Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-01-31 13:28

Fredagsmys: Viktigast att prata om sina barn och att man inte ser på teve

"Mina barn är fantastiska, vi ser inte på teve och har hemautomatisering så vi kan ladda på vår elbil vid rätt tillfälle och inte störa vår tillagning av veganmaten, eller när jag tränar crossfit eller äter LCHF. Sade jag att jag inte ser på teve?"
Dags för lite fredagsmys igen. Enligt tidigare undersökning om vad läsarna finner det är viktigast att prata om, så är det barnen och att man inte ser på teve, som överlägset toppar valet av viktiga samtalsämnen.
Helt normalt.
Undersökningen visar att 41% finner barnen är det viktigaste samtalsämnet, följt av jag ser inte på teve med 25%. Sedan delar hemautomatiseringen och elbilen på nästa plats med 8.2%.

Viktigt att tänka på kring både hemautomatisering och elbil är att man alltså får oändligt mycket att prata om i alla sociala sammanhang om man gör dessa investeringar. Till och med mer än jag är vegan på 6.9%, crossfit (the first rule of crossfit is you talk about crossfit) på 6.3% och LCHF nere på blott 4.8%.
Vad är viktigast att prata om?
Så sitter du där i fredagsmyssoffan eller AW:n ikväll och inte vet vad ni ska prata om, så har du nu listan.

Ha ett gött fredagsmys.

42 kommentarer:

 1. Svaren låter härligt medelklassängsliga! :-)

  SvaraRadera
 2. Är youtube och netflix "tv"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nog vilja säga att det är det.

   Radera
  2. Då kikar de flesta på tv...

   Radera
  3. Nja motsatsen till att titta på TV är ju att streama någonting när man vill, på valfri skärm.

   Titta på tv = titta på lunjärtv och vad som erbjuds där just för tillfället, på en actual TV.

   Radera
  4. Television är att sända rörliga bilder till en mottagare. Sen att det finns en massa snobbar som älskar att berätta att de inte tittar på tv är en annan och helt ointressant historia.

   Radera
 3. Najs, då kan jag prata ca 8% av samtalstiden, 92% kan gå till att dricka öl.

  SvaraRadera
 4. Barn och LCHF lite åt mitt håll, men lägga ner så mycket tid på diskutera något man inte gör låter märkligt och elbilar är det en rädsla över stora påtvingade utgifter som diskuteras i Sverige.

  Elbilar ingen framgångssaga direkt utanför världens epicentrum för klimaträdsla, undantaget Tesla som anses som något av modegrej.

  https://www.latimes.com/business/story/2020-01-17/ev-sales-fizzle  SvaraRadera
 5. Jag tycker brudar, sex och gamla supahistorier är trevliga samtalsämnen. Gärna medan man super. (Är helt seriös)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eddie Meduza plingar till i huvudet när man läser ditt namn... :)

   Radera
  2. Glöm inte "The Kristet Utseende" för den kompletta krökarkvällen!

   Radera
  3. Det var bättre förr. 😁

   Radera
  4. Dricka bärs och ljuga är den mest fantastiska sysselsättningen som finns.

   Radera
  5. Dricka sprit, och hålla käften då?

   Radera
  6. Går att lyssna på, men för norrlöndsk sysselsättning.

   Radera
 6. Obligatorisk Onion-artikel: https://www.theonion.com/area-man-constantly-mentioning-he-doesnt-own-a-televisi-1819565469

  SvaraRadera
 7. jag måste säga att jag inte pratar om något av det ovanstående utom barn.
  Finns defentivt mera intressanta samtalsämnen än dessa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte detsamma. I det hela helt ointressanta ämnen men har man barn är väl det det mest relevanta.
   Ett av de största samtalsämnena man kommer in på är väl tillståndet i landet.
   Sen. Vad är att titta på TV? Som frågan högre upp i tråden. Titta direkt på TV, Skärm, Netflix, Youtube på mobil etc. Vad räknas.

   Radera
 8. Jag pratar gärna om att min Cayenne turbo sopar banan med alla Teslor mellan Antibes och Milano...

  SvaraRadera
 9. Om endast ett fåtal människor ser på TV, varför säljer Elgiganten och Mediamarkt allt fler stora schabrak som tar upp hela väggen ??

  SvaraRadera
 10. Enda störiga är som sagt hur gammalmodigt det är att göra en grej av att man inte tittar på teve. I sammanhanget barn är det som de skulle sitta och säga "jag slår inte mina barn längre, det känns inte modernt 2020".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Störigt är att det finns så få alternativ och så många ledande frågor, försök till vuxenuppfostring skulle jag vilja kalla det.

   Radera
 11. Uppenbarligen är det fördummande att inte se på TV.

  SvaraRadera
 12. Kanske inte så dumt som det låter. OM man inte tittar på TV så behöver vi inte tröska igenom "Lets Dans och "Idol" eller annan smörja och OM barn är något som man har gemensamt så öppnas ju en ocean av samtalsämnen. Visst "klimatet" eller "kultur" går, men bara med STOR försiktighet. En svensk vill undvika konflikt i det längsta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns andra program av informations och upplysningskaraktär, Exempelvis Agenda och Vetenskapens värld, samt UR på svenska kanaler. Sen har Netflix en hel del om vetenskap, BBC, samt dedicerade kanaler som Curiosity Stream, etc. Fast man väljer förstås vad man tittar på. Att titta på TV behöver inte vara fördummande, snarare tvärt om om man tittar på rätt program.

   Radera
 13. Klockrent herr bloggare. Tack!!!
  Här skall det meckas bil m. yngsta... Samtalen kretsar kring om vi vill modifiera terrängbilen mer eller underhålla Corollan(som vi ej kört på ca. 6 mån.).

  SvaraRadera
 14. Ikväll är det Talang, enda gången mina barn tittar på öinjär tv. Visst fasen imorgon är det mello då tittar de kanske.... men annars är de jätteduktiga och tittar aldrig på tv utsn på riktig kvalite på youtube, flipflop och allt vad det heter

  SvaraRadera
 15. Om det inte vore för att jag åtminstone har linjär-TV att rata i daglig konversation vore jag illa ute. Frivillig barnlöshet är redan inristat i sten, uteslutnings-dieter är själsdödande och att frakta mig med en upp till 2 ton tung metallklump, oavsett drivlina, vore ytterst osmakligt för en ~25-åring. Man måste tänka på Miljön™.

  Man får tacka bloggarjäveln för lättöverskådlig data som underlag för ett informerat beslut. Jag får vända mig till hemautomatisering för att ha en chans vid fikabordet framöver!

  SvaraRadera
 16. Brukar säga till mina SFI-elever att de skall kunna konversera om 5 B; Bilar, brudar, brännvin, bollsport och bostadslån. Då kan de vara med i samtalet runt många fikabord

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm. Du är en duktig lärare... det där var nog peak education för integration, på riktigt.

   Radera
 17. Tycker det är svårt att kallprata för egentligen skulle jag vilja fråga mina kollegor mer privata frågor typ hur mår du på riktigt, hur är ditt liv. Eftersom jag inte vågar så pratar jag om bostadsmarknaden eller jobbet = Sveriges tristaste kollega.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du genuint intresserad av dem så ta klivet ut ur komfortzonen och fråga!
   De mest betydelsefulla kontakterna/vännerna jag fått i vuxen ålder har skett på det sättet. De flesta människor är ensammare än man tror.

   Radera
 18. teve, vad är det? det finns ju netflix och torrent nuförtiden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Netflix? Youtube då?

   Radera
 19. Jag äger ingen TV och det triggar igång diskussioner. Nu när bostadsmarknaden har stagnerat har det lugnat ner sig kring det ämnet. Skönt säger jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Crossfit är för övrigt en bra självexploatering. Går hem hos cheferna också.

   Radera
 20. För bloggaren har ju aldrig pratat om sin elbil...

  SvaraRadera
 21. Haha. Kul blogginlägg. Får mig att tänka på den utmärkta bloggen "stuff white people like", som skrev om vitas status-attribut i Nordamerika. Ett citat som dyker upp "If you drive a Prius, you show you care about the environment. If you ride a bike, you show you really care about the environment. If you ride a bus, you're probably not white..."

  SvaraRadera