Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-11-20 07:26

OMXS30 fortsatte nedåt

Efter att ha legat på plus en större del av dagen stängde storbolagsindexet OMXS30 negativt på fallande amerikanska börser. Och nu uppmärksammas även Swedbanks penningtvätt och brott mot USA:s Rysslandssanktioner.
Dagschart OMXS30.
OMXS30 låg på plus större delen av dagen, men vände ner den sista timmen och stängde på negativt. Drivande var antagligen negativa amerikanska börser, den sk husse.

OMXS30 gick -0.11%, medan breda OMXSPI var i stort sett oförändrat med +0.02%. S&P-500 stängde i USA på -0.07%.

Euforin från oktober verkar för tillfället bortblåst, och man kan anta att många vill ta sina vinster på de här nivåerna, vilket via ökat säljtryck sätter press på avslutens nivåer. Dock går det inte särskilt fort nedåt än så länge. Antagligen är vi kvar i ett svagt motståndsområde kring rekylen från slutet av oktober.

Sedan har vi förstås de ryska penningstvättande storbankerna SEB och Swedbank, som kanske skapar viss oro. Att dessa banker tvättat ryska miljardbelopp är inte nytt, men SVT:s Uppdrag Granskning har nya uppgifter. För Swedbank kan konsekvenserna bli mycket allvarliga, för att inte tala om för bankens kunder, utifall att man som rysk penningtvättbank stängs ute från transaktioner med t ex USA.

2 kommentarer:

  1. Precis som var mitt grundspår så så stannade OMX30 upp vid det stora motstånd som finns vid 1780-1910 nivån.
    Nu får vi hoppas att stödet runt 1680 håller då det kan komma in mer kraft i börsen för att åter försöka ta sig igenom detta motståndsområde. Är detta slutet på den långa utdragna toppformationen som pågått sista åren?

    SvaraRadera
  2. Kan vara så att Svenska kronan stärks/konsoliderar mot Dollarn och då kommer ju kursen att försvagas ytterligare. Dock tror jag stödet runt 1975 ligger fast och SEK stabiliseras mod US dollar.

    SvaraRadera