Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2019-11-30 10:01

Avvaktande börsvecka över

En avvaktande börsvecka slutade med nedgångar på fredagen, men stängde ändå svagt plus.
Dagschart OMXSPI.
Storbolagsindex OMXS30 stängde fredagen med -0.29% men gick +0.35% på veckan. Breda OMXSPI var oförändrat på -0.04% vid fredagens stängning och gick +0.83% under veckan.

Börsen letar fortfarande efter riktning, men som vanligt är det svårt att se någon väsentlig uppsida från det här läget. Kortsiktig trend ser ut att vara nedåt.

Triggers på uppsidan i närtid är om Riksbanken väljer att inte höja räntan. En faktisk höjning är nog att betrakta som väntad och kommer således inte påverka. Rekylen i lågkonjunkturen i och med julhandeln ger dock stöd till Riksbanken i att höja räntan, även om det egentligen bara är en säsongseffekt.

Om börsen fortsätter ner är första målet stödområdena vid 1675 för OMXS30 och 630 för OMXSPI. Inte särskilt dramatiskt kan tyckas.

Kom ihåg att om du inte sålt har du inte haft någon glädje av uppgången. Dventuell kritik mot andra modeller för att investera över konjunkturcykeln bör ta i beaktande att de faktiskt innebär att köpa och sälja och inte bara sitta och körsbärsplocka "det går bra nu" när det passar. Alla modeller kommer alltid ha punkter där de kan kritiseras. Poängen är att för att följa en modell så följer man en modell, och bryr sig inte om psykologisk påverkan av vare sig utfallet eller vad andra tycker.

Den som oberopar "börsen står på topp nu" ska alltså kritiseras varenda dag börsen inte står på topp, och för att vederbörande inte sålde på toppen. Annars var topp-beskedet ett nonsensuttalande och ren körsbärsplockning.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar