Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2019-11-18 08:45

Så här långt har deepfaketekniken kommit

Deepfake-tekniken kommer längre och längre. Nedanstående fejkade rundabordssamtal består alltså inte av Robert Downey Jr, George Lucas, Tom Cruise, Ewan McGregor och Jeff Goldblum, utan av skådespelare som via deepfakes ser ut som dessa kändisar.
Man bör ha i åtanke att detta är professionella skådespelare och imitatörer, som således härmar kroppsspråk och kan föreställa sig de nämnda kändisarnas röster. Resultatet blir extremt välgjort.Vad som inte är på plats är kroppsbyggnaden på respektive skådespelare. Detta är antagligen avsiktligt i detta fall, som inte är till för att begå ett faktiskt bedrägeri. Sedan är kanske uppträdandena baserade på kändisarnas mer kända roller, och inte återspeglar hur de uppträder privat.

Man behöver också se till att skådespelarna har frisyrer (eller peruker) som matchar de kändisar man försöker härma, då deepfakes inte hanterar frisyrer än.

Frågan blir när detta kommer användas avsiktligt fientligt för första gången? Dock kräver det alltså kompetenta imitatörer för att göras trovärdigt.

Det är amerikanskt presidentval nästa år...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Nu behöver man tydligen bara 5 sekunder av någons röst för att bygga en realistisk röstmodell också:
  https://youtu.be/0sR1rU3gLzQ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imponerande, Face Off från 1997 har en liten sekvens här:
   https://youtu.be/K4insp8jMTo

   Mission Impossible 3 från 2006 visade i lite mer detalj:
   https://youtu.be/CgX4uJSj00Y

   Fantastiskt vad det går framåt.

   Radera
  2. Och ändå klarar sossarna inte av att producera några vettiga uttalande från Stefan Löfvén!

   Radera
  3. Räcker inte med realistisk röstmodell, du behöver fysiska skådespelare, som kan imitera kroppspråk mm också.

   Radera
  4. Ähh, det där är bara oacceptabelt käbbel! ;-)

   Radera
  5. Peter: förutom nämnda skådespelare krävs också vettiga uttalanden. När lyckades sossarna producera det oavsett ledare?

   Radera
 2. Det är även i regel efterarbetat av duktiga människor. Det krävs för trovärdigt resultat.

  Dvs som de mesta inom "AI" handlar det inte om att vi kan göra saker vi inte kunde förut, utan om att ett fåtal personer nu kan göra det på någon dag gentemot ett helt produktionsteam på ett år.

  SvaraRadera
 3. Det som det faller på är ljussättningen annars är det ju helt ok.

  SvaraRadera
 4. Tycker inte det där barkade trovärdigt alls, eller är originalen morgon på riktigt också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miffon istf morgon skulle det va.

   Radera