnas fel att den saknas då.

   Radera
 2. Hur vet du om någon du nyss träffat är vegan? Oroa dig inte, han kommer tala om det för dig så fort han får en chans.

  (på påståendet "jag är vegan" brukar jag snabbt kontra med "jaha, jag är skåning").

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min diet omfattar därför endast svartsoppa, spettekaka, äggakaka, lerpottasill, långbakad grissida, potatis stuvad på skånskt manér, brännesnuda, gås, ål, och det vi kallar eblakaga. Jag hoppas ni förstår.

   Radera
  2. Äter veganer lövbiff och plankstek?

   Radera
  3. Hoppas du inte är så korkad så du äter ål iaf

   Radera
  4. Vattenturbiner "äter" mest ål.

   Radera
  5. Det tillhör sunt förnuft att bjuda på åtminstone en applåd när någon berättar om sin veganism om den syftar till politik eller egen hälsa, eftersom detta visar ett grav obegåvning som skulle vara busenkel att dölja.

   Radera
  6. Sant! Men det är för jävligt ändå 😁

   Radera
  7. Varför visar veganism på obegåvning? Snarare så att försvar t köttätande visar på låg obegåvning.

   Radera
  8. Rättelse - låg begåvning. Och med låg begåvning följer massa ifs and buts. Så tänk längre tack.

   Radera
  9. Hur tänker man runt artificiellt kött och veganism som kommer ur att man inte vill äta döda djur?

   Radera
  10. Vad är artificiellt kött egentligen? Att man inte vill döda djur är förstås ett intellektuellt tecken. Vänta och se, ifall ni inte klarar att lägga ett enkelt pussel om framtiden.

   Radera
  11. Om man inte vill äta kött/döda djur så vill man väl inte gör det, vad skulle vara problemet?

   Det där med applåd var bara ett svagt skämt, jag är fullt medveten om det som redan illustrerats ovan (Niklas har ingen aning om att han är obegåvad, därmed inte förtjänt av en applåd).

   Radera
  12. Artificiell kött=Odlat kött från muskelceller. Då faller de etiska argumenten för vegankost, då får man hitta på nya om man nu inte bara säger att jag gillar grönt och andra får äta vad de vill utan pekpinnar.

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Odlat_k%C3%B6tt

   Radera
  13. Ah, fattar. Ja vegan blir det ju inte där, men vegetarian antar jag. Sedan vet jag inte hur viktig definitionen är egentligen: vissa vill inte äta något som har levt och vissa vill inte äta något som producerats av något som levt/lever. De sistnämnda kanske tycker att deras anledning till detta försvinner i och med det artificiella upplägget.

   Drog en snabb googling kring detta och själva jag tycker jag att det låter lite.. sådär. Men grejen med den *legitima* vegetarian/vegan-anledningar är ju att de är oerhört subjektiva. Det är ju de stackare som tror att det ger dem hälsofördelar, eller tror att de kan bygga ett objektiv etiskt ramverk kring det osv som skulle behöva assistans i vardagen.

   Radera
 3. Jag saknar även alternativet "Det är Riksbankerna som orsakar konjunkturcykler" samt "Banker skapar pengar" och "Inflation är dold skatt och en stöld från folket".

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Göran Persson stal hundratals miljarder från pensionärerna"

   Radera
 4. Ganska meningslös frågeställning. Ifall du inte pratar med dig själv, så vet du liksom inte svaret innan, vilket faller tillbaka på frågan.

  SvaraRadera
 5. Inget av alternativen stämmer på mig, men jag kör Linux så har alltid något att prata om ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt ovårdade skägg?

   Radera
  2. Linux finns i allerhanda varianter nuförtiden. T o m vårdade såsom Ubuntu. Att jämföra med en kille med moppemustach som inte flyttar ifrån mammas källare förrän i 35årsåldern.

   Radera
  3. KDE eller Gnome? Och hur ställer du dig till systemd?

   Radera
  4. Debian kanske, för övrigt bor jag inte i mammas källare. Jag är egentligen totalt ointresserad av Linux dist. Jag gillar det andra könet istället.

   Radera
  5. Gnome(fedora) på den bärbara, wmii på rpi'n och inget på servern(centos)
   Tycker systems är ok numera :)

   Radera
  6. Du vet att windows numer kör Linux? Alltså en riktig Linux kernel?

   Jag kommer njuta mycket av detta samtalstalsämne närmsta åren. "Ameh... ahemneeen.. windows är.. Microsoft är liksom... ju!"

   Radera
  7. @Linus, jo jag har hört det. Vilket Windows pratar du om? Jag trodde inte detta Windows fanns idag. Men kul, i så fall.

   Radera
  8. Finns gör det, men du har väl rätt i att det heter preview fortfarande. Även Windows Terminal ligger ju dock i preview, så det handlar väl mer om nuvarande strategi än hur färdigt det är (jag rör inte conhost längre).

   Radera
 6. Om man är över 55: att nuvarande statsminister är dum i huvudet, vädret, samt vandeln hos personer som invandrat till riket.

  Om man är över 75: Sin hälsa.

  Om man är helt jävla dum i huvudet: Sin semesterresa.

  Om man är genuint ond och antagligen sexförbrytare: sin bil och hur bra/ny den är. Särskilt om man gillar BMW.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det koscher att blogga om sin bil ?

   Radera
  2. Du glömde Cornus click-bete om coronavirus :-)

   Radera
 7. Vid sociala samkväm i den kvartsstora stad jag bor i pratar gamla ortsbor om:
  * folk som är döda
  * hus som är rivna
  Vi som är inflyttade för < 30 år sedan känner oss utanför pratar om:
  * vår hälsa
  * barn och barnbarn
  * senaste skilsmässorna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter tragiskt, har du funderat på att flytta?

   Radera
  2. Kallprata om vilka som dött, då kan man lika gärna hålla käften könns det som.

   Radera
  3. Tja - att minnas de som gått hädan kan vara en del av sorgearbetet.
   Eller som min gamla mor sade: "om vi tänker vänligt om/på de döda så är de aldrig riktigt borta". Frågan blir mer och mer aktuell med tilltagande ålder ...

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Arbetslöshet pga digitalisering

  SvaraRadera
 10. Eller två upptäckta fall av coronavirus i Skåne...

  SvaraRadera
 11. Beror väl helt på sammanhanget.

  Den som påpekar någon endaste av frågorna ovan utan att det passar in i sammanhanget har väl i första hand talat om att han är intellektuellt handikappad.


  SvaraRadera
 12. Att berätta att man inte ser på teve var inte helt orimligt för 12 år sedan, då jag minns att en och annan tittade oförstående på på konceptet med projektor och internet.

  Att berätta att man inte ser på teve 2020 är lite som att fråga om dejten vill följa med upp på en drink efter krogen. I första fallet betyder det "ursäkta, jag är gammal, kan du hjälpa mig starta datorn?".

  SvaraRadera
 13. 2019 sista året det fanns snö söder om Dalälven, 2025 sista året det kom snö i Sverige borde vara ett ämne på mångas läppar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blandar du förstås ihop väder med klimat. 2020 lär inkludera snö söder om Dalävlen, troligen får vi även snö där 2025. Hoppas golfströmmen kan värma oss i förändringens tid, annars blir det väldigt kallt här.

   Radera
  2. Rubriken var bra diskussionämne så då måste man starta med något som triggar.

   Radera
 14. Kastade ut tvn 1994 redan (till förmån för projektor)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det vid Therns röda eller Romarios 1-0?

   Radera
  2. Oj, tidigt! Vad kostade den? Som en Tesla?

   Radera
 15. Bland mina bekanta är det mycket löpning i en grupperna. Nästan alla samtal oavsett startämne konvergerar till löpning så småningom.

  SvaraRadera
 16. Det har alltid varit status att inte se på teve. Apparaten kallades för dumburk förr av kulturknuttarna. Ingen skryter om sin 65-tums oled-tv, och att vederbörande häckar 5-6 timmar dagligen vid densamma. Att inte ha teve överhuvudtaget, är svårslagen status. Kan bara bräckas av veganism och tågskryt...

  SvaraRadera
 17. Att man gör det man själv vill och inte lyssnar på andra.

  SvaraRadera
 18. Det snackas för mycket - om folk höll käften och lät andra sköta sitt skulle mycket vara vunnet.

  SvaraRadera
 19. I helgen var det mycket ”Årets svensk”. Senaste tiden har det varit extremt många som känt behov av att visa diverse fantastiska cross fit-övningar som en bara måste prova... men det brukar gå över.

  SvaraRadera