Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2019-09-05 14:08

Wilderäng släpper preppingboken Är du förberedd?

Lena och jag släpper idag preppingfaktaboken Är du förberedd. Det är en personlig bok, på mestadels hög nivå med funderingar, råd och tips kring prepping. Du hittar den i danskt band hos de flesta Akademibokhandeln eller för 198:- hos Adlibris och 199:- hos Bokus.
Lena och Lars med Är du förberedd?
Boken utgår delvis från mina föreläsningar med samma titeln, som jag hållit runt om i landet de senaste åren, men är också kompletterad kring andra ämnen exempelvis informationspåverkan, hembruk med mera, och med ett antal personliga anekdoter - både mina och Lenas ofta mer äventyrligare preppingerfarenheter från när och fjärran, allt från ett källarförråd i ett flerbostadshus i Stockholm till ensam mitt ute på Stilla Havet.

Jag behöver kanske inte någon ytterligare presentation för bloggens läsare, men Lena jobbar som professionell äventyrare och har även en egen äventyrscentrerad blogg. Det är inte Lenas debut i litterära sammanhang eller inom prepping. Hon har varit intervjuad i ett stort antal artiklar om prepping, inklusive i Café, Aftonbladet mfl tidningar och har intervjuats som preppingexpert i SVT. Hon har även skrivit ett antal gästinlägg här på bloggen, samt gjort omslagen till mina e-noveller, är publicerad i några antologier, och har även varit researchexpeditionsledare åt Anna Focks bok Väderfenomen, blivit anfallen av isbjörn på östra Grönlands öde kust och en del annat. Lena har också genomlevt den i modern tid antagligen största samhällskollapsen, kanske någonsin, undantaget krig.

Prepping handlar mycket om kunskap, vilja och en mental inställning. Det första du ska göra är kanske inte att springa ut och köpa konserver, vilket vi förhoppningsvis visar i boken.

Du hittar boken i danskt band hos de flesta Akademibokhandeln (kontrollera om just in butik har packat upp boken här) eller för 198:- hos Adlibris och 199:- hos Bokus. Boken lämpar sig såväl för egen läsning, som en utmärkt present till den du tycker bör börja skärpa upp sin personliga hushållsberedskap.

Lena och jag signerar boken hos Akademibokhandeln Center Syd i Löddeköpinge norr om Lund på fredagen den 13:e klockan 16:00 - 17:30.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

19 kommentarer:

 1. Inte bara det, både ringar och samma efternamn. Gratulerar!
  Ursäkta om jag missat att detta varit en nyhet, men tyckte sättet att hålla boken var lite övertydligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog borde LLW kunnat ha haft matchande jumpsuits med?

   Radera
  2. Haha! Min tanke var familjen i filmen Royal Tannenbaums.
   Ben Stiller och hans barn.

   Radera
  3. Sailing the Seas Depends on the Helmsman, lyssnar nu.
   Den skulle man kunna lyssna på varje morgon, i den statligt tilldelade betonglägenheten.
   I en raspig mono-högtalare. Utan möjlighet att sänka eller stänga av. :)

   Radera
  4. Du beskriver den socialistiska drömmen så vackert!

   Radera
  5. Vem friade? Jag gissar, att det var Lena!

   Radera
 2. Svar
  1. Hur ska du kunna läsa en e-bok när ryssen släckt din padda med en emp och samhället står på randen till kollaps? Köp pappersboken, plasta in och släng alla e-prylar när du ändå håller på.

   Radera
  2. E-boken har man på plattan, som man grävt ner med annat prepper-gods i BOL.
   Skulle vilja se den EMP som går ner 2 meter ner i backen, och steker sakerna i min faraday-omgärdade kista.

   Radera
  3. Tanken var att läsa boken innan kollapsen...
   Dessutom så är batteritiden tillräcklig för att läsa väldigt många böcker, perfekt på vandring då man vill släpa så lite så mycket som möjligt. Har dessutom en solpanel från Anker att hänga på ryggsäcken :)

   Radera
  4. Spela roll hur djupt du gräver ner den - när du väl gräver upp och börjar använda den kommer nanomiterna att göra den obrukbar fortare än du hinner säga Silverbane ;-)

   Radera
 3. Finns det något kapitel om vapen?

  SvaraRadera
 4. Grattis till giftermålet!

  SvaraRadera
 5. Gissar på den största säljsuccen hittills med många framtida nya upplagor. Eftersom det är en självklar presentbok undrar man genast om mängdrabatt vid större inköp? 10 - 50 - 100 ...?

  SvaraRadera
 6. Va! Ännu en bok - Sagan om ringen!

  SvaraRadera
 7. Jag fortsätter göra precis tvärtom som bloggaren säger, vilket har visat sig vara en vinnande strategi!
  Jag köper ej boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte köpt boken, så du misslyckas återigen. Fast du hade ju även gått ur börsen, fast du säger att du gör tvärt om mot vad jag gör.

   Radera
  2. Inte tvärt om mot vad bloggaren gör, tvärt om mot vad bloggaren säger...

   Radera
  3. Gör inte som jag säger, gör som jag gör...

   Radera