Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2019-10-15 10:33

Stockholmsbörsen vid motstånd inför statistik

Inför dagens tyska ZEW-statistik (11:00) och IMF:s konjunkturprognos World Economic Outlook (15:00) har Stockholmsbörsen tagit sig upp till motståndsområdet igen.
Dagschart OMXSPI.
Statistiken idag kan vara avgörande för utvecklingen, och måste rimligtvis komma in över förväntan om OMXSPI ska orka genom motståndsområdet 620-630, som man nu testat fyra gånger under året.

Förväntningarna på de tyska finansexperternas ZEW-index över den tyska ekonomins framtidsutsikter, och IMF:s konjunkturprognos World Economic Outlook är knappast särskilt höga, så även försämringar kan alltså tolkas som positivt av börsen. Över huvud taget tolkas allt som positivt, även nyheter som är sämre än väntat, eftersom de kunde varit ännu sämre.

Så vi får väl se. Inget förvånar förstås längre.

ZEW-index släpps 11:00 och WEO klockan 15:00.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

 1. Den statistiken mottogs med en gäspning, mer signifikant verkar det ha varit med Brexit-optimismen och att amerikanska banker samt J&J går något bättre än väntat.

  SvaraRadera
 2. OMXSPI landade på +630 idag.
  Börsen mot ath och bopriserna upp där jag bor.
  Var och band huslånet idag till 1.18 % 3-årigt.
  Samtidigt som mitt hus gått upp ca 6-8% bara på ett år, så har min gamla hyresrätt delrenoverats och fått ett hyrespåslag med 15 %.
  Alernativet att inte äga känns för tillfälligt värdelöst.

  SvaraRadera