Aktuellt

Du följer väl Folkhälsomyndighetens rekommendationer - här är de

Så här under coronapandemin är det extra viktigt att vi alla tar gemensamt ansvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För sak...

2019-10-06 09:33

Är i TV4 ca 10:15 nu på förmiddagen

Lena och jag är i TV4:s Nyhetsmorgon idag ca 10:15, senaste budet kan vara 10:19, ståndet är väl kortat ytterligare. Sitter i loungen just nu, men det blir inga foton då TV4 är ett skyddsobjekt med foto- och avbildningsförbud, så jag får inte ens beskriva hur det ser ut här.

Vi får väl 5-8 minuters tid gissar jag. Inget nytt innehåll för bloggens läsare gissar jag, annat än möjligheten att få se oss göra bort oss live.
Lena Wilderäng på TV4 Nyhetsmorgon Tillåtet foto på skyddsobjektet.
Lars Wilderäng på TV4 Nyhetsmorgon. Tillåtet foto på skyddsobjektet.
Hela inslaget finns nu att se via TV4 Play, även nedan.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

21 kommentarer:

 1. Hur kort är ståndet nu?

  SvaraRadera
 2. Det gick ju bra. Tyckte mig till och med se ett leende skymta förbi på herr bloggaren. Programledaren och Lena verkade klicka bra. Kan var lite svårt för en eftertänksam man att hinna med i svängarna då två kvinnor kommer igång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handlar inte om kön utan personlighet. Programledare har av nödvändighet en viss personlighet, och den kan fungera extra bra med liknande.

   Radera
  2. Okej då, men jag är empiriskt övertygad om att kvinnor i allmänhet väldigt ofta är bättre och snabbare på att konversera än män. I vilket fall gick det hela bra.

   Radera
  3. Ja och nej. Finns många tystlåtna kvinnor. Du märker dem inte lika mycket. Därtill premieras utåtagerande charmiga kvinnor i samhället, medan tysta buttra män ses som positivt.

   Radera
  4. Anekdoter.
   Vad som premieras är helt andra egenskaper oavsett kön.

   Radera
  5. Som du inte kan säga tydligen.

   Radera
  6. Det är din blogg och som du vet har jag aldrig långa utläggningar.

   Bra intervju, hatten av för er.

   Radera
  7. @C, du har förstås helt rätt för enskilda fall. Jag menade bara att toppen på normalfördelningskurvan inte ligger på samma ställe för den aktuella egenskapen. Jag kan förstås ha helt fel, men min magkänsla säger att jag också har rätt. ;-)

   Radera
 3. Bra intervju. Intressant att programledaren ville ha raka enkla svar på frågor som saknar sådana. Bra om mental beredskap och äckliga konserver.

  SvaraRadera
 4. Hämtade in morgontidningen efter det utmärkta inslaget. Där fanns en stor rubrik:
  "Varning: Ebola är bara en flygbiljett från Sverige." Om någon sjuk anländer och får ett första utbrott med kaskadspyor i tunnelbanan ... Kan då vara bra att försöka hålla sig hemma ett tag tills vi fått kontroll över utbrottet.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/ebola/faq-ebola/

   Radera
  2. Som sagt, kunskap och information är grunden. Om du inte avser ha sex med en ebolasjuk, dricka vederbörandes kroppsvätskor eller göra rent liket utan skydd eller tillgång till rent vatten och tvål, så behöver du knappast oroa dig. Finns inte ens några direktflights från Ebola-länder till Sverige, så eventuella insjuknanden kommer knappast ske här.

   Radera
  3. Svenska dagbladet har givetvis fel? "Det är människor som kräks blod" ... "ihållande hosta"... "Ebola är bara en flygbiljett från Sverige.".... "Det räcker med att en smittad symtomfri person tar ett plan från Goma till Nairobi och vidare till Stockholm där hon insjuknar i tunnelbanan så är sjukdomen ett svenskt faktum."

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 5. Bra intervju. Ni framstod som trevliga och fick fram faktan och det är ju det viktigaste.

  Tips att också repa in ett rappt svar när någon uppmärksammar att ni repat in presentation av varandra.

  SvaraRadera
 6. Att ha en behållare kopplad till ingående vattenledning, med tappkran och avluftningsmöjlighet (rostfritt) är ett smart sätt att lagra vatten och automatiskt rotera. En lätt modifierad VVB t.ex.

  SvaraRadera
 7. Har man egen elgenerator är det bra att se till att få in elen i byggnaderna utan att ha dörren stående på glänt, speciellt på vintern. En blå utanpåliggande 230v handske och ett uttag på insidan som bara är avsedd för t.ex bensindrivet elaggregat och som inte är kopplat till övriga elnätet kan vara smidigt att ha. Sen får man lösa kabeldragningen men löst liggande kablar på insidan. Jag har målat mina uttag inne i annan färg för att hålla isär dom.

  SvaraRadera
 8. Ett litet 20A litiumbatteri som kan lagra 256 wattimmar och cyklas tusentals gånger och tömmas helt utan att förstöras kan vara smidigt att ha till mindre saker som uppladdning av telefoner och små LED-lampor t.ex. Det är inte jättekul att behöva dra igång reservströmmen bara för att ladda telefonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen bör man ha minst ett övningsdygn per år; helst på vintern när det är svinkallt. 😀

   Radera