Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2019-12-23 12:17

Öppen julklappstråd - vad köpa i sista stund?

Så i morgon firar många jul genom att träffas, umgås under trevliga former och äta forna tiders miserabla konserverade nödmat från fattig-Sverige, och ger varandra presenter. En del har så här dagen före den så kallade julafton dock inte köpt presenter, så härmed lämnas en öppen julklappstråd där ni kan lämna bra tips åt era medmänniskor.
Naturligtvis ska ni köpa en av mina böcker i julklapp, men om ni redan har gjort det finns kanske förslag nedan.
Vi som är ateister eller hedningar firade förstås det vetenskapliga astronomiska vintersolståndet redan i lördags eller söndags - solståndet inträffade tidigt på söndag morgon, så exakt vilken dag som är närmast beror lite på när man genomför själva blotet. Är man riktigt hård gjorde man det förstås vid korrekt tidpunkt på natten.
Starten på årets midvinterblot. Blev bättre fart sedan, och inte läge för fotografering.
Men som sagt, ni som firar jul och brukar ge presenter för att kompensera era nära och kära för era brister under året som gått, kom gärna med förslag på julklappar åt den som saknar idéer och är lagom desperat så här på dagen före dopparedagen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. En bild på Birgit Nilsson är alltid lika välkommet.

  SvaraRadera
 2. Köpte precis nu köksdelar till en teater. Det är inte köer på Ikea Linkoping.

  SvaraRadera
 3. Eltandborste på apoteket hjärtat, köpte och betalade online, hämtades 1,5 timme senare på det lokala apoteket. Smidigt och med webbrabatt.

  SvaraRadera
 4. Positiv till referensen midvinterblot, men räkna noga antalet "t" om ni skriver om midvinterblotare. Annars föredrar jag att ge presenter när det inte står som plikt i kalendern. Snubblar över Grej A som passar bekant/släkting B. Varför vänta till jul, födelsedag eller nåt? Överraskningen ger en extra dimension åt gåvan.

  SvaraRadera
 5. Avlatsbrev till hela familjen för det kommande året?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För vilken religion? Papisternas eller någon annan?

   Radera
  2. Det är väl bara papisterna som kör med det va? Men va fan, dom får väl visa lite uppskattning genom att konvertera.

   Radera
  3. Jag tycker det skickar fel signaler att köpa avlatsbrev. Skärselden finns av en anledning, har Gud fader utdömt 100 år i skärselden så ska man sitta av hela tiden, inga halvtidsfrigivningar.

   Radera
  4. https://kateordie.tumblr.com/image/104958684302

   Radera
 6. Biljetter till konsert eller annan föreställning. Presentkort digitalt på Kolmården, badhus el liknande. Ätbara julklappar (som inte är en paradisask) hopplockat på mataffären.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad menar du? Inget säger väl "Jag älskar dig" som ett par nya vindrutetorkare?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 7. "Så i morgon firar många jul genom att träffas, umgås under trevliga former och äta forna tiders miserabla konserverade nödmat från fattig-Sverige"

  Om det var forna tiders miserabla konserverade nödmat så får du nog ta tillbaks tidigare påstående om att det inte var bättre förr.

  SvaraRadera