Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2019-11-21 15:56

Årets julklapp till bostadsrättsägaren

Jag uppträder på scen i Karlskrona ikväll 19:30 på Bokkvällen på Bylows, så större delen av dagen idag är resdag och ni får nöja er med fem blogginlägg idag. Så länge får jag tipsa om årets julklapp, åtminstone till den som äger en bostadsrätt. Nämligen min bok Fallet. Du behöver inte läsa den själv, men ge gärna bort den till någon som äger en bostadsrätt.
Fallet av Lars Wilderäng.
Boken finns hos din lokala välsorterade bokhandel, t ex Akademibokhandeln, SF-bokhandeln, Ugglans bokhandlare och vissa Pocketshop, eller online hos Adlibris eller Bokus.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

7 kommentarer:

 1. Rydows Salonger? .... Det var det värsta! ... På min tid var det Scandiabiografen som låg i de lokalerna och klasskompisen Jannes farsa klippte biljetterna! ... Matiné varje söndag för en spänn och förspel ofta Helan&Halvan samt huvudnumret vanligtvis något med Errol Flynn eller Hopalong Cassidy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämngammal med rosenbom😉
   När jag var i toppform på 80- talet var vi på Ritz, är det samma ställe?

   Radera
  2. Stoikheion: Så pass gammal att jag upplevt KalleFjäder, PisseVille, ÄggaPersson, MammasGosse, KalleGelé och FimpaKalle för att nämna de mer välkända celebriteterna.
   Skandia, där herr Bloggägaren tydligen skall framträda denna afton, låg längst ned på Borgmästargatan strax innan den ansluter till Ronnebygatan mitt emellan Apoteket och Järnhandeln samt snett mitt emot det ursprungliga Domusvaruhuset.
   Ritz känner jag ej till ... Under min uppväxt gällde Grand längst uppe på Ronnebygatan mitt emot dåtidens ursprungliga EPA, Imperial på Ronnebygatan strax bredvid Riksbankshuset och telegrafen (detta var alltså på den tiden telefon inte var varje mans egendom), Sirius i Siriuspalatset mitt emot Lennarths Konditori vid nuvarande Klaipedaplatsen (hur man nu kan döpa en plats till något så dumt) ... samt som sagt Skandia. Ute vid Bergåsa låg biografen Saga som samlade publiken från Pantarholmen, Galgamarken, Bergåsa, Marieberg etc. ... Och nu när Du säger det ... Måhända i åldersklass Rosenbom! :-) mvh

   Radera
  3. Ritz och Scandiabiografen är inte samma byggnad. Själv minns jag Ritz mycket väl, men har knappt något minne av Scanidiabiografen. Och jag är riktigt gammal
   :)

   Radera
  4. Men nu er vi nera att ringa-in Palme-mordaren! Vad behoevs mer, ett vapen o ett motiv!

   Radera
 2. Men, herregud, hur gammal er du? Jag kollade po Grease o en o annan barnforbjuden. Nu ner jag tenker po det, varfoer finns det ingen oldersgrens po books? Jag hade givit en 20-ors grens po allt from Señor Wildereng! Best vore ett forbud rakt av foer att skydda gemene man from nogon sorts sanning!

  SvaraRadera
 3. Jamen för faderulingen! Det Ritz Ni hävovan talar om är ju den "nattklubb" i gamla EPAs lokaler på Ronnebygatan bredvid Länsstyrelsen som öppnades på 80-talet när Flamingo nere vid Sveas Hörna lagt ned verksamheten ... Långt efter min tid i staun...

  SvaraRadera