Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2019-12-27 10:20

Dubbla börsrekord i USA

Annandagen visade upp nya börsrekord i USA. Och nu när handeln öppnat i Sverige är det även nya rekord här. Året ser alltså ut att vara på väg mot att sluta på topp.
Dagschart S&P-500.
Börserna i USA steg alltså igår under annandag jul. S&P-500 slog med en måttlig uppgång på +0.51% nytt börsrekord, vilket även NASDAQ Composite gjorde med en stigning på +0.78%.

Sverige följer som bekant oftast husse S&P-500, och Stockholmsbörsens breda OMXSPI är nu på nya rekordnivåer efter en uppgång på i skrivande stund +0.30%.

Måttliga uppgångar brukar vara positivt för börsen, till skillnad mot stora rörelser. Det ser alltså ut som att börsåret 2019 slutar på toppnivåer, även om det fortfarande är en handelsdag kvar även på måndag, och fredagen förstås inte är över än.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

3 kommentarer:

 1. Mestadels glada småsparare som handlar dessa dagar, säger sällan något om riktningen för nästa år. Sentimentet är det raka omvända från massakern förra julaftonen.

  SvaraRadera
 2. Man börjar ju undra lite när nästa riktiga krash kommer

  SvaraRadera
 3. Skulle vara intressant att se en korrelation mellan energiförbrukning och börsen. Hönan eller ägget, typ.

  Om energi kommer först och börs sen så skulle det kunna vara en bra indikator på konjunktur, annars tvärtom.

  Förövrigt ser det bra ut på ISK, allt ligger på plus.

  SvaraRadera