Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2019-10-14 09:10

Asienbörserna steg på handelsavtal mellan Kina och USA - men inte Stockholm och Europa

Asienbörserna stiger under morgonen på ett muntligt avtal mellan Kina och USA som ska omfatta jordbruksprodukter. USA och Kina har dock varit överens muntligt förut, utan att det lett någonstans på papper. Stockholmsbörsen och Europa öppnade dock nedåt.
Dagschart OMXSPI.
I skrivande stund är både OMXS30 -0.27 och OMXSPI -0.30%, så den svenska börsen är än så länge icke-imponerad av ännu ett muntligt överenskommelse mellan USA och Kina. Då var ändå börserna upp i Asien.

Nu kanske man hade önskat sig något bättre än ett muntligt avtal kring jordbruksprodukter, alternativt så börjar Trumps uttalanden få sitt verkliga värde, dvs noll och intet. Nackdelen med den typ av uttalanden och överdrifter som Trump ägnar sig åt är att det till slut bara är trumpeterna som tar dem på allvar, och de har inte direkt någon större närvaro på finansmarknaderna utifrån sin demografi och utbildningsnivå.

Guldpriset är försiktigt upp i svenska kronor med +0.16%
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

14 kommentarer:

 1. Möjligen kan det vara något annat som fått börserna i Asien att stiga. Syriska diktatorns överenskommelse med kurderna? EN asiatisk förhoppning om att oljan därmed ska bli billigare?

  En tro att sannolikheten för att Trump avsätts?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trump har nog garderat sig bra mot att avsättas genom att skaffa sig en ännu värre vicepresident i form av Mike Pence.

   Radera
  2. Annars kan de ju ta inspiration från oss. Åsa romson var ja bara vice på pappret, blev det skarpt gick margot in.

   Radera
  3. Nu vet jag inte mer än att Pence är tidigare radiopratare och aldrig befinner sig ensam med andra kvinnor än sin fru. Göran Persson har dock kallat honom fullt normal republikansk politiker.
   Om man ser på laguppställningen till nästa väl väntar nog de flesta på fyra år/infarkt/stroke etc.
   Trump lär knappast förlora med dagens arbetslöshet.

   Radera
  4. Mike Pence har väll samma utstrålning som en bit wellpapp och skulle antagligen inte vara en succe under en valkampanj. Men väl vid makten t.ex. genom bortfall pga sjukfom eller nåt annat skulle han antagligen få mer gjort.

   Radera
  5. Att få mer gjort är inte nödvändigtvis något bra, som ni vet.

   Radera
  6. Det sa jag inte heller.

   Radera
  7. Nej, det var bara en reflektion.

   Radera
 2. Allt pekar i negativ riktning utom börserna som fortsätter slå nya rekord. Nyss kom svenska arbetslöshetssiffrorna som fortsätter uppåt.

  Men det är väl den nya ebberödsekonomin.

  SvaraRadera
 3. Ingen expert men jag gissar att Europeiska börser är mer styrda av börsen i USA - kommer även USA stiga så kommer Euro-börser stiga.

  SvaraRadera
 4. Och där levererade Kina "Kina vill ha mer samtal med USA innan man skriver på fas 1-avtalet"

  Som Robert Bergqvist beksrev det "2 steg fram, ett bak och ett åt sidan"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snack om handelsavtal funkar för att lyfta börsen, varje gång. Så här kommer det fortsätta fram till valet nästa år.

   Radera
 5. Världen gick inte under idag heller!
  Börserna närmar sig ATH och bopriserna fortsätter att gå upp Där jag bor.
  Det var ju mkt till den utlovade armageddon lol....

  SvaraRadera