Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2019-11-20 07:26

OMXS30 fortsatte nedåt

Efter att ha legat på plus en större del av dagen stängde storbolagsindexet OMXS30 negativt på fallande amerikanska börser. Och nu uppmärksammas även Swedbanks penningtvätt och brott mot USA:s Rysslandssanktioner.
Dagschart OMXS30.
OMXS30 låg på plus större delen av dagen, men vände ner den sista timmen och stängde på negativt. Drivande var antagligen negativa amerikanska börser, den sk husse.

OMXS30 gick -0.11%, medan breda OMXSPI var i stort sett oförändrat med +0.02%. S&P-500 stängde i USA på -0.07%.

Euforin från oktober verkar för tillfället bortblåst, och man kan anta att många vill ta sina vinster på de här nivåerna, vilket via ökat säljtryck sätter press på avslutens nivåer. Dock går det inte särskilt fort nedåt än så länge. Antagligen är vi kvar i ett svagt motståndsområde kring rekylen från slutet av oktober.

Sedan har vi förstås de ryska penningstvättande storbankerna SEB och Swedbank, som kanske skapar viss oro. Att dessa banker tvättat ryska miljardbelopp är inte nytt, men SVT:s Uppdrag Granskning har nya uppgifter. För Swedbank kan konsekvenserna bli mycket allvarliga, för att inte tala om för bankens kunder, utifall att man som rysk penningtvättbank stängs ute från transaktioner med t ex USA.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Precis som var mitt grundspår så så stannade OMX30 upp vid det stora motstånd som finns vid 1780-1910 nivån.
    Nu får vi hoppas att stödet runt 1680 håller då det kan komma in mer kraft i börsen för att åter försöka ta sig igenom detta motståndsområde. Är detta slutet på den långa utdragna toppformationen som pågått sista åren?

    SvaraRadera
  2. Kan vara så att Svenska kronan stärks/konsoliderar mot Dollarn och då kommer ju kursen att försvagas ytterligare. Dock tror jag stödet runt 1975 ligger fast och SEK stabiliseras mod US dollar.

    SvaraRadera