Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2019-12-31 08:09

Börsåret slutade med nedgång

Årets sista handelsdag slutade negativt på Stockholmsbörsen, men året var annars positivt trots konjunkturläget.
Dagschart OMXSPI.
Börsåret slutade alltså inte med börsrekord, men med en börs som gick +29.64% trots skenande lågkonjunktur, och med det den största börsuppgången sedan återhämtningen under 2009 efter den akuta finanskrisen. 

Sjukt förstås, men marknaden har väl alltid rätt. Tills den inte har det längre.
Årschart OMXS30.
Storbolagsindex OMXS30 gick +25.78%, även det största uppgången sedan 2009.

Bara att gratulera de som legat inne i börsen, men kom ihåg att ni inte tjänat ett dugg innan ni sålt. Tror ni att denna typ av uppgångar ska fortsätta ligger ni förstås kvar. Lycka till och som sagt, gratulerar.

Nu tar jag nyår, tio timmar före er på östaustralisk tid, men det kommer fler färdigskrivna blogginlägg under dagen. Gott slut!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Mest intressant att guldet har fått från 1460 till ca 1524 under december och kanske blir ATH innan nyåret.

  SvaraRadera
 2. Även om man inte tror att denna typ av uppgång ska fortsätta bör man ligga kvar. Att börsen går upp 30% på ett år är ovanligt, men inte omöjligt och det behöver inte betyda nedgång nästkommande år. Är man väldiversifierad med både stor- och småbolag i flera olika marknader, eller äger ett par olika indexfonder, så är det ingen omöjlighet att överavkasta OMXS30 som du alltid jämför mot. Låt oss hoppas på fin utveckling även kommande år, gott nytt år! 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, OMXS30 är ju trötta storbolag med (relativt) höga utdelningar, bättre att ta ett bredare avkastningsindex att jämföra sig mot, som SIXPRX eller OMXSCAPGI.

   Antar OMXS30 är lättare att dra ut data till, men det är också ett väldigt lätt index att slå (nästan alla svenska aktiefonder slog OMXS30 i år).

   Radera
  2. Det har ju bevisats många gånger att "time in market" alltid slår "market timeing" över tid, så det hela handlar ju om vad man har för horisont och hur mycket is i magen man klarar av att ha.

   Radera
 3. Lätt att vara king när börsen gått bra som i år. Finns väl inga förlorare. Inte för att vara dyster men det kan bli andra tongångar ett annat år. 30% upp trodde väl ingen för ett år sen. Nu börjar allt fler bli positiva. Lycka till i år!

  SvaraRadera