Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-12-24 21:13

Oförändrad börs i USA på julafton

Även om vi i Sverige generellt har ledigt och stängda marknader på julafton, så är det inte så i stora delar av världen. Dels för att man inte firar jul, och dels för att man i exempelvis USA firar jul på juldagen. Den amerikanska börserna var i stort sett oförändrade under julafton. Lite marknadsnoteringar nedan.
Dagschart S&P-500.
Börserna i USA stängde tidigt på julafton, och var i stort sett oförändrade och har i två handelsdagar gått på tvären uppe runt börsrekordet.

Husse S&P-500 gick -0.02%, NASDAQ Composite +0.08% och nytt börsrekord, Dow Jones Industrial Average -0.13%, och Russel 3000 +0.01% och nytt börsrekord.

De amerikanska börsindexen har rört sig lite mer måttligt än de svenska. S&P-500 är upp +2.62% på en månad, mot 4.41% för OMXSPI.

Nej, att stå utanför en marknad helt är inte att positionera sig mot trenden, det ärr att inte spela spelet. Om du t ex inte bryr dig om guldmarknaden är det inte negativa positioner i guld, du står bara vid sidan.

Även valutamarknaderna var förstås öppna. Svenska kronan försvagades något. USDSEK gick +0.04% och EURSEK +0.09%. Särskilt mot norska kronan. NOKSEK gick +0.66%. Guldpriset i svenska kronor gick +0.77% och var julaftonens bästa placeringskategori av de i blogginlägget listade tillgångarna.

Det är intressant vart svenska kronan ska ta vägen. Sedan räntehöjningen har eurons fall mot svenska kronan planat ut, medan USD stärkts. Frågan är om det ännu kan sägas vara en trendvändning för den starkare svenska kronan under hösten.

5 kommentarer:

 1. Lite julaftonsmys?

  Jag försökte söka men hittade inte om det någonsin skrivits nånting liknande ”förmånsbil-for-dummies” här. Tesla kan jag dessvärre inte välja.

  Så om det finns nåt bra inlägg/kommentarstråd så hjälp mig gärna.

  Eller så kanske någon av alla husexperter kan ge lite tips eller läsanvisningar.

  Finns ingen bilpolicy, fritt fram att välja vad jag vill för 9 prisbasbelopp. Finns inte direkt några rutiner i bolaget för bilinköp, å inga ramavtal med leverantörer osv, så jag får klara mig rätt själv typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Laddhybrid. Volvo funkar fint.

   Radera
  2. Teslakalkylen.com funkar inte bara för Tesla. Testa!

   Radera
 2. 52 månader på ett år? ;)

  SvaraRadera
 3. off topic: kanske det är värde at göra ett inlägg om ingen vindkraft för 3dagar, bra at vi har för mycket vatten och ingen vinter...

  SvaraRadera