Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-10-28 10:40

Donald Tusk: EU:s ministerråd godkänner förlängd Brexit till sista januari

EU:s ministerråd har godkänt Storbritanniens begäran om en förlängning av Brexit-processen till den 31:a januari 2020. Detta uppger ordföranden för ministerådet, Donald Tusk, på Twitter. Det blir således inte någon hård Brexit på torsdag.
Får vara kvar i EU tre månader till.
Ministerrådet, med EU:s alla regeringschefer, godkände alltså en förlängning av Brexitprocessen. Igen, bör tilläggas.

Det ser alltså ut som att Storbritannien är kvar i EU ytterligare tre månader, och man kan alltså i lugn och ro boka sin julshopping i London även i år, utan att riskera hamna utanför EU:s tullmurar och drabbas av visumtvång eller något annat omständligt.

Vad som händer härnäst finns olika flödesscheman kring. Oppositionen Labour säger sig vara emot ett nyval till parlamentet, men inget i brittisk inrikespolitik gäller längre än tills det inte gäller längre.

10 kommentarer:

 1. När vi närmar oss slutet på januari så begär britterna en ny förlängning pga de trasslat in sig i nya förvecklingar baserade på nyval och intrassalade förhållanden baserade på gamla regelverk som man utnyttjat för att sätta krokben på varandra utan att nå något direkt mål alls.

  SvaraRadera
 2. Börjar väl bli dags för alla inblandade att tugga i sig valresultatet alternative bara sträcka upp händerna och säga "Bara Skoja"... Tröttsamt!

  SvaraRadera
 3. Jag lovar att jag kan fixa ett bättre avtal än Boris Johnsons som lovade ett bättre avtal men levererade ett avtal som var en sämre variant av Theresa Mays avtal som var ett avtal som var sämre än det avtal UK redan har med EU, men där UKIP (m.fl.) lovade att man skulle kunna få guldtackor att hamna hos NHS utan några som helst eftergifter gentemot EU.

  SvaraRadera
 4. Varför fick inte vi som stannar rösta om när vi ska skicka ut britterna och vilken tidsålder vi ska skicka tillbaka dem till? Enkelt, datum och en kryssruta för stenåldern och en annan för bronsålder. Börjar tröttna på denna utdragna väntan på Anarchy in The UK.

  SvaraRadera
 5. Niu kanske jag förstått detta fel men har inte parlamentet godkänt Boris avtal men krävde förlängning, vilket dom nu fått?

  för mig ser det ut som boris släpat detta i mål till sist.

  Har inte detaljerna i avtalet men nu är det väl, vi lämnar men lämnar egentligen inte, typ?

  Cornu, länkarna var ganska bra, hade du inte skrivit något så blev iallafall bloggen en startsida för 20 andra bloggar som jag iallafall läste 4-5 av.

  Skulle du vilja lägga in dom igen skulle jag inte protestera, Birger Schlaug kan få vara borta.

  SvaraRadera
 6. Polsk riksdag brukade förr användas som något slags skällsord för en underutvecklad demokrati där inget egentligen hände trots högljudheten.
  Hur kommer det sig att ingen raljerar med det begreppet nu? (Eller har jag bara missat det)
  För Polen numer fungerar bättre än den forna imperialmakten vilken då bringade demokrati, systematik och ordning till stora delar av världen?
  Ni är för snälla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl dags att döpa om begreppet polsk riksdag till brittiskt parlament.

   Radera
 7. För shoppingresor till London är det väl bättre om de har lämnat EU så man kan köpa taxfree.

  Sen har jag aldrig förstått konceptet så länge som man inte ska spendera brutala pengar på lyxvaror. Lyxvaror tenderar att ha samma pris världen över och allt finns inom gränserna eller i nära anslutning (ex oslo/köpenhamn).

  SvaraRadera
 8. Jahopp, så mycket för visegrad-ländernas principer; gapa om att EU bryr sig om fel saker men gladeligen ta emot €uros från Bryssel. Åtminstone kunde de ha väl lagt in veto mot att förlänga Brexit?

  SvaraRadera
 9. Labour säger nu att man är för ett nyval i december enligt Sky News

  SvaraRadera