Aktuellt

Du följer väl Folkhälsomyndighetens rekommendationer - här är de

Så här under coronapandemin är det extra viktigt att vi alla tar gemensamt ansvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För sak...

2019-12-04 08:23

Huvudskuldra - styrkekramar till alla köprekar i Dagens Industri

Stockholmsbörsen ser ut att ha formerat en fin så kallad toppformation i form av en huvudskuldra. Jag tycker vi ägnar en tyst minut åt alla köprekar från experter i Dagens Industri när börsen stod på topp under tidiga november.
Dagschart OMXS30.
En huvudskuldra är i grunden den klassiska bubbelformationen, där man får en topp i form av ett huvud, sedan nedgång, följd av en upprekyl (tjurfälla) och sedan nya bottnar. Det ser vi nu i både OMXS30 ovan och efter gårdens -0.61% även i breda OMXSPI.

Det duggade tätt med köprekar i stil med "köp nu eller missa uppgången" under november, särskilt i expertkommentatortidningen Dagens Industri. 

Nu måste inte börsen för stunden ner mycket mer än till stödområdet runt 1675 för OMXS30 och 630 för OMXSPI, men låt oss ändå hålla en tyst minut för alla experter som rekade köp när börsen var på topp i början av en allt djupare lågkonjunktur:

...

...

...

Styrkekramar och handhjärtan. Thoughts and prayers. Så, nu kan vi gå vidare.

Bland orsakerna hittas att Trump återigen vill handelskriga, vilket leder till dålig stämning på europeiska börser, och för svenska exportföretag.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

5 kommentarer:

 1. Dålig hitratio på HS-formationer. Däremot fin r/r på omvänd HS.

  SvaraRadera
 2. Fast idag säger ju Nyhetsbyrån att Trump och Kina är redo att skriva på ett handelsavtal... Fast den historien har vi ju hört några gånger nu...

  SvaraRadera
 3. Det blir en börs på en bergochdalbaneåk 2020.

  SvaraRadera
 4. Lite cynisk som jag är så tror jag det blir ett starkt avslut på året. Bonusarna ska maximeras.

  SvaraRadera
 5. Bubblan har inte nått toppen förrän Aftonbladet rekomenderar aktier på löpsedlarna (finns det fortfarande löpsedlar förresten?).
  Början av 2000 rekommenderade tom LO att köpa Ericsson aktier, bättre indikator än så finns nog inte.
  Eller förresten, Göran Persson sa väl i början av Mars 2000 att aktier aldrig kan bli för dyra...
  Kommer Stefan Löfven med liknande uttalande så kan man nog blanka allt och va säker på storvinst.

  SvaraRadera