Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-01-04 09:28

Årets första börsvecka slutade på minus

Årets första börsvecka slutade på minus för Stockholmbörsen och OMXSPI stängde veckan med -0.31%.
Veckochart OMXSPI.
Den första euforin över evigt stigande börs grusades alltså av att Donald Trump dödade Irans general för de iranska terrorist- och specialförbanden utomlands, och börsveckan slutade på -0.31%.

Dock spelar som bekant inte datummagin från årsskiftet någon roll, utan det som gäller är utvecklingen på 12 månader, vilket justerar för säsongsmässighet med mera. Och då är börsen i form av OMXSPI upp 28.40% från första veckan år 2019.

Sedan får vi se hur berättelsen om hur Iran skulle våga lyfta ett finger i vedergällning mot USA drivs vidare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Enligt SVT var den dödade toppdiplomat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sant såklart. Om man med diplomati då även räknar in våldskapital...

   Radera
 2. kan väl vilken idiot som helst förstå att Irans ambitioner i Irak är att starta uppror och inbördeskrig och stärka Shia och Irans makt, samma taktik som när man drog igång inbördeskriget i Yemen.

  Tror att världen klarar sig utan den så kallade toppdiplomaten.

  SvaraRadera
 3. För mig är det högst sannolikt att Iran har något våldsamt svar på väg. Gissar att svaret kommer under närmaste veckan. Kan det bli något annat än störning för olja?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Iran har satts på plats och kommer att slicka sina tassar som plåster. Alternativet är utplåning. Inte ens de efterblivna mullorna söker en sån lösning.

   Radera
  2. Svinto ingen av oss, som läser här, gillar mullorna. De tänker annorlunda, men jag anser att vi underskattar deras inflytande på miljoner religiösa inte bara i Iran. Kan nog bli av mullorna inspirerade reaktioner som bara indirekt kan knytas till mullorna.


   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Jag har talat en del med en som haft export till Iran. Han ställde en fråga till några kontakter vid ett samtal. Vad vill ni helst exportera? Svaret blev våra mullor, vilket ska ses i att mullorna har enormt stöd på landet men inte i storstäder.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera