Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2019-12-27 10:20

Dubbla börsrekord i USA

Annandagen visade upp nya börsrekord i USA. Och nu när handeln öppnat i Sverige är det även nya rekord här. Året ser alltså ut att vara på väg mot att sluta på topp.
Dagschart S&P-500.
Börserna i USA steg alltså igår under annandag jul. S&P-500 slog med en måttlig uppgång på +0.51% nytt börsrekord, vilket även NASDAQ Composite gjorde med en stigning på +0.78%.

Sverige följer som bekant oftast husse S&P-500, och Stockholmsbörsens breda OMXSPI är nu på nya rekordnivåer efter en uppgång på i skrivande stund +0.30%.

Måttliga uppgångar brukar vara positivt för börsen, till skillnad mot stora rörelser. Det ser alltså ut som att börsåret 2019 slutar på toppnivåer, även om det fortfarande är en handelsdag kvar även på måndag, och fredagen förstås inte är över än.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Mestadels glada småsparare som handlar dessa dagar, säger sällan något om riktningen för nästa år. Sentimentet är det raka omvända från massakern förra julaftonen.

  SvaraRadera
 2. Man börjar ju undra lite när nästa riktiga krash kommer

  SvaraRadera
 3. Skulle vara intressant att se en korrelation mellan energiförbrukning och börsen. Hönan eller ägget, typ.

  Om energi kommer först och börs sen så skulle det kunna vara en bra indikator på konjunktur, annars tvärtom.

  Förövrigt ser det bra ut på ISK, allt ligger på plus.

  SvaraRadera