Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-11-19 07:23

Stockholmsbörsen fortsatte nedåt

Stockholmbörsen fortsatte ner under gårdagen, trots att husse i USA slog nya börsrekord. Orsaken kan stavas starkare krona, och frågan är om OMXS30 nu är vid ett svagt stöd och kan vända upp igen?
Dagschart OMXS30.
Storbolagsindex OMXS30 gick -0.67% och visade upp den största nedgången på någon vecka. Bredare OMXSPI gick -0.47%.

Samtidigt har USA med t ex husse S&P-500 bara fortsatt uppåt, och visade rent av börsrekord igår. Fast skillnaden mot Sverige kan stavas den svenska kronan, som har stärkts mot dollarn.

I slutet av oktober vände börsen återigen upp på en liten nedrekyl runt dessa nivåerna. Det gör att nuvarande nivå kan utgöra ett svagt stödområde. Vi kanske alltså kan få se Stockholmsbörsen vända upp igen redan här, även om det tunga stödområdet hittas först nere runt 1675.

Guldet kostar 456:- SEK per gram, USDSEK ligger på 9:64 och EURSEK 10:74. Medan kronan den senaste tiden stärkts mot såväl USD, EUR och guld, så har den dock legat rätt stabilt mot Brexit-GBP under större delen av oktober och november, med just nu GBPSEK på 12:49. Kort sagt har även det brittiska pundet stärkts något på sistone.

2 kommentarer:

  1. Orsaken till nedgången är väl snarast SEB skulle jag vilja säga.

    SvaraRadera
  2. Se om det studsar på golvet runt 1675?

    SvaraRadera