Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2019-12-01 17:11

Fallet recenserad av DN:s Lotta Olsson - otäckt trovärdig politisk deckare

"Lars Wilderäng beskriver en skrämmande trovärdig man som gör precis som det förväntas av honom i dagens samhälle men ändå förlorar allt." - Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Dagens Nyheters Lotta Olsson har skrivit en recension av min senaste roman Fallet, i en artikel som handlar om deckare om män.
Fallet av Lars Wilderäng.
Recensionen är som en del av fem recensioner i anslutning till artikeln om män i deckare. Artikeln problematiserar och lyfter fram de där männen som det inte blir till vinnare, som i Pascal Engmans thriller om incel-män i Råttkungen eller i min Fallet.

Tyvärr får jag inte citera hela recensionen, då citaträtten är begränsad till 2-3 meningar, men här är väl det sammanfattande omdömet från Lotta Olsson:
"”Fallet” är en otäckt trovärdig politisk deckare om dagens samhälle, där Lars Wilderäng berättar om Stockholms bostadsmarknad som ett pyramidspel där de flesta förlorar."
Du kan köpa Fallet till dig själv eller som julklapp till någon annan i din lokala välsorterade bokhandel, t ex Akademibokhandeln, Pocketshop och även SF-bokhandeln eller Ugglans bokhandlare. Den är också för tillfället nedsatt i pris hos Adlibris till endast 156:- SEK för den inbundna boken.

DN:s recension och artikel verkar inte ens låst för stunden, så passa på att besöka adressen nedan. Kan förstås inte länka på grund av den okända svenska kommande tillämpningen av EU:s länkskatt.
Källor
Dagens Nyheter www.dn.se/kultur-noje/bocker/lotta-olsson-tipsar-5-x-nya-deckare-om-man/
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

7 kommentarer:

 1. Har älskat alla dina böcker, men vill gärna dela med mig av konstruktiv kritik. Tycker dina karaktärer i dina tidigare böcker haft mycket mer djup i sitt resonerande och tagit både bra och dåliga beslut som gör att man engagerar sig i dem som individer. I fallet känns det mest som att huvudrollsinnehavaren är korkad och bara tar beslut efter beslut som är dåligt. Skulle vart mer engagerande i hans öde om han ibland gjort sker åt rätt håll så man hålla kvar i storyn att man inte vet hur det skall gå. Det tycker jag du lyckats fantastiskt i dina andra böcker. Sträckläste fortfarande fallet precis som dina andra så fortfarande en läsvärd bok men var inte lika engagerad som i dina tidigare böcker. Du får ta kritik för vad det är min subjektiva uppfattning bara med avsikt att försöka beskriva vad jag tycker varit bättre i tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för konstruktiva synpunkter jag inte läst förut.

   Radera
  2. Du behöver ju inte vara ironisk mot honom bara för att han ger dig lite synpunkter.

   Radera
  3. Jag var inte det minsta ironisk, utan uppskattade kommentaren extra mycket.

   Radera
  4. Jag tolkade dig inte heller som ironisk utan blev bara glad att det togs emot konstruktivt. Så Efraim tack men du behöver inte vara sekundär kränkt åt mig :)
   När jag läser mitt inlägg i efterhand är jag ännu gladare att jag inte blev sågad för hur jag skriver. Men jag är ingenjör och inte författare så skönt att författaren hade överseende och valde att tolka mitt budskapet och inte formatet.
   Kramar

   Radera
 2. Verkar som man får återuppta den tidagre inledda läsningen av några av dina böcker som nu inte handlar om krig och uppräkning av olika vapen som var oerhört spännande och givande i de två första böckerna jag läste.

  SvaraRadera