Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-11-29 14:43

Fredagsmys: 10% rabatt på mina böcker hos Adlibris

Dags för lite fredagsmys. I brist på annat denna svartfredag, så erbjuder Adlibris 10% rabatt på mina böcker nu i helgen om ni anger koden BLACKFRIDAY19 när ni handlar. Perfekt läge att köpa Fallet och Är du förberedd i julklapp (eller till dig själv). Signeringar och föreläsningar i december nedan, inklusive en föreläsning i Båstad.
Mina romaner.

Fallet är en perfekt julklapp till bostadsrättsägaren, som behöver det där lilla extra julmüset i mellandagarna. Eller bara den som gillar spänningslitteratur.

Är du förberedd är en utmärkt bok i julklapp till de hushåll du tycker ska förbättra sin krisberedskap eller till den som är intresserad av prepping.

Adlibris rabatt på 10% gäller för övrigt hela sortimentet, även prissänkta böcker, och inte bara mina titlar. Förstås. Rabattkoden BLACKFRIDAY19 hos Adlibris gäller november månad ut. Glöm inte ange koden bara.

I julhandeln kommer jag signera böcker på Skene Bokhandel den 12:e december 17:00 - 18:00, Akademibokhandeln på Kungsmässan i Kungsbacka den 13:e december 16:00 - 17:00, hos Akademibokhandeln på Center Syd den 15:e december 13:00 - 14:30. Lena är med och signerar Är du förberedd i Skene och Center Syd. Perfekta tillfällen att köpa signerade julklappar.

Den 10:e december föreläser jag på Båstad Bibliotek mellan 18:00 och 19:00. Vi ses där!

Med det önskar jag er ett riktigt trevligt fredagsmys.

15 kommentarer:

 1. OT: Nästa vecka släpps tydligen en ny PISA-rapport. Är bloggaren redo?

  https://www.gp.se/debatt/d%C3%A4rf%C3%B6r-kan-vi-inte-grunda-skolpolitiken-p%C3%A5-pisa-rapporter-1.20841427

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pisa mäter matematik, naturvetenskap, läsförståelse och problemlösning.

   När man innan rapporten ens kommit ut skriver en debattartikel om att studien inte mäter ”rätt” saker förstår man att författaren misstänker att ännu färre elever kan räkna, skriva och tänka logiskt nu. Rätt saker enligt författaren är ”I Pisa-testen mäts ingenstans uppfinningsrikedom, kritiskt tänkande, argumentationsteknik eller andra kompetenser som många gissar att framtidens arbetsmarknad kommer att skrika efter.”
   Att just vårt lands elever skulle anstränga sig mindre än andra länders vid testet tror jag är rent skitsnack. Antingen förstår man DN text eller inte, antingen kan man räkna ett tal eller inte och ingen arbetsgivare kommer skrika efter arbetskraft som inte anstränger sig om inte man inte tittar på.

   Radera

  2. JO, eller ja eller . . nån halv, kan ha varit helhöjdare inom skolan som sade i stil med att just som du ungef. skriver, motiveringen var att det var viktigare att kunna söka information än att kunna gångertabellen utantill, =gåggla, och helt sant, den finns ju numera i mobilen så varför lära matte, det finns ju i . . .apparna även för analfabeter, ja alltså analfabet, finns ju nu program . . flåt appar som skriver-tolkar vad du säger typ hon iphone som han i 'Big Bang Theory' vart kär i, man kan ju då även bli teoretiskt hypotetiskt kär eller nått sånt.
   Av nått totalt nu inget som helst värde vet jag vad dussin, gross o tjog är, ja ok nu säljs ägg i halv-tjog , mjaee, mina barn tycker att MINA halvtjog är i decimalsystemet, men app-ropå dussin o dussin-dussin 144 ja ok på midsommar i Kornsjö så hade vi en kartong , gross, 12 paket hrmhmm med 12 hrmmhmm i, ja dom fanns BARA i HE Adamssons tillståndspliktiga kondomautomater (på min tid dom var olagliga offentligt) som iaf. I Södertälje fans utanför leksaksaffären !!!!, ja avsedd för !!!! . . föräldrar (barnbegränsning !!!), ja inte kartongerna där fanns bara paket.
   Men ja nu börjar väl läsare o kontrollanter på att radera o stoppa skriftaren, men VI lyckades inte . . 'grossa-slut', kan ha varit att det regna hela förb*** midsommar, ja just den, sen nästa år var vi ju 1 är mer misslyckade, kallas lärdom sägs det.
   Men till mitt försvar så har det kommit fram eller tordats kommit fram att 'korvstoppning' alltså inlärning övning, övning, övning är det som gäller, ja kanske inte det enda men . . . Militären tränar , brandmännen tränar för att övervinna den dödliga elden, dom lär sig av . . tjaee, övning, övning, korvstoppning =gångertabellen.
   Sen då om svenska elever levererar dåligt men som jag förstår andromedia att svenska elever då dom presterar 100% är = dåligt, så är svenska elever kassa även när dom leverera 100%.
   Nils Lindholm 7-år folkskola med ½ eller 1/1 år efterslöjd men trots ej genomgått sk. Gymnasium , deltagit i byggandet av några viktiga konstruktioner i Sverige, vad kommer dom med F eller streck att kunna bidraga med ?.
   Hade jag enl. dagens betyg F eller streck ?
   Eller fanns det DÅ sk. 'enkla' jobb typ läsa ritning och fatta nuffror

   Radera
  3. Men när denna tes fick luft fanns inte Internet för alla överallt. Man skulle söka i böcker. Problemet var ju att det bara fanns vissa böcker och de fanns det inte nog av på bibblan...
   Numer är problemet mest att du inte tycker dig behöva kunskap du inte upplever dig behöva.

   Radera
 2. Själv fredagsmyser jag framför den nyinstallerade braskaminen (eldningstillståndet kom idag) med Lenas och Lars gemensamma bok. Den bättre hälften kutar mellan köket och vardagsrummet en stund till.

  SvaraRadera
 3. Köpte din bok Stjärnklart på Arlanda och den är riktigt bra 😊

  SvaraRadera
 4. Vore intressant att se statistik på hur bra böckerna säljer. Exempelvis, hur ser försäljningskurvan ut över tid för en bok. Vilka är det som köper, hur mycket står bibliotek för, etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske här:

   https://cornucopia.cornubot.se/2019/06/ljudbocker-allt-storre-del-av-min.html

   Har nog även lagt ut någon graf över försäljning utifrån hur många år en bok varit ute, eller så har jag bara lagt den i mina sociala mediakanaler eller kört på föreläsningar. Livscykeln för en bok sas.

   Radera
  2. Intressant med skillnaden mellan inbunden och pocket på Höstregn och övriga. Vad berodde det på?

   Radera
  3. Beror på att Höstregn var ny på inbunden. Säljer bara första året. Sedan dör inbunden försäljning ut.

   Radera
  4. Så det är marknaden som styr vad som man satsar på för försäljning, lite som en hit som man sen glömmer bort. I princip borde ju en bra bok fortsätta att sälja tills dess att marknaden mättats helt. Eller finns det en cut off point när man byter till andra böcker för att tillfredsställa kunderna?

   Radera
  5. Finns begränsat med folk som vill betala 200 för en inbunden, men massor somv ill betal 50 för en pocket.

   Radera
 5. Jag tycker mycket om böckerna. Spännande skrivna och svåra att lägga ner fast man borde sova.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul, med ursäkt för störd nattsömn.

   Radera
 6. Köpte Jim Cobbs bok Prepparens Guide som jultidning av grannens ungar. Är inte helt till freds med boken då jag bläddtade fram till utrustningslistan och det stog att man behövde ett hAndeldvapen ned 1000 skott och hagelbössa med tusen skott under rubriken säkerhet och försvar. Ska ge boken en chans men ger mig inga sömnsvårigheter som ovan.

  SvaraRadera