Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-12-14 08:41

Nytt börsrekord på Stockholmsbörsen - OMXS30 kvar vid motståndet

Glädjen över de konservativas valseger i Storbritannien och nu förväntad Brexit ledde till nytt börsrekord på Stockholmsbörsen. Storbolagsindex OMXS30 klarade dock inte av att knäcka motståndet runt 1770.
Dagschart OMXSPI.
OMXSPI slog med beskedliga +0.59% uppgång nytt börsrekord och kan nog anses ha brutit motståndet på uppsidan, vilket kan borga för fortsatt uppgång. Den minskade osäkerheten kring Brexit tolkas förmodligen positivt för en marknad som avskyr osäkerhet, och dessutom twittrade Donald Trump något som ansågs vara positivt, även om det som vanligt inte leder till något i verkligheten.

Dagschart OMXS30.
 Storbolagsindexet OMXS30 orkade dock inte genom sitt motstånd runt 1770, utan föll tillbaka efter ett försök. Istället stängde man i motståndsområdet efter en uppgång på +0.68%.

Med en faktiskt stärkt krona ovanpå detta innebar gårdagens uppgångar en uppgång även i dollar, då USD föll 0.44% mot svenska kronan.

Det är ju kul att se hur förestående Brexit får marknadern att rusa efter att Brexit utmåaldes som kris och panik, och total börskrasch (inte av bloggen dock) runt folkomröstningen. Dock ska man komma ihåg att gårdagens uppgångar inte säger något om hur det ser ut framåt, utan kan vara ett litet tillfälligt så kallat lättnadsrally (där rally betyder samling runt flaggan för att stoppa fanflykten och inte har något med motorsport att göra) utan att vara någon långsiktig trend. De långsiktiga trenderna var redan upp på börsen. Trots allt går vi mot en allt djupare lågkonjunktur.

16 kommentarer:

 1. "De långsiktiga trenderna var redan upp på börsen. Trots allt går vi mot en allt djupare lågkonjunktur." Humor - fick mig att skratta till. Tack!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 2. Guldaktieindex HUI är upp ca 38% i år, kvalitetsbolag som Wesdome är upp över 100%. Sektorn som helhet är mycket långt från ATH, till skillnad mot bredare index.

  SvaraRadera
 3. ”Trots allt går vi mot en allt djupare lågkonjunktur.”
  Någon som fortfarande har förtroende för bloggaren i frågan?
  Håll dig till försvarsfrågor som du faktiskt är bra på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aaah... Men om du kisar lite ser du att det egentligen är en pågående toppformation och bloggaren har ju inte objektivt fel med att vi "går mot" en lågkonjunktur för nån gång lär den komma och då har vi ju faktiskt gått mot den hela tiden!

   Styrkekramar åt den som behöver

   Radera
  2. Vi behöver ett börsår likt 1999 för att få småspararna att ge upp sin väntan och gå all in igen. Just nu känns det som om nästan alla verkar väl förberedda inför en krasch och sedan kommer alla gå in igen när det är dags för nästa högkonjunktur.

   Radera
 4. Jag har foertroende even om jag aldrig lyssnar po externa kellor. Han "Lars W" har rett men detta er nogot som vi aldrig sett! Venta tills bomben briserar so har vi bode foersvarsfrogor och ekonomi/boers/investeringar ihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså. Det har pratats om vargen sedan 2008(tänker inte på lars nu).
   Hitils har man hållit skutan flytande, vad talar för motsattsen.

   Radera
  2. Lågkonjunktursättningen var i december 2018. Dags att blicka framåt nu.

   Radera
 5. Delar synen att vi går mot en lågkonjunktur. Börsen brukar falla ett halvår före, så än kan vi leva som vanligt och njuta av uppgångar.

  Nya fossilbilar har haft sin peak fossil och 2020 kommer mängder av nya elbilsmodeller, men leveranstiderna blir säkert långa pga batteribrist. Betyder bilmarknaden mycket för konjunkturen? Ett sätt att kunna sälja skulle vara att inte fullbestycka bilarna med batteri utan komplettera senare. Många firmabilar körs mer ofta än långt.

  "Varför får inte vår katta ligga när Televerkets katalog" förstås av allt färre och även lokaltidningar blir allt ovanligare på döda träd. Än duger papper till mycket mer än toa, men allt färre yngre prenumererar på dagstidningar. Pappersindustrin är stor i Sverige.

  Vår vistelse på nätet ökar. Serverhallar växer som ogräs och elbehovet ökar. Men det är nätet som är begränsningen. Tills nätet finns stryps investeringar i tillväxtområden och nätet dröjer än en tid.

  Ja lågkonjunkturen kommer.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lågkonjunkturen kommer. Högkonjunkturen kommer. Vintern kommer. Sommaren kommer. Vi kan rabbla självklarheter in absurdum utan att dra en vettig slutsats.

   Radera
  2. Jo för att det är kul. Men ingen kan förstås förutspå framtiden, men det gör det inte mindre skoj att spekulera om den.

   Radera
 6. Efter att ha panikflytt från aktier i somras har jag nu halva inne igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg till när du har hela inne för då är det dags att dra sig ur.

   Radera
  2. Även jag lovar att sända ett SOS vid all in.

   Radera
  3. Vem drar ut när halva är inne?

   Radera