Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-10-10 07:34

Danmark inför gränskontroller mot Sverige

Den danska regeringen inför gränskontroller mot Sverige på grund av skjutningar och bombattentat i Danmark utförda av svenskar.  Kontrollerna kommer starta i november och beröra samtliga överfarter flera gånger i veckan. Det rapporterar den danska tidningen Politiken.
Öresundsbron.
Bland annat bombdådet mot danska skatteverket och skjutningar och mord utförda i Danmark av svenskar gör alltså att Danmark nu inför gränskontroller mot Sverige.

Gränskontrollerna ska gälla från november, och omfatta samtliga överfarter, dvs både Öresundsbron och samtliga färjeförbindelser. Kontrollerna kommer dock bara ske periodvis, men alla överfarter ska kontrolleras minst en gång varje vecka. Politiken:
"Grænsekontrollen indføres fra midten af november og vil være punktvis. Det vil sige, at der er kontrol ved alle grænseovergange en til flere gange om ugen."
Den danska polisen ska få 20 nya bombhundar och elektroniska sniffare för att kunna detektera sprängämnen.

Sverige har haft gränskontroller mot Danmark sedan i november 2015.

40 kommentarer:

 1. För min del får det gärna finnas gränskontroller, mellan länder. Känns tryggt.
  Tack Danmark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och helst landskap också. Finns massor av kriminella smålänningar som man inte vill ha hit.

   Radera
  2. Låt oss ha vårt Småland för oss själva då, men då får ni köra omväg runt oss och köp inget som varit i våra lagerbyggnader eller producerats här

   Radera
  3. Varför det Gargamel. Jag visar gärna upp passet vid gränsen och betalar tull på era små hus.

   Radera
  4. Den som hädar mitt landskap skall icke beträda det.

   Radera
  5. Sankte Pär skapade Småland när Gud skapade Skåne.

   Eländes elände!, vilken jävla mark! tänkte Gud
   - till denna plats måste jag skapa en idog, skarptänkt, snål och god människa.


   Så... när Gud var upptagen med att skapa Smålänningen passade sankte Pär på att skapa skåningen.

   Radera
  6. @iblandekonomi, kanske ta det ytterligare ett steg? Återinföra länsgräns och kontroll mot norra Skåne. Som jag förstår det så har väl en Malmö/Lundabo inte mycket till övers för Kristianstad/Göinge. Sammarbetet har väl fungerat sådär sedan sammanslagningen

   Radera
  7. Nej, behövs inga fler landgränser. Mer sugen på att införa landskapslagar så att vi kan döma utlandskapingar till strängare straff och utvisa dem till de shit-hole-landskap de kommer ifrån om de inte tar till sig de våra landskapsseder. :-)

   Radera
  8. :)
   Tänkte bara blotta min okunskap i en väldigt viktig fråga som jag aldrig fattat:
   Föreningen Spettets vänner:? Är det Smålänningar som försöker få loss Skåne eller är det Skåningar som vill bryta sig loss från resten av Sverige? Eller är det en gemensam förening med ett gemensamt mål och dike?

   Radera
  9. Gargamel: Stå på dig! Vi är bakom dig! Inga utsocknes här! :P

   Radera
  10. Iblandekonomi: med andra ord att Välsker man ligge ogill....

   Radera
 2. Tråkigt men inte överraskande.

  SvaraRadera
 3. Har man förresten fått fatt i de som bombade skattekontoret?

  SvaraRadera
 4. Kontroll en gång i veckan är inte vattentätt direkt, men visst bättre än inget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gång i veckan till flera gånger i veckan - är ju perfekt då de inte behöver stå hela tiden utan istället göra "stickprov" beroende på vad underrättelseavdelningarna kommit fram till.

   Radera
  2. Mja, den typen av kontroller är helt i enlighet med Schengenavtalet och har utförts under lång tid vid gränskontroller i Danmark så ska man petimetra så är det frågan om något egentligen "införs" överhuvudtaget. Vad polisen gör och inte gör i vardagslag är de ju inte alltid så värst öppna med.

   Radera
 5. Som bropendlare suckar jag och hoppas att implementationen blir så smärtfri som möjligt för pendlare och övriga resenärer mellan länderna. Men kontroll ökar säkerheten, och de skäl Sverige anfört för sin gränskontroll är också giltiga för Danmark. Den svenska gränskontrollen som funnits några år nu innebär ingen större olägenhet för tågresenärer, så som den är utformad idag.

  SvaraRadera
 6. Ah, så danskarna är ledsna för att en del av de vapen och sprängämnen som kommit till Sverige via Danmark åker tillbaka över bron? Ja det måste vara jobbigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju ganska klimatosmart, närsprängt är bäst.

   Radera
  2. Gränskontrollen har väl mest symbolisk betydelse som en markering. Men visst är det förargligt och en prestigeförlust för landet Sverige. Mångkulturen blev nog ingen succé trots allt.

   Radera
  3. Närsprängt = Karlskoga?

   Radera
  4. Ben: Det är dina kompisar i Skåne som kör fram och tillbaka med bomber och vapen.

   Så har det ju alltid varit men jag är lite ledsen på att de inte tänker på klimatet.
   Måste de köra flera gånger? Går det inte att bara lasta av när de ändå är i Dääänmark. Annars kanske de kan använda en segelbåt över vattnet. Har hört att det ska vara miljövänligare men det kanske bara gäller över det stora havet?

   Radera
 7. DK-SE börjar kännas som USA-Mexiko :) Danmark vill väl också hålla kriminella och lönedumpande billig arbetskraft från Sverige borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Betyder detta att vi kommer behöva bekosta muren nu också..?

   Radera
  2. Mur behövs väl inte om gränsen är havet? Vi kommer billigt undan.

   Radera
 8. Förutsägbart. Nu är frågan om regeringen äntligen försöker göra något åt den eskalerande kriminaliteten och otryggheten.
  Eller om man lägger resurserna på att brännmärka alla som sprider en negativ Sverigebild.

  SvaraRadera
 9. Är vi säkra på att det är "svenskar" danskarna vill stoppa? Danskarna har en förmåga att vara lite mer pragmatiska än vad vi är.

  SvaraRadera
 10. Efter Ylvas och Peter Kofods session i EU-utfrågningarna tycker jag det är konstigt att danskarna väntar till november. Måste vara av administrativa/praktiska skäl.

  SvaraRadera
 11. En av mina favoritpolitiker, Joachim B. Olsen, förklarar varför han - trots allt - är emot gränskontroller mot Sverige:

  https://www.facebook.com/164752600281593/videos/1939931376117443/

  SvaraRadera
 12. Skönt att kanske kunna åka till Danmark och slippa oroa sig för "svenskar".

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Man kan väl tänka sig att dansk polis vill ha info från svensk sida om misstänkta fordon och individer, och automatisk identifiering av reg nr borde väl vara tilltalande. Frågan är bara vilken info de redan har tillgång till och om de begär att få mer. Av vad jag förstår ska polissamarbetet länderna emellan fördjupas. Givetvis skickar detta en signal till buset på svensk sida, och jag misstänker att denna signalpolitik har en annan tyngd än de regelbundna rallarsvingarna, "detta är helt oacceptabelt" som svenska politiker och ministrar brukar yttra.

  SvaraRadera
 15. Man skulle kunna tänka sig att mest "bang for the buck" hade man fått via skärpta kontroller vid tysk-danska gränsen om det nu är vapen och sprängmedel man är ute efter.

  SvaraRadera
 16. Ja, det är inte förvånande, danskarna har väl hotat med detta det åtminstone senaste året. Men det måste vara för jäkla drygt för alla pendlare.

  SvaraRadera
 17. Skall det ha önskad effekt krävs nog lite mer än att göra stickprovskontroller av idkort. Problemet är väl att det i körkortet bara står vilka fordon man har behörighet till och inte otyg man pysslar med.

  Att gå med bombhundar kanske stoppar bomberna, men om de nu kom till Sverige via Danmark så är det väl möjligt att buset anpassar sig och låter vapnen vara kvar i Danmark ifall de får för sig att åka över och skjuta/bomba någon...

  SvaraRadera