Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-12-20 14:56

Fredagsmys: Lerum, livsrum, avfart 88 och Floda

Dags för lite fredagsmys. Kommunen Lerum har haft ett projekt de kallat livsrum och avfarten till orten Floda i kommunen har nummer 88. Floda baklänges blir Adolf.
Stillastående trafik vid olycka innan avfart 88. Foto taget på den tiden man fick använda handhållen kommunikationsutrustning som förare i en bil.
Projektet livsrum pågick ett antal år i Lerums kommun. Man har rent av en livsrumsansvarig på kommunens kontaktsidor. Om projektet är kopplat till avfart 88 vid orten Floda i kommunen är oklart, men Floda blir i alla fall Adolf baklänges. 88 används ibland som en omskrivning för HH, vilket var en sorts hälsning tillägnad en viss historisk Adolf, som lanserade begreppet livsrum (tyska lebensraum) på 1920-talet.

Livsrum verkar nedlagt i Lerum. Kan hända att någon påtalade ordets historiska kopplingar.

Det var allt.

Ha ett fortsatt fredagsmys.

13 kommentarer:

 1. Menar du att det finns risk att de ska anfall...besöka intensivt Göteborgs kommun nu när delat Stora Lundby mellan sig?

  SvaraRadera
 2. kul spanning 88 och adolf;) "hej h"

  SvaraRadera
 3. He, he.
  Kan det vara en antydan till en foliehattsvarning på detta?

  SvaraRadera
 4. Trakten har ju tydliga nazistkopplingar sen gammalt:

  https://www.raa.se/hitta-information/arkiv-och-bibliotek/ur-vara-samlingar/jakten-pa-det-ariska-ursprunget/

  SvaraRadera
 5. Ja, människor kan se alla möjliga associationer, speciellt om de primas om hur något skall tolkas så tolkar de det så. Finns exempelvis gott om clip på youtube om gömda meningar ifall man spelar viss musik baklänges. Även den moraliskt högtstående siewert Öholm (en karaktär från förr i tiden) finns med som upprörd agitator mot death metal och dekadens i största allmänhet, en profil från SVT:s roll i folkuppfostringens tid. Nu när alla kan skapa sin egen bubbla är den rollen lite överflödig för sammanhållningen i samhället. Snarare kan vi enas om vad vi är arga på själva via sociala medier istället för vad en självutnämnd profet är arg på.

  Tycker nog att Floda behöver förklara sig. Hur kan de med berått mod heta Floda när det baklänges blir adolF?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var tider det.
   Nä Siewert Öholm och Al Gores fru Tipper var stora förkämpar mot hårdrocken.

   Jag måste erkänna att Siwert var mer framgångsrik i sin kamp än Al Gore var mot hårdrocken.

   Radera
  2. Det var inte death metal Öholm kritiserade. Det fanns i princip inte 1984 då Anders Tegnér intervjuades i Svår Defekt.

   Radera
  3. Nåja, som jag minns det var Siewert hårt emot baklängesmusik med helvetesmotiv.

   Radera
  4. Föga anade her Mögholm att i vårt västra Grannland växte i skuggorna något ofattbart mycket ondare än en glamrockare av Cherokeiskt ursprung.

   Radera
  5. Ja, Norden är ju X-rockens hemvist, förmodligen sprungen ur den nordiska traditionella misstänksamheten mot överhet och religion. Bättre än så blir det inte.

   Radera
 6. Trams blir faktiskt smart baklänges. Filosofiskt sett inverser alltså. Filologiskt.

  Om bildtexten: Räknas det som framförande av fordon om det står stilla? I fil. Ologiskt.

  SvaraRadera
 7. Det finns många bolag som egentligen är täckföretag för en gryende nazism: https://www.allabolag.se/what/livsrum

  Som tur är har i alla fall "Svenska Livsrum ek.för." beslutat likvidera sig 2013-12-04. Fast 6 år senare är man inte färdig. Antar att det är slutstriden om bunkern i Skillingaryd som pågår för fullt.

  SvaraRadera