Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-11-18 12:34

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Erbjudandet om 200:- SEK om du skaffar Revolut gäller inte längre. Kontrollera alltid datum på inlägg.

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK insatt på ditt konto. Erbjudandet är tidsbegränsat.

Revolut erbjuder möjligheten att ha flera kort med olika säkerhetsregler kopplade till dina valutakonton hos Revolut. Det gör att man tryggt kan lämna ifrån sig kort vid betalning på restaurang, såväl i Sverige som utomlands, om man har ett separat kort för detta.
Mina två Revolut Metal-kort, i svart respektive guld. Mahi-mahi-burgare på Saint Barths, för endast (*host*) 29 EUR. Köttburgare kostade 32 EUR. En flaska vatten till kostade 9 EUR för en total lunchmåltid på 38 EUR. Saint Barths är som sagt inget för den prismedvetne.
Med flera kort från Revolut, utan extra kostnad och kopplade till samma konto, kan man välja vilket man vill använda beroende på säkerhetsnivån. För Revolut Premium eller Metal kostar det rent av inget extra med kort, även om man är begränsad till två Metal-kort, men totalt tre aktiva fysiska kort. För standardkunder tillkommer en fraktkostnad för extrakort. 

Premium och Metal kan för övrigt även välja mellan olika premiumfärger på korten. För Metal är dessa sttandardfärgen svart, guld, roséguld, rymdgrå eller silver, och för Premium standard, rymdgrå, ljusgrå eller rosé. Olika färger gör det lättare att särskilja korten.

Mitt guldkort har jag ställt in för högsta säkerhet och går endast att betala med om jag använder min PIN-kod. Det går alltså inte att använda magnetremsan, vilket innebär att man inte kan genomföra några bedrägerier om man skriver av kortnumret eller CVC-koden. Det går inte heller att handla med på Internet, då den funktionen också är blockad. Det går inte att handla med mot att man skriver på en kortslip. Därtill har jag satt en beloppsgräns per månad på kortet.

Enda sättet kortet kan användas är således med min PIN-kod, plus att jag aktivt måste avspärra det.

Jag använder guldkortet när jag går på restaurang. Således finns det noll risk för genomförda kortbedrägerier, även om personalen springer iväg med kortet för att pilla med utom synhåll. Naturligtvis kan jag därmed aldrig slå på övriga funktioner för det kortet, utifall att någon som skrivit av kortnumret (som står på baksidan) testar kortet regelbundet.

Därtill får man omedelbart en notifiering i mobilen när Revolut-kortet används, så om personalen på något vis skulle komma runt det hela märks det direkt


En annan funktion extrakort har när man är på resa, är att om du tappar det ena kortet har du direkt ett andra. Extrakortet kan du ha spärrat i din app tills det behövs och du låser upp spärren, och det borttappade kortet kan du själv omedelbart spärra om du tappar bort det. Lämpligen förvarar du inte de två korten på samma plats, t ex olika fickor eller plånböcker. Vid eventuellt rån kan du direkt lämna ifrån dig det ena kortet, så rånaren blir nöjd och skyndsamt avlägsnar sig, men kommer ha kvar det andra. För övrigt en bra grej att ha med sig någon gammal extra smartphone i högriskmiljöer, att ge bort om någon vill råna dig på din telefon.

På högriskplatser kan du förstås ha dina kort konstant spärrade, utom precis när du ska använda dem, då du först återaktiverar dem via appen.

17 kommentarer:

 1. Alternativt så lägger vi ned det begåvningsutmanade upplägget med att du ger bort ditt konto till dem du gör affärer med, istället för att ge dem den summa pengar ni kommit överrens om.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar inte att man bara har en 4-siffrig pin för att logga in i Revolutappen. Möjligen har jag missat något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först måste du ju logga in på telefonen, som du givetvis har minst sexsiffrig kod till?

   Radera
  2. Låter ju oavsett som en onödig begränsning.

   Radera
  3. Ska ju även finnas appar som lägger till ett lager säkerhet med kod för att starta andra appar, ingen egen erfarenhet av get dock.. Och kanske inte på iPhone känns som något apple skulle neka

   Radera
  4. Det räcker troligen men säkerhetsexperterna brukar numera rekommendera för lösenord att man använder en password manager (ex. 1password) med slumpgenererade lösenord på typ 20 tecken. Gäller att inte tappa bort lösenordet till managern dock.

   (Och för att vara en dysterkvist, glöm inte att spara alla viktiga och aktuella lösenord och kryptonycklar med testamentet.)

   Radera
 3. På tal om säkerhet, mobilt bankid är nog det största hotet idag. Folk kan bli kidnappade och hotas till att knappa in sin kod för överföringar... tyvärr så är det svårt att ens dölja att man har appen. Finns vissa appar som döljer appar men det är minst sagt krångligt då många av apparna som döljs inte funkar sen.

  SvaraRadera
 4. Fattar jag rätt att man inte får ett fysiskt kort utan att betala extra för den billigaste Revolutvarianten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, man ska få ett fysiskt kort. Det är de virtuella man inte får om man inte betalar.

   Radera
  2. Jag har Standard, men kan skapa virtuella kort i appen och kunde genomföra köp med det också. Är den funktionen tidsbegränsad för nya kunder som väljer Standard?

   Radera
  3. Vet ej, sist jag läste stod det att virtuella kort var för Premium och Metal, men det kanske bara handlade om engångs virtuella kort?

   Radera
  4. Jag skapade ett virtuellt kort, genomförde ett köp och tog sedan bort kortet. Kanske inte samma sak som virtuella kort för engångsbruk. Då sker väl borttaget automatiskt.

   Radera
  5. Det ingår ett virtuellt kort. Däremot inte flera stycken (samtidigt) eller engångskort.

   Radera
  6. Tack Known.
   Ser nu att i Standard kostar ett andra virtuella kort drygt 60 Sek. Ett intressant användningsfall är vad som händer om jag köper ett extra virtuella kort, och sedan tar bort mitt fria, för att sedan skapa ett nytt virtuellt kort. Har man supit bort det faktum att jag redan betalt för ett extra virtuella kort, så kommer jag på ånyo att få betala för detta 2:a virtuella kort. Tänker, som ni förstår, inte prova

   Radera
 5. Svårt att avsluta revolutkortet. Mycket dålig service. Avsluta kortknappen går det INTE att trycka på.
  Inga kontaktnummer. 5 h väntetid på chatten

  SvaraRadera
 6. Häromdagen fick jag förresten äntligen Google Pay via Revolut, så nu kanske alla får det och inte bara testpersoner?

  SvaraRadera