Cornucopia?

Aktuellt

Sverige har EU:s sjätte högsta arbetslöshet - näst snabbaste ökningen

Eurostat rapporterar att Sverige har den sjätte högsta arbetslösheten i EU, och maj-juni ökade arbetslösheten i Sverige näst snabbast i unio...

2019-11-19 07:23

Stockholmsbörsen fortsatte nedåt

Stockholmbörsen fortsatte ner under gårdagen, trots att husse i USA slog nya börsrekord. Orsaken kan stavas starkare krona, och frågan är om OMXS30 nu är vid ett svagt stöd och kan vända upp igen?
Dagschart OMXS30.
Storbolagsindex OMXS30 gick -0.67% och visade upp den största nedgången på någon vecka. Bredare OMXSPI gick -0.47%.

Samtidigt har USA med t ex husse S&P-500 bara fortsatt uppåt, och visade rent av börsrekord igår. Fast skillnaden mot Sverige kan stavas den svenska kronan, som har stärkts mot dollarn.

I slutet av oktober vände börsen återigen upp på en liten nedrekyl runt dessa nivåerna. Det gör att nuvarande nivå kan utgöra ett svagt stödområde. Vi kanske alltså kan få se Stockholmsbörsen vända upp igen redan här, även om det tunga stödområdet hittas först nere runt 1675.

Guldet kostar 456:- SEK per gram, USDSEK ligger på 9:64 och EURSEK 10:74. Medan kronan den senaste tiden stärkts mot såväl USD, EUR och guld, så har den dock legat rätt stabilt mot Brexit-GBP under större delen av oktober och november, med just nu GBPSEK på 12:49. Kort sagt har även det brittiska pundet stärkts något på sistone.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Orsaken till nedgången är väl snarast SEB skulle jag vilja säga.

    SvaraRadera
  2. Se om det studsar på golvet runt 1675?

    SvaraRadera