Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2019-10-15 14:16

Le systemcollapse - gårdsförsäljningen av vin (OBS: STARKA SCENER)

Är som bekant på cykelsemester i ett av Frankrikes lite mer kända vindistrikt - Champagne - och kan nu redogöra för systemkollapsen som gårdsförsäljning av vin innebär. Våld, smärta, lättja, upplösning av lag och ordning och i slutändan katolocisimens förtappade depraverade livsstil där man kan få syndernas förlåtelse. Starka scener nedan.
Le systemcollapse.
Gårdsförsäljning av vin och alkoholhaltiga drycker ska bli tillåten i Sverige, vilket enligt kritikerna kommer leda till systemkollapsen och tillintetgörandet av det lutheranska samhälle vi haft i 400 år sedan Gustav Wasa kastade ut papisterna från landet. Hos de vedervärdiga katolikerna är det som bekant okej att synda, för man kan få syndernas förlåtelse via bikt eller sista smörjelsen och få carte blanche, medan vi lutheraner bedöms av Sankte Per efter döden, och våra samlade livsgärningar döms och vi fördöms. Kort sagt leder vällust, njutning och konsumtion av alkohol till att svensken hamnar i helvetet. Och satans påfund gårdsförsäljningen är ett led i detta.

Således leder gårdsförsäljning av gårdsproducerad vin och öl till systemkollapsen, där band av rövare drar runt på landsbygden och staten förlorar inte bara sitt våldmonpol, utan taxeringsrätten och dessutom gör att svensken hamnar i helvetet.

Alltså åkte bloggen till Champagne för att CO2-vänligt cykla runt och med kroppsskydd, hjälm, Försvarsmaktens buff och adekvat offensiv skyddsutrustning uppleva le systemcollapse på plats.

Första dagen cyklade vi cirka 40 km från champagnehuvudstaden Reims till Champagnehuvudstaden Epernay. För att inte bli utslagna av rövarbanden och avsaknaden av våldsmonopol (vi har ännu inte sett en enda representant från ordningsmakten, trots att vår nuvarande tillflyktsort har ett helt eget hus med Gendarmerie Nationale, men de är antagligen utplånade av le systemcollapse) stannade vi inte vid något champagnehus, även om vi t ex passerade Bollinger mfl på vägen. 
Bollinger. Notera de folktomma gatorna, då papisterna flytt undan på ryktet av de annalkande plundrande lutheranerna från Sverige.
För att undvika att hamna i papistbakhåll blev det en del terrängkörning, faciliterat av franska lantmäteriet, som har lagt in varenda traktorspår som en väg hos Google Maps, som således snällt rekommenderar dessa för cykel.
Patina.
Väl framme i Reims sökte vi skydd hos ett champagnehus och intog sex olika sorters champagne på glas i väntan på att bli insläppta i de zombiesäkra bergrummen hos extremt kommersiella Mercier.
Le systemcollapse.
För att skydda sig mot systemkollapsen har till och med kompisarna Pål och Roger satt upp barrikader mot såväl papister som lutheraner.
Där nere i ett av världens största bergrum, med sina 18 kilometer tunnlar och antagligen nio hektar golvyta (NORAD:s reservanläggning i Cheyenne Mountain har två hektars yta, Musköbasen har också mindre ån detta) kände vi oss trygga. Det var också behagligt svala 10-12 grader istället för 23 graders svensk sommarvärme ute.
Arton kilometer tunnlar. Kommersiella  Mercier är noga med att säga att detta är den största anläggningen på en våning, underförstått så finns det större, fast då med flera våningar.
Sedan blev det dags för avsmakning och le systemcollapse.
Starka scener.Mercier är väl en av världens största producenter av champagne (non-vintage), men finns nog inte i Sverige. Inte dåligt, men inte märkvärdigt heller, utan är till för att alla ska ha råd med champagne.
En av gästerna hade en hund i en väska. Otäckt. Sedan tog vi oss till hotellet (eller den hyrda lägenheten).

Nästa dag ökade systemkollapsandet, som inleddes med två glas champagne på ett byhak över lunch, efter några kilometer på grusvägar över fält, efter att systemkollapsen grävt upp en asfaltsväg.

Sedan stoppade vi på rekommendation förbi mikroproducenten Paul Sugot, som var mycket kompetent och kan rekommenderas. Vi köpte till och med några flaskor hem, att levereras till kommande hotellrum i Reims för nedpackning i väskor, och kände hur systemkollapsen och helvetet närmade sig, i synnerhet som vi nu var uppe på ytterligare tre glas champagne var.
Tomma flaskor utan årtal för att fotograferas.
Champagnemakaren ursäktade sig för att han inte hade någon Saab-modell, trots att det är ett lutheranskt flygplan.

Med en produktion om bara 3000 - 4000 flaskor om året finns inte Paul Sugot på Systembolaget, dessvärre.
Sedan blev det ett spontant stopp hos Launois, med sina säregna flaskor. Ytterligare fem glas provsmakades, för en summa om tio.
Launois.
 Här fick vi höra sanningen. Det var kyrkan och munkar som låg bakom vinskapandet, och vestibulen hos Launois kryllade av religiösa föremål. Det var ett sätt för kyrkan att vinna folkets förtroende, och Dom Perignon, som förvinade champagneprocessen, var ju i själva verket munk.

Så här nere i Champagne är detta en Guds gåva till mänskligheten, och champagneborna kan inte bli fulla på champagne. Enligt Launois personal är det bara polisen som anser att champagne är alkohol, kanske därför de övergett våldsmonopolet och flytt fältet.

Sedan blev det dags att dra vidare cirka 20 km till övernattning i Etoge.
Chateau Etoge.
Väl där visade det sig att en flaska champagne ingick i rummet, och serverades på la terrace ute i den 27-gradiga värmen. Således ytterligare tre glas var. Och sedan blev det tre glas till maten också, för en summa av sexton glas champagne under dagen.

Och le systemcollapse.

Chateau Etoge har tack och lov en kulturminnesmärkt vallgrav, som gör att man kan hålla ute de plundrande horderna av såväl papister som lutheraner och kan sova i trygghet.
Ny dag, nya champagnehus.
Trots le systemcollapse så grydde morgonen, och fler champagnehus väntade.

En väldigt stark upplevelse, som skvallrar om hur det kan bli om vi tillåter gårdsförsäljning i Sverige. Kunder kan testa produkterna och köpa dem utan statliga mellanhänder. Fruktansvärt. Systembolagskollaps.

Fast priserna i Sverige är väl snarare 200:- SEK för en mikrobryggeriöl på 33 cl, istället för 200:- SEK för en premier grand cru blanc-de-blanc old vines millisec eller vad det nu heter.

Totalt cirka 70 km avverkade på cykel på två dagar i 23 - 27 graders värme trots le systemcollapse. Nu blir det 50 km tillbaka en lite närmare väg till Reims.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

32 kommentarer:

 1. man anar att du trivs på cykelsemestern
  inte ens fransoser kör väl bil efter 16 glas skumpanj va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har aldrig hört talas om Medoc-maratonet?

   23 obligatoriska vinstopp och ostronstopp km 38 och 39.

   Radera
 2. App app app app app...nu är det ju så att religion är förbjudet här på bloggen så nu tar herr bloggaren och raderar inlägget.

  SvaraRadera
 3. Läskigt värre! Jag lider med er.. :(

  SvaraRadera
 4. Mycket trevligare i helvetet än i himlen. I helvetet kan man umgås med roliga människor och ta ett järn, eller två. Dessutom kan man ta en fet cigarr till Cognacen. Ja, hela moralen är dekadent tilltalande. Och inte gör det något att det är ohälsosamt eftersom man ändå redan är död och knappast kan dö igen.

  I himlen råder däremot stiltje och ständig bön samt en väldigt asketisk och trist moral utan några förlustelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad får dig att tro att du får umgås med dessa roliga människor? Och vad gäller ett järn, du lär få det glödgat och uppkört...

   Radera
 5. Inte fel med en bra champagne, men brukar själv dricka Cremant de Bourgogne, motsvarande kvalitet men lägre pris.

  SvaraRadera
 6. Kan man känna sig trygg i ett bergrum av kalksten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man klarar sig fint så länge man inte glömmer de fyra f:en; Des fromages, des femmes et la force de frappe.

   Radera
  2. Om det är tillräckligt tjockt borde det väl inte vara något problem?

   Radera
 7. Sätter upp den här resan på min bucket list.

  SvaraRadera
 8. ahh epernay. Sist jag var där var på en lönedag. Gissa vad vi gjorde?
  Köpte på mig alldeles för många Collard-Picard och njöt av livet.

  Minns att huvudgatan med alla champagnehusen delade plats med en gymnasieskola, något som aldrig skulle gå i Sverige :P

  SvaraRadera
 9. Gör du reklam för alkolhol nu, tänk på alla snöflingor som skyr sanning, data och fakta. De kommer blocka dig på insta nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar ärligt talat vara du som är mest kjänkt över existensen av personer som inte tycker som du. Vet varför du som stolt blond, blåögd viking känner dig så kjänkt över snöflingor.

   Radera
 10. Sålde de andra droger än alkohol på gårdarna? Finns ju andra berusningsmedel än vindruvor att jäsa, som kan odlas i vårt klimat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Råg och mjöldryga?

   Radera
  2. Mjöd och/eller flugsvamp?

   Radera
  3. gbgcrvx: He he, ja miljömuppar och svensk välbeställd medelklass gör sällskap ut på landet i jakt på att få uppleva nästa sköna fylla. :-)

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 12. Tack vet jag Tre Apor i soda streamen.

  Saknar dock ironin som brukar vara ett stående inslag i dina inläggen.

  SvaraRadera
 13. 18 kommentarer redan.
  Väntar mig en kommentar från BD om hur det var på tiden när det begav sig, då tex Louis de Funès fortfarande levde och Citroën bilarna var ännu inte så stora som idag (och gick att reparera på landsvägen) om 3..2..1...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har en fransk bil någonsin gått att reparera?
   (Ingenjörskonsten ifrågasätts inte!)

   Radera
 14. Tror du lever "rätt" - gratulerar!

  SvaraRadera
 15. Fruktansvärt. Total dekadens. Det låg väl grodätare och turister och knullade och spydde i varenda buske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha.

   Har du googlat ditt namn?

   Hälsningar från en som gillade Eddie Meduza i ungdomen.

   Radera
 16. Apropå ämnet beredskap så måste Uddevalla kommun spara nästan 200 miljoner kr fram till 2022. Alla kommunala verksamheter påverkas, och även 2 brandstationer måste läggas ner. Källa DN, 15/10. De rapporterar i en annan artikel att 4/5 kommuner tvingas spara. Som förälder med barn i skolan bävar jag då det också är tillkännagivet att vår kommun kommer att genomföra mycket stora besparingar på skolan. Dock har jag inte hört om nedskärningarna också berör brandförsvaret - så vi ska väl vara tacksamma. Man borde valt privatskola till ungarna.

  SvaraRadera
 17. Skåningen, du är ännu inte på vitlistan. Läs vad som står innan kommentarerna. Jag har just nu inga möjligheter att lägga upp dig på vitlistan, dina kommentarer dyker upp igen på torsdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skåning, maila mig på [email protected] så lägger jag upp dina inlägg här innan måndag för den nätta summan om 5 kr/ord. Tar swish.

   Radera
 18. Champagne är i sanning gudarnas nektar. Tag därpå ett varv genom Bourgogne och spurta slutligen i lagom tempo upp genom Moseldalen.

  SvaraRadera
 19. Det låter som en fantastisk semester. Vingårdar och säkert massor av god mat.

  SvaraRadera