Aktuellt

Huawei hade full åtkomst till nederländska teleoperatörerna KPN - kunde avlyssna premiärministern

Nederlänsk press meddelar att den stora nederländska mobilteleoperatören KPN upptäckte att kinesiska Huawei hade full åtkost till operatören...

2019-10-29 09:10

#96procent röstade inte på Miljöpartiet

96%1. röstade inte på Miljöpartiet. Ändå sitter partiet i regering och verkar tillåtas diktera väldigt mycket av svensk politik.
Tål att påminnas om ibland. I synnerhet bör miljöpartister påminnas om att de inte representerar svenska folket, utan bara en handfull väljare, precis över gränsen för vad som krävs för att alls få sitta med i riksdagen.

Och Socialdemokraterna bör också påminnas om dessa 96 procent och vem de låter sig styras av, vem de ger makt att förtrycka svenska folket. För makt innebär förtryck, dvs att man mot någons vilja bestämmer över andra via lagstiftning och ytterst våldsmonopolet. 

1. Ok, 95.59% röstade inte på miljöpartiet, vilket avrundat till heltal blir 96.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

33 kommentarer:

 1. 50% av unga kvinnor (under 30) röstar på V, C eller MP. Hela 20% av dem röstar på V!
  DET är skrämmande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvinnligt självskadebeteende enligt Katerina Janouch. Intressant läsning i detta ämne på hennes blogg.

   Radera
  2. Vad röstade övriga 50 % på då?

   Radera
  3. Unknown: Och dessa unga kvinnor är de som i kraft av goda resultat i utbildning och eget initiativ kommer att leda framtidens samhälle ... Unga män med kepsen bakofram och byxarselet nedhasade till knävecken kommer fortsatt att hänga vid korvkiosken och gnälla över alltings djävlighet...

   Radera
 2. Ytterligare 8,61 (C) + 5,49 (L) % röstade inte heller på Löfven som statsminister. Hoppas att minnet sitter i till 2022.

  SvaraRadera
  Svar
  1. månskensbonde: I Sverige röstar vi inte på Statsminister utan vi röstar på vilka som skall representera oss i Riksdagen! ... Det är en väsentlig skillnad!

   Radera
  2. Öhhh, ja - men faktum kvarstår väl att utan C och L som indirekta stödpartier till S i just riksdagen hade vi inte haft Löfven som PM, dvs att C och L hade hållit vad de lovade innan valet?

   Radera
  3. månskensbonde: Både C och L höll exakt vad de lovade innan valet ... Nämligen att avsätta Stefan Löfvéns regering... Vilket man gjorde! Därefter höll de löfte nummer två från valet vilket var att inte släppa fram en regering med stöd av SD! Att detta sedan innebar att i konsekvens därav släppa fram en regering med Stefan Löfvén är i sammanhanget irrelevant eftersom C och L därmed uppfyllt sina vallöften.

   Radera
  4. Irrelevant, sa Bull.

   Nästa gång får de som gick på den enkla finten kräva en handlingsplan som inte bara är ett löfte att det är en målsättning utan är matematiskt bevisbar att den inte leder till Löfven vid makten. Alternativt röstar man på något annat.

   (Nu finns det ju faktiskt sämre statsministrar än Löfven, men det lämnar jag därhän. Det är ju inte riktigt poängen.)

   Radera
 3. Miljöpartist är aktivist
  som vettet och förståndet mist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner eller har känt några miljöpartister, som har väldigt underliga och extrema tankegångar.

   Radera
  2. Till vår midsommarfest kom en flummig vegan med en skål fylld med gröna blad, täckta med någon deciliter linfrön. Jag höll mig till sill & potatis & köttbullar & korv.

   Radera
  3. Det går inte att bjuda på middag till folk under 40,ja det skulle vara knytkalas isåfall

   Radera
 4. Mp dikterar inte, dom råkar bara tycka likadant som S m.fl. Jättebra att ha ett nyttigt litet idiotparti med sig som ger några extra procentenheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härförleden blev Löwen tillrättavisad av MP om Arlanda .

   Radera
 5. Man kan ju undra hur mycket vänsterpartierna haft utan SVT stödet , med neutral rapportering hade definitivt inte MP suttit i riksdagen .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hänger ihop med fake news och vad det egentligen är. De som styr media och även historiebeskrivningen.

   Radera
  2. För egen del finner jag det bokstavligen (av SVT) överreklamerade Feministiskt Initiativ att vara en ständig källa till nöje.

   Radera
 6. Skickligt spelat av MP. De har förstått hur maktkåta S är och gör vad som helst för att sitta kvar. Så pass att man även låter c+L diktera stora delar av politiken.

  Det är inte ideologi längre, det är taktik!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudet på den berömda spiken.

   Överlag så var det många år sedan politiska makthavare i åtminstone den rika delen av världen, hade ambitioner som faktiskt gällde samhällsutveckling och medborgarnas välmående. Nu är det egna positioner/status som är det viktigaste. Jag tycka att det är naturligt när man kommit så här långt, men ändock sorgligt...

   Radera
 7. Vad är poängen? Alla partier gör väl allt de kan för att få igenom sin politik oavsett hur många röster de fått. De är väl snarare ett bevis på att MP har blivit skickligare på att använda sin position kanske för att de inser att det antagligen är deras sista chans på länge att göra nån skillnad öht.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de verkar väl rimligt kompromissvilliga och mycket delar de ju uppfattning med S om. Och för S att låta MP ta åt sig att genomföra något kostar ju inte på så mycket. Sen får ju små partier som kan vara med och skapa en majoritet oproportionerligt mycket inflytande, det är nog svårt att komma ifrån i ett demokratiskt system.

   Radera
  2. "Alla partier gör väl allt de kan för att få igenom sin politik oavsett hur många röster de fått. "

   Säg det till Anna Kinberg Batra och du får kanske ett vemodigt leende som svar.

   Radera
 8. Tur att de inte kommer få något nämnvärt inflytande efter nästa val!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Optimist! Valresultatet kan t ex påverkas av någon mediavänlig händelse (typ säldöden) kort tid innan som har inflytande på dem som ännu inte bestämt sig.

   Radera
  2. (konspirations) teroin om att det var MPs egna aktivister från grön ungdom som anlade bränderna i skog och mark sommaren 2018 frodas fortfarande på forum som reddit och Flashback. Men jag tror nog att de bara var ren o skär tur(för MP alltså)

   Radera
  3. Hur är Mp:s relation till de turkiska Grå Vargarna nuförtiden?

   Radera
 9. SD är den stora vinnaren på att de "statsbärande" partierna S och M har låtit MP få ett orimligt stort inflytande över politiken i förhållande till MPs marginella folkliga stöd

  SvaraRadera
 10. Att de ändå inte lockar fler trots att klimatfrågan får mycket stor uppmärksamhet i media är ändå ett tecken på insikt hos väljarna och det säger också en hel del om Mp som parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var likadant på 60-70 talen när politiken var ytterst vänsterinriktad.
   Men detta återspeglades inte hos väljarna.

   Radera
 11. Med tanke på hur stor effekt deras politik i realiteten har på miljö/klimat borde de kallas "myggsilarpartiet" alternativt "kamelsväljarpartiet".

  SvaraRadera
 12. Eller som en bekant till mig brukar säga (han är miljöpartist): "Att så få röstar på MP men så många röstar på SD visar ju egentligen bara att dom bakåtsträvande (SD) är många fler än dom framåtsträvande (MP)".

  SvaraRadera