Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2019-12-04 08:23

Huvudskuldra - styrkekramar till alla köprekar i Dagens Industri

Stockholmsbörsen ser ut att ha formerat en fin så kallad toppformation i form av en huvudskuldra. Jag tycker vi ägnar en tyst minut åt alla köprekar från experter i Dagens Industri när börsen stod på topp under tidiga november.
Dagschart OMXS30.
En huvudskuldra är i grunden den klassiska bubbelformationen, där man får en topp i form av ett huvud, sedan nedgång, följd av en upprekyl (tjurfälla) och sedan nya bottnar. Det ser vi nu i både OMXS30 ovan och efter gårdens -0.61% även i breda OMXSPI.

Det duggade tätt med köprekar i stil med "köp nu eller missa uppgången" under november, särskilt i expertkommentatortidningen Dagens Industri. 

Nu måste inte börsen för stunden ner mycket mer än till stödområdet runt 1675 för OMXS30 och 630 för OMXSPI, men låt oss ändå hålla en tyst minut för alla experter som rekade köp när börsen var på topp i början av en allt djupare lågkonjunktur:

...

...

...

Styrkekramar och handhjärtan. Thoughts and prayers. Så, nu kan vi gå vidare.

Bland orsakerna hittas att Trump återigen vill handelskriga, vilket leder till dålig stämning på europeiska börser, och för svenska exportföretag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Dålig hitratio på HS-formationer. Däremot fin r/r på omvänd HS.

  SvaraRadera
 2. Fast idag säger ju Nyhetsbyrån att Trump och Kina är redo att skriva på ett handelsavtal... Fast den historien har vi ju hört några gånger nu...

  SvaraRadera
 3. Det blir en börs på en bergochdalbaneåk 2020.

  SvaraRadera
 4. Lite cynisk som jag är så tror jag det blir ett starkt avslut på året. Bonusarna ska maximeras.

  SvaraRadera
 5. Bubblan har inte nått toppen förrän Aftonbladet rekomenderar aktier på löpsedlarna (finns det fortfarande löpsedlar förresten?).
  Början av 2000 rekommenderade tom LO att köpa Ericsson aktier, bättre indikator än så finns nog inte.
  Eller förresten, Göran Persson sa väl i början av Mars 2000 att aktier aldrig kan bli för dyra...
  Kommer Stefan Löfven med liknande uttalande så kan man nog blanka allt och va säker på storvinst.

  SvaraRadera